A mixelés művészete

A lakberendezésben, belsőépítészeti irányzatokban egyre gyakrabban találkozunk ízléses, olykor vidám és játékos eklektikával, ahol a formák vagy a különböző árnyalatok, tónusok elegánsan, kellemesen keverednek egymással. Nappalik, étkező terek gyakori megoldása a különböző stílusú asztalok és vegyes székek beállítása a térbe, de a falakon, a padlón is egyre több ötlettel találkozhatunk.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Nézzünk néhány jópofa ötletet, milyen az ízléses keveredés, avagy a mixelés művészete – ezúttal a padlón!

Azt már megszokhattuk, hogy a falakon különféle elemek keverednek. A csempe, a mozaik változatosan, akár több színben, különböző dekorokkal megspékelve adja ki a mutatós, látványos felületet.

Ráadásul, ma már az egyes csempegyártók kifejezetten több méretben, formavilágban gyártják le az egyes családokhoz tartozó lapokat, így a kollekció egyes elemeit bátran keverhetjük egymással.

Vagy, ha úgy tartja kedvünk – akkor más családokból származó bázikus alaplapokkal is kombinálhatunk – mint például a klasszikus fehér csempe, vagy metró csempe kombinálva a kellemes, természetes fa hatású lapokkal.

Ami viszont talán még számunkra, a lakberendezés és a belsőépítészet újdonságai között élők számára is új, az a padlón való keveredés, mixelés.

Igazán kifinomult érzék szükségeltetik ahhoz, hogy a különböző textúrákat keverjünk, és ízlésesen egymás mellé állítsuk a talajunkon. Ilyen például, ha a finom márvány magas fényű felületeit egy matt gránit lapcsalád, vagy egy kellemes világos fa tónusú kerámiaparketta színben ugyan harmonizáló, de egészen más felületet, anyaghatást hozó elemeivel kombinálunk.

De nem kell törnünk a fejünket mindezen: a Porcelanosa Csoport ugyanis megalkotta helyettünk az egyedi textúrák elképesztően finom, ugyanakkor parádés látványát a padlón!

A PORCELANOSA Csoport egyre inkább kiterjeszti és szélesebb spektrumban alkalmazza a belsőépítészeti megoldásokat, trendeket és innovációkat, újabb és újabb, szokatlan, egyedülálló ötleteivel, kreatív formatervezési mintákkal. Ezek többségében a már megszokott anyagokat kombinálja egymással újszerű módokon, mondhatni szimbiotikusan összekeverve.

Van egy izgalmas trend mostanában, mely a befejezetlenség kifinomultságát, az abban rejlő szépséget hirdeti. A Wabi Sabi filózófiára épülő megoldásokat, elképzeléseket óhajtják itt is megvalósítani, ahol az elegáns márvány és kerámia kő innovatív keveréke érkezik meg egyszerre az anyagban egy innovatív, egyedülállóan magas fényű textúrában. Ehhez a PAR-KER kerámia szépen csatlakozik a különböző fa tónusaival együtt.

A fából készült fényes textúrákkal kialakított konstrukció elsősorban családi házak, privát belső terek, különleges enteriőrmegoldások megteremtését teszi lehetővé, különlegesen szép textúrákkal, anyaghatásokkal teremtve itt egyedi megoldásokat.

Mindemellett szépen ötvözi a két anyagot, azok hitelességét, minőségét és tartósságát is megmutatva – ezzel pedig példás megjelenést adva a padlóinknak. Nagy előnye még, hogy gyakorlatilag a ház bármely helyiségében telepíthető.

Az pedig már biztos, hogy mind a textúrák, mind az anyagok képzése, egymással való ötvözése és kombinálása új trendeket hoz és teremt a lakberendezés és a belsőépítészet számára.

A Porcelanosa ezt elsősorban kiváló minőségű kerámiáinak és sokoldalúságának köszönheti, amely képes inspirálni, és vezetni bennünket a világ valamennyi táján. Olyan helyeket, olyan épületeket tehetünk egyedivé és stílusossá általuk, ahol a fényes kő és a friss, természetes fa a legexkluzívabb megjelenést képviseli.

A mixelt, kombinált anyagok szemünkkel és tapintásunkkal való érintése mind emlékeztet bennünket egy-egy helyre, akár egy távoli tájra, országra, illetve a nagyvárosok építészeti stílusait is felismerhetjük bennük.


