Vegyük kézbe a dolgokat, menedzseljük mi a lakásfelújítást!

A lakás teljes felújítása minden szempontból nagy falat. Nem csak anyagilag terheli meg a családot, de akár hetekig, hónapokig is elhúzódhat a project. Hogy minél rövidebb idő alatt vége legyen ennek az egyértelműen stresszes időszaknak, néhány dologra mindenképpen oda kell figyelni. A legjobb, ha pontos idő- és költségbeosztást készítünk, részletesen megtervezzük az egész folyamatot és kezünkbe vesszük az irányítást.

Ha megtehetjük, bízzunk meg egy jó kivitelező csapatot, vegyünk igénybe profi lakberendezőket, hisz az ő segítségükkel biztosak lehetünk abban, hogy a végeredmény minőségi és hosszú távon is élvezhető lesz.

Ötleteljünk!

De mielőtt felemeljük a telefont és tárcsázzuk a megfelelő szakembert, üljünk le és tiszta fejjel, kipihenten, tudatosan gondoljuk át, hogy mit szeretnénk. Az ötletelésbe mindenképpen vonjuk bele a családtagokat is, hogy elmondhassák, milyen otthonra, újításokra vágynak. A lakás teljes felújítása a legjobb időpont arra, hogy megvalósítsuk régóta dédelgetett álmainkat. A legfontosabb, hogy az egész időszakot próbáljuk meg egy izgalmas kihívásként megélni, ne pedig stresszként. A fő kulcsszavak: tudatosság, következetesség, kommunikáció, naprakészség, rugalmasság és türelem.

Miután körvonalazódott, hogy a család mit szeretne és mire van keret, kezdjünk el utánajárni, hogy mit hol találunk meg, hol tudjuk beszerezni álmaink fürdőszobájához a megfelelő szanitereket, a szuper halk járólapot, a lila radiátort, az új konyha burkolatait és csaptelepeit és mindent, amire vágyunk. Akár az interneten böngészést választjuk, akár a nyakunkba véve a várost elindulunk kedvenc üzleteinkbe, mindenképp szánjunk elég időt a keresgélésre. Választhatjuk hétvégi programnak is, a lényeg, hogy ne munka után, hulla fáradtan, nyűgösen kezdjünk el vadászni az új konyhabútorra.

Készítsünk költségvetést!

Menedzselnünk kell a költségeket, hisz nyilván van egy keretünk, amihez tartanunk kell magunkat. Otthonunk adottságait, a család vágyait, a felújítás nagyságát figyelembe véve kell kialakítanunk és megterveznünk azt a költségkeretet, amivel biztonságosan vághatunk bele ebbe a nagy feladatba.

Az idő fogságában

Határidők, nyitva tartás, kiszállítás, üzemelési idő…. minden időhöz kötött és bizony mindenkinek ebből van a legkevesebb. Mi természetesen türelmetlenek vagyunk, azonnal szeretnénk mindent. A bútorokat, a szanitert, a burkolatokat, a szakembert…. most és nem két hét múlva. Sajnos azonban tudomásul kell vennünk, hogy a gyártók – ha nincs raktáron a kinézett termék – akár többhetes határidővel is vállalhatják a legyártást. Az üzleteknek nyitvatartási idejük van, és a megbízandó szakemberek is akár több hónapra előre le vannak már foglalva. Egy jó burkoló a nyári időszakban sokszor már fél évre be van táblázva.

Ha mégsem megy egyedül…

Eljöhet az idő, hogy összecsapnak a fejünk felett a hullámok és bár nehéz – be kell valljuk magunknak, nem megy egyedül a szervezés, az összehangolás. Belefáradunk, elfogynak az ötletek, már nem látjuk magunk előtt az elképzelt fürdőszobát, az aprólékos megtervezés meghaladja a képességeinket. Ne adjuk fel! Inspirálódjunk, merítsünk mások elképzeléseiből: LAKBERENDEZÉSI INSPIRÁCIÓTÁRUNKBAN profi lakberendezők által kidolgozott, kiválóan megvalósítható ötleteket, enteriőr-megoldásokat és kialakítási tippeket talál. Mindezt hosszas keresgélés nélkül. Azok az inspirációk, melyek elnyerték tetszését, a  Kedvencek menüben elmentve bármikor újra előkereshetők, így újabb értékes időt spórolhat meg.

Az Inspirációtárakban található anyagok építészek és tervezők nevéhez kötöttek. Ezek a szakemberek, névvel és fotóval mutatkoznak be, valamint rövid szakmai önéletrajz is segíti a jobb megismerésüket. Önnek így lehetősége nyílik arra, hogy ha beleszeret egy itt látott enteriőrbe, akkor a hozzátartozó szakember segítségét kérve a saját otthonát is személyre szabhassa.


Az itt látható enteriőrterveