A fa sosem megy ki a divatból

A fa örök, az építőipar alapja, és nincs az a minimalista építész, aki ne értene egyet a fa nemes és egyszerű jellegéből fakadó örökéletűségével. Egyszerűen nem lehet betelni vele! Megfelelő ápolás mellett akár generációkon keresztül kiszolgálhat bennünket egy-egy fa bútordarab. Ráadásul van abban valami nagyon megható, ahogyan az anyag méltóságteljesen nemesedik, és végigkísér bennünket életünk különböző szakaszain.

A skandináv design alapvető szabályainak egyike, hogy a puritán megjelenés jegyében faanyagokat használnak. Az erezetek kiemelésével és a natúr jegyek megtartásával dobják fel az egyszerűség jegyében berendezett funkcionalista otthonaikat. A skandinávok hagyományaihoz szorosan kötődik a fa számtalan formájú felhasználása és ezt a szakértelmet hordozza a Trilak Bondex faápoló családja is.

Fával szinte bármilyen otthont feldobhatunk, akár egész falfelületeket is boríthatunk vele. A fal fával való burkolása remek lehetőség, hogy olyan változást hozzunk az otthonunk miliőjébe, amiről azt gondoltuk, hogy csak átalakítással lehetséges. Bármilyen fatípus mellett is döntünk, azt vegyük figyelembe, hogy a fa formája változik, ahogy az idő múlásával szárad, így már a döntés előtt nem árt tisztában lennünk a fa tulajdonságaival és ápolásával.

Bármilyen típusú faanyag mellett is döntünk, ne válasszunk túlzottan eltérő színeket a fa eredeti színétől, ha természetes hatást szeretnénk elérni. Az ilyen falburkolatoknál bátran kísérletezhetünk a fatípusokkal, de találjuk meg az arany középutat és ne akarjunk túlzottan természetidegen hatást elérni. Sokan ódzkodnak a fa falburkolatoktól, hiszen a szocializmusból jól ismert, munkásotthonok konyháinak emlékképei sejlenek föl a szó hallatán. Ám ez a technika, ha modern, minőségi és főleg igazi faanyagokkal és nem pozdorjával dolgozunk, egészen újszerű és modern megjelenést biztosít.

Ezeket a felújítási munkálatokat mi magunk is sikeresen elkészíthetjük, hiszen a kulcs a megfelelő alapanyagokon, a gondos tervezésben és a mi kitartásunkban rejlik.

A Bondex márka termékeivel komplex védelmet nyújthatunk bármilyen típusú faanyagnak. Akár felújtást tervezünk, akár egy új szerzeményünket szeretnénk hatékony védelemmel ellátni, a Bondex webshopban találunk rá megoldást. Minden termékünk jellemzőiről és használatáról részletes leírást adunk a honlapon, ráadásul termékeinket online webshopunkból egy munkanap alatt ki is szállítjuk.  Így nem kell bajlódni, hogy a nagyáruházakban vadásszuk le a megfelelő termékeket, és próbáljunk meg hasznos információt begyűjteni a használatát illetően.

 

https://bondexfestek.hu/

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...