Alakítsd ki álmaid nappaliját otthonosan!

A nappali az otthon szíve. A helyiség, ahol a lakók kikapcsolódhatnak, szórakozhatnak, feltehetik lábukat az asztalra. A nappali enteriőrje meghatározza az egész lakás hangulatát – ha valakihez ellátogattunk, az otthonukra visszagondolva általában a nappali képe jelenik meg lelki szemünk előtt. Ha a nagyszoba nem stimmel, az összhatás sem lesz igazán kellemes.

A cikket szerkesztette: Saint – Gobain Rigips

Otthon. Az a hely, amely menedéket és biztonságot nyújt, és hozzájárul ahhoz, hogy feltöltődjünk. Fontos szempont, hogy a lakás alakítható legyen és megfeleljen a család igényeinek a különböző életszakaszokban. Korszerű építészeti megoldásokkal a lakás a benne élők szükségletei szerint alakítható.

A Rigips célja, hogy olyan innovatív tervezési megoldásokat és belsőépítészeti rendszereket nyújtson az építkezőknek, kivitelezőknek, melyek megfelelnek korunk elvárásainak. Folyamatos termékfejlesztéseinknek köszönhetően – legyen szó akár építkezésről vagy felújításról – rugalmas megoldásainkkal folyamatosan az emberek komfortérzetének növelésén dolgozunk. A modern lakásépítés alapja a könnyű alakíthatóság. A Rigips szerelt válaszfalai gyorsan építhetőek, és akár az utólagos átalakítás is könnyen megvalósítható.

Ismerje meg a Habito® rendszert!

A gipszkarton fal építése gyors, tiszta és variálhatóságának köszönhetően teret ad az egyéni elképzeléseknek.
A Habito válaszfalak szerelése megegyezik a gipszkarton falak építésével, ami a hagyományos építési módokhoz képest nagyon gyorsan kivitelezhető és utólag is könnyen alakítható. Emellett ugyanazon műszaki tulajdonságok kisebb falvastagsággal is elérhetők, ami nagyobb tereket és jelentős megtakarítást jelent.

A Habito válaszfalak mindegyike minimum 30 perces tűzgátlást biztosít, ez igény esetén akár 90 percesre is növelhető. Továbbá kiemelkedő hanggátlási értékekkel rendelkezik, így kis falvastagság mellett is garantált a csend a lakásban.

Különféle eszközök nagyon egyszerűen rögzíthetők a Habito szerkezetekre, legyen szó konyhaszekrényről, tévéről vagy képekről. A berendezések falra szerelésénél nincs szükség fúróra vagy egyéb gépre, nem szükséges dübel használata, megfelel a pozdorjacsavar. Nincs zaj és nem keletkezik építési törmelék. Akár 60 kilós tárgyat is rögzíthetünk egyszerű csavarozással.

Ajánljuk konyhába, nappaliba, hálószobába, gyerekszobába, térelválasztáshoz, valamint fokozott terhelésű válaszfalakhoz. Lakáselválasztó falak építéséhez kiváló, egy rendszerben egyesíti a tűzvédelmet (EI 120 perc), a jó hangszigetelést (Rw=62 dB), a biztonságot (15 perces áttörésgátlás) és a gyors építési időt.

A mindennapi életben egy válaszfalnak sok mindent ki kell bírnia. A belső térben épített szerkezeteknek statikus és dinamikus terheléseket is viselniük kell. Például a válaszfalnak nekiütődhet a szék háta, a porszívó, az ajtók vagy a gyerekek játéka. A Habito építőlemez jól bírja a terhelést, nagyon nagy felületi keménységgel és ütésállósággal rendelkezik.

Otthona kialakítása során azonban ne feledkezzen meg a megfelelő élvédelemről! A Rigips prémium élvédőivel gyerekjáték a tartós és szép belső és külső sarkok kialakítása. Külső derékszögű sarkokra az AquaBead élvédő glettanyag nélkül egyszerűen felragasztható, így időt és anyagot spórolhat. Magas ütésállóságának köszönhetően könnyen elkerülheti a falak csorbulását, belső terei sokáig megőrzik szépségüket.

A Rigips termékpalettáján számos gipszalapú portermék – glettek, vakolatok, hézagolóanyagok – is szerepelnek, melyekkel tökéletes, esztétikus felületek képezhetők.
A Rigips Rimano termékcsalád megfelelő megoldást nyújt otthona beltereinek gyors, esztétikus és környezetbarát kialakításához.

A Rigips Vario hézagológipsz, valamint a ProMix Finish glettelőanyag ideális megoldás a Habito építőlemez és egyéb gipszkartonok legmagasabb minőségű felületi glettelésére. Gipszkartonra történő tapétázás és festés esetén ugyanis érdemes végiggondolni a tervezett helyiségben elvárt felületi minőséget. Ugyanis a burkolat anyaga (pl. közepes, durva vagy finom szerkezetű tapéta), színe, fényessége, mintája, illetve a megvilágítás minősége, iránya és erőssége különböző alapfelületi minőséget igényel. A felületi minőségi igény pedig annak létrehozásához megfelelő terméket is követel. A gipszfelület kiváló alap festés, mázolás és tapétázás számára.

