A fa melegsége, élénk színek üdítő látványával

A Style&Draw pályázat többek között a célból is született, hogy felkarolja a fiatal, tehetséges, pályakezdő lakberendezőket, és támogassa őket az ismertség, a referenciák megszerzésének olykor rögös útján. A tehetséget pedig nem az évek számában mérik! Ezt jól bizonyítja a lelkes fiatal tervező, Bagi Viktória pályamunkája is, aki a természetes, fa hatású tereket izgalmas, élénk színekkel és egyszerű formákkal tette otthonossá.

Vikit mindig is érdekelte az építészet, a lakberendezés, és általában véve a különböző művészetek. Így arra gondolt, ebben a ebben a gyönyörű szakmában kiélheti a benne rejlő kreativitást, miközben megvalósíthatja elképzeléseit.

Kedveli a természetes, melegséget árasztó anyagok használatát – melyekkel igazán otthonos, hangulatos lakásbelsőket teremthetünk. Ha pedig mindezt fűszerezzük kellemes, napfényt idéző friss, élénk meleg árnyalatokkal, akkor aztán igazán olyan otthonunk lehet, ahová örömmel térünk majd haza egy fárasztó nap végén – vallja a fiatal tervező.

Viki megbízója ez esetben egy egyedülálló, fiatal, jól szituált hölgy, aki olyan szerencsés, hogy  kellett a budai hegyoldalban lévő, gyönyörű panorámával rendelkező első emeleti ingatlant tudhat a magáénak.

A belső terek kialakítását a minőség jegyében terveztük meg, s a kialakításnál fontos szempont volt, a megbízó – bár egyedülálló – de talán épp ezért szereti a nagy társaságot, és népes baráti körrel rendelkezik, akiket szívesen meginvitál meg otthonába.

Mivel tehát gyakran fogad vendégeket, éppen ezért a közösségi terek kialakításába – mint a konyha, az étkező és a nappali hármasa – különösen nagy hangsúlyt fektetett Viki.

A koncepció itt egy modern, korszerű lakás megtervezése – minimál stílusjegyekkel, de fiatalos, otthonos hangulattal.

A mesés, külső környezetre rímelve, Viki igyekezett a lakásba is becsempészni a naturális hangulatot, s ehhez finom, minőségi anyagokat választott: például a Haro padlóburkolatát, mely az egész lakás területén végig fut, vagy a GEO gyönyörű, natúr, rusztikus hangulatot árasztó térköveit.

A nappali és étkező teret elválasztó akvárium szintén a természet mozgalmasságát, élő világát hozza be a lakásba, az étkező asztal fölött elhelyezett MILO lámpákba pedig növényeket helyezhetünk el.

Nagyon izgalmas még a mennyezeten megjelenő festett fahatású felület, ezt a Trilak, vastaglazúr festékével érhettük el – meséli Viki. A Hofstadter nyílászárókkal pedig szintén harmonikus, meleg tereket teremthetünk az enteriőrben.

Ebben a lakásban – az optikai tágasság megteremtése érdekében – a domináns szín a fehér, és a világos pasztell árnyalatok. Ezeket az élénk, erőteljes, friss napsárgával kombinálva egy vidámabb, hangulatosabb, kevésbé steril és fegyelmezett otthont kaphatunk.

A tervezés során – megbízója kérésére – arra is erőteljes hangsúlyt fordított Viki, hogy az egyes helyiségekben különleges elemek jelenjenek meg, így a bútorok többsége egyedileg lett megtervezve, a Forest termékeiből.

A szép akvárium azonban nem csupán azt a célt szolgálja, hogy a természet visszaköszönjön a lakás belső tereiben, hanem egyfajta térelválasztóként is szerepel: a konyha-étkezőt Viki ennek segítségével választotta le a nappalitól úgy, hogy közben mégis egy légtérben maradtak az egyes funkciók, a fény útját pedig nem gátoltuk meg, az kellemesen át tud szűrődni így a helyiségek között.

A korszerűség és a helymegtakarítás kedvéért a Budatech hőszivattyús fűtés/hűtés/szellőztetési rendszerét választotta Viki, ezzel elkerülhetjük a sokszor fölösleges helyet foglaló, vagy a szép látványba bezavaró fűtőtestek, radiátorok elhelyezését.

E rendszer kiépítéséhez egy fél álmennyezetet alkalmazhatunk, mely fölött diszkréten elrejtőzhetnek a különféle berendezések, és nem utolsó sorban a hangulatot teremtő ledvilágítás is helyet kaphat itt.

Kellemes dekorációs elemet alkothatunk még a SIBU különböző féle, egyedi design lapjaival, ahogyan egy hangulatos, otthonos melegséget adó elektromos kandalló is jól illik a modern, minimál enteriőrbe.

A Ege szőnyegek pedig szintén egyfajta meleg hatást adnak a környezetnek.

A nappaliban kialakított álmennyezetet, a fürdőszobában szőnyegként is használt Sicis mozaikokat és egyéb kiegészítő termékeket mind-mind a minőség jegyében választottuk ki.

Minden jól átgondolt részletnek köszönhetően, sikerült egy, a környezetébe kiválóan illeszkedő modern, otthonos, fiatalos, üde enteriőrt kialakítani a gyönyörű budai hegyoldalban.

Szavazzon Bagi Viktóriára! A szavazók között kisorsolunk 1 db Tabletet és 1 Okostelefont! Kattintson ide!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...