Vegyük kézbe a dolgokat, menedzseljük mi a lakásfelújítást!

A lakás teljes felújítása minden szempontból nagy falat. Nem csak anyagilag terheli meg a családot, de akár hetekig, hónapokig is elhúzódhat a project. Hogy minél rövidebb idő alatt vége legyen ennek az egyértelműen stresszes időszaknak, néhány dologra mindenképpen oda kell figyelni. A legjobb, ha pontos idő- és költségbeosztást készítünk, részletesen megtervezzük az egész folyamatot és kezünkbe vesszük az irányítást.

Ha megtehetjük, bízzunk meg egy jó kivitelező csapatot, vegyünk igénybe profi lakberendezőket, hisz az ő segítségükkel biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény minőségi és hosszú távon is élvezhető lesz.

Ötleteljünk!

De mielőtt felemeljük a telefont és tárcsázzuk a megfelelő szakembert, üljünk le és tiszta fejjel, kipihenten, tudatosan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk. Az ötletelésbe mindenképpen vonjuk bele a családtagokat is, hogy elmondhassák, milyen otthonra, újításokra vágynak. A lakás teljes felújítása a legjobb időpont arra, hogy megvalósítsuk régóta dédelgetett álmainkat. A legfontosabb, hogy az egész időszakot próbáljuk meg egy izgalmas kihívásként megélni, ne pedig stresszként. A fő kulcsszavak: tudatosság, következetesség, kommunikáció, naprakészség, rugalmasság és türelem.

Miután körvonalazódott, hogy a család mit szeretne és mire van keret, kezdjünk el utánajárni, hogy mit hol találunk meg, hol tudjuk beszerezni álmaink fürdőszobájához a megfelelő szanitereket, a szuper halk járólapot, a lila radiátort, az új konyha burkolatait és csaptelepeit és mindent, amire vágyunk. Akár az interneten böngészést választjuk, akár a nyakunkba véve a várost elindulunk kedvenc üzleteinkbe, mindenképp szánjunk elég időt a keresgélésre. Választhatjuk hétvégi programnak is, a lényeg, hogy ne munka után, hulla fáradtan, nyűgösen kezdjünk el vadászni az új konyhabútorra.

Készítsünk költségvetést!

Menedzselnünk kell a költségeket, hisz nyilván van egy keretünk, amihez tartanunk kell magunkat. Otthonunk adottságait, a család vágyait, a felújítás nagyságát figyelembe véve kell kialakítanunk és megterveznünk azt a költségkeretet, amivel biztonságosan vághatunk bele ebbe a nagy feladatba.

Az idő fogságában

Határidők, nyitva tartás, kiszállítás, üzemelési idő…. minden időhöz kötött és bizony mindenkinek ebből van a legkevesebb. Mi természetesen türelmetlenek vagyunk, azonnal szeretnénk mindent. A bútorokat, a szanitert, a burkolatokat, a szakembert…. most és nem két hét múlva. Sajnos azonban tudomásul kell vennünk, hogy a gyártók – ha nincs raktáron a kinézett termék – akár többhetes határidővel is vállalhatják a legyártást. Az üzleteknek nyitvatartási idejük van, és a megbízandó szakemberek is akár több hónapra előre le vannak már foglalva. Egy jó burkoló a nyári időszakban sokszor már fél évre be van táblázva.

Ha mégsem megy egyedül…

Eljöhet az idő, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok és bár nehéz – be kell valljuk magunknak, nem megy egyedül a szervezés, az összehangolás. Belefáradunk, elfogynak az ötletek, már nem látjuk magunk előtt az elképzelt fürdőszobát, az aprólékos megtervezés meghaladja a képességeinket. Ne adjuk fel! Inspirálódjunk, merítsünk mások elképzeléseiből: LAKBERENDEZÉSI INSPIRÁCIÓTÁRUNKBAN profi lakberendezők által kidolgozott, kiválóan megvalósítható ötleteket, enteriőr-megoldásokat és kialakítási tippeket talál. Mindezt hosszas keresgélés nélkül. Azok az inspirációk, melyek elnyerték tetszését, a  Kedvencek menüben elmentve bármikor újra előkereshetők, így újabb értékes időt spórolhat meg.

Az Inspirációtárakban található anyagok építészek és tervezők nevéhez kötöttek. Ezek a szakemberek, névvel és fotóval mutatkoznak be, valamint rövid szakmai önéletrajz is segíti a jobb megismerésüket. Önnek így lehetősége nyílik arra, hogy ha beleszeret egy itt látott enteriőrbe, akkor a hozzátartozó szakember segítségét kérve a saját otthonát is személyre szabhassa.


Az itt látható enteriőrterveket profi lakberendezőink azért tervezték meg és állítottak össze, hogy Önnek egyszerűbb legyen kitalálni, eldönteni új otthona látványát, illetve ötleteket tudjon meríteni a megvalósításhoz. A tervekben található termékeket minden esetben megtalálja a Termékkiírás fülre kattintva. A táblázatban részletes adatokat talál minden olyan termékről, mely az enteriőrben megtalálható: a gyártót, a termék pontos elnevezését, színét és méreteit.

A felújítás mindig kihívást jelent, de ha jól menedzseljük a folyamatot, életünk egyik legnagyobb élményében lehet részünk. És ha elkészült a csodaszép új családi fészek, büszkén hajthatjuk álomra fejünket új hálószobánkban… megcsináltuk, együtt, közösen a családdal…..


2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...