Kapcsolat
Saint – Gobain Rigips

Fontos ezért, hogy stílusosan rendezzük be a nappalit – stílusosan, de saját személyiségünknek, ízlésünknek megfelelően. Ettől lesz a nappalinak lelke.

Persze a megkapó látvány még nem elég: egy otthonos, kényelmes és funkcionális teret kell alkotnunk, ahol valóban jól érezzük magunkat.

De mire van szükségünk a valódi komforthoz?

Először is, kellemes a hőérzetre: elengedhetetlen a megfelelő hőszigetelés. Lehet bármilyen gyönyörű és stílusos a nappali, ha dideregve, nyakig takaróba bugyolálva, össze-összekoccanó fogakkal ülünk a hatalmas tévé előtt, nem fogjuk jól érezni magunkat. Arról nem is beszélve, hogy rossz hőszigetelés esetén a fűtésszámla is az egekbe szökhet – és a penészedést még nem is említettük.

Szerencsére ezt könnyen elkerülhetjük a weber hőszigetelési rendszereivel – akár új, akár utólagos megoldást keresünk, kínálatukban megtaláljuk a számunkra ideális terméket.

A nappali a nyugalom szigete – épp ezért biztosítani kell a zajmentes környezetet, ezzel fenntartva a belső békénket. Ajtócsapkodás, flexvisítás, kiabálás, horrorfilm-sikolyok… A hangos szomszédok és az utcai munkálatok rendesen megkeseríthetik életünket – kivéve, ha megfelelő a hangszigetelés.

A Rigips Blue Acoustic hang- és tűzgátló gipszkarton segítségével kizárhatjuk a külvilág zajait és nyugodtan pihenhetünk… De akkor sincs gond, ha épp mi szeretnénk egy kicsit hangoskodni, letesztelni a házimozirendszert, vagy felhangosítanánk a rádiót, mert épp kedvenc dalunk szól – ez a videó remekül demonstrálja a rendszer hatékonyságát:

A kényelem és a nyugalom a legfontosabb – ezután jöhet az egyedi stílus. Játsszunk bátran a bútorokkal, kiegészítőkkel, a különféle textúrákkal, mintákkal és színekkel, így alkothatunk otthonos, mégis izgalmas enteriőrt. 

Nézegessünk inspirációkat Pinteresten, Instagramon; tanulmányozzuk a lakásbemutatókat a lakberendezési oldalakon; lapozzunk fel különféle design albumokat – és persze kérdezzük meg jó ízléssel bíró ismerőseinket, honnan inspirálódnak. Mindegy, hogy skandináv vagy indusztriális, századközepi modern vagy kortárs stílusban gondolkodunk, a lényeg, hogy merjünk kísérletezni, vigyük bele saját szemléletünket – és bátran kóstoljunk bele a legújabb trendekbe is!

Erre szuper lehetőséget nyújtanak a weber formabontó NEONfényfestékei, – vakolatai és -fugái is, amelyekkel egyedi, sötétben foszforeszkáló design megoldásokat alkothatunk. A magyar kutatók által tökéletesített forradalmi fejlesztés nem véletlenül vált a belsőépítészek és lakberendezők nagy kedvencévé: a NEON termékekkel a legegyszerűbb helyiséget is új szintre emelhetjük – és fantasztikus hangulatot teremthetünk otthonunkban, ha leszáll az éj. Különleges falfestés, világító fuga – vagy épp csillagos égbolt? Csak a képzeletünk szab határt. 

IDE KATTINTVA megismerhetjük a weber NEON termékeit, ha szeretnénk fényt vinni otthonunkba.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2022. szeptember 07.

Hogyan spórolhatunk a gáz- és villanyszámlán?

Ha gondosan alakítjuk ki otthonunkat, rengeteget lefaraghatunk a rezsiköltségekből. Mostanra már mindenki tisztában van vele, hogy hihetetlen mértékben megnőttek az energiaköltségek –...

2022. június 14.

Így lesz mindig esztétikus az otthonod!

A legtöbben az otthonok egyik legmeghatározóbb anyagát öröknek és elpusztíthatatlannak vélik – pedig a beton is igényli a törődést, felújítást. Ehhez kapunk egy kis segítséget az...

2022. április 14.

Így spórolhatunk rengeteget az otthonunkban a hőszigeteléssel!

Az árak folyamatosan emelkednek a világban – szerencsére sok pénzt megspórolhatunk otthonunkban, ha odafigyelünk egy-két dologra. Senkinek nem újdonság, hogy minden drágul, ráadásul...