Miami: Luxus tervezők házai Mekuban (Calacata Gold Pulido kerámia padlólap + PAR-KER Oxford Castaño kerámia parketta)

Miami például egyike azon helyeknek a világban, ahol a luxus és a kifinomultság kívül és belül egyaránt árad a terekben. Építészetét tekintve világelső, a legexkluzívabb belsőépítészetet, művészeti kollekciókat, kiváló tájakat és díjnyertes szakácsokat itt találjuk.

A művészet „mekkája” mind a tervezésben, mind az építészetben. Olyan finom elemek egymásba épülő kombinációját igényelte, mint amilyen a márvány és a fa. Mindkettő tartós, és elnyűhetetlen a saját kerámia változatában is.

A Porcelanosa összekombinálta a közel 60X60 cm-es Calacata Gold Pulido kerámia padlólapot a PAR-KER Oxford Castaño kerámia parkettával (14,3 x90 cm), s így egy egyedi, semmihez sem fogható hatást ért el, mely képes kielégíteni a belső terek, enteriőrök luxus igényeit is.


Párizs: egy világos, romantikus fürdőszoba (Thasos Pulido kerámia padlólap & PAR-KER Oxford kerámia parketta kombinálásával)

Párizs a lüktető fény és a szerelem városa, a divat és a luxus, valamint számos ikonikus épület központi helyszíne. A város minden sarkában és zegzugában átjárja a fény és a ragyogás a legrangosabb házakat, épületeket. A fürdőszoba terében a fényesség, a ragyogás fokozása könnyedén elérhető a Thasos Pulido padlóburkolat (59,6 × 59,6 cm) és az Oxford Acero kerámia parketta (14,6 × 90 cm) világos fa tónusának kombinálásával. Ez a padló semleges kivitelben készült, mely nyugalmat, meghittséget áraszt, és a kellemes pihenést, feltöltődést szolgálja.


Madrid: melegség és innováció, a textúra és a kontraszt kombinációja (Sena Caliza kárpitozott cserép & PAR-KER Oxford Antracita kerámia parketta)

Madrid az a város, amely tiszteletben tartja a múltat, miközben folyamatosan képes a megújulásra. Ez az innováció különösen a nagyobb és az új építésű madridi épületeken figyelhető meg, melyek a modernitással úgy foglalkoznak, hogy figyelembe veszik a múltat, a múltbéli származást. A Sena Caliza kerámia csempe (59,6 × 59,6 cm) és a PAR-KER Oxford Antracita kerámia parketta (14,3×90 cm) kombinációja jól példázza ezt: a belső felületek hiteles és meleg hatását a fa hatású kerámia padló és a márvány árnyalataival bevont polírozott padló ötvözetével érik el. A padlóburkolat egyedülálló, innovatív, elegáns és lényegét tekintve klasszikus.


Biarritz: klasszikusan csábítás magas fényerővel (Sena Acero kerámia padlólap & PAR-KER Oxford Blanco kerámia parketta)

Biarritz Franciaország délnyugati részén helyezkedik el, és mondhatni, az ország egyik legbarátságosabb városa. A bálnavadász-hajók egykori kikötője mára divatos fürdőhellyé alakult át, amely minden tekintetében megnyilvánul anélkül, hogy veszélyeztetné egykori identitását.

A PORCELANOSA Csoport ezúttal Biarritz klasszikus stílusában megújított belső kialakításával a következő kombinációt kínálja ragyogó változatban: Sena Acero kerámia padlólap (59,6 × 59,6 cm) & PAR-KER Oxford Blanco kerámia parketta (14,3×90 cm) – ahol a sötétárnyalatú fényes részek a csempe belső részein szép kontrasztot alkotnak a fa világos tónusaival.


Róma: az örök város – művészi kreativitás, melegség és avantgárd design (Travertino Medici Pulido kerámia padlólap & PAR-KER Oxford Cognac kerámia parketta)

Róma az örök város, időutazás az emberiség történelmének egyik legszebb időszakához. De Róma mindig képes a megújulásra, mivel a modernitás és a kreativitás egyik etalonja. Kiemelkedő történelme pedig még támogatja is ezt.

A Travertino Medici Pulido (59,6 × 59,6 cm) kerámia padlóburkolat & a PAR-KER Oxford Cognac kerámia parketta (14,3×90 cm) kombinációja hozza el számunkra azt a meleg hatású, mégis innovatív látványt, mely az örök városra, a régi és új valamennyi bájára emlékeztet majd minket.

Eme kis ízelítő után ugye Ön is szívesen mixelne?

Vágjon bele bátran! A VS Fürdőszoba szakmailag hozzáértő munkatársainak hála, a végeredmény biztosan stílusos és ízléses lesz, akárcsak a fenti nemes városok ízléses eklektikát sugárzó építészeti alkotásai.

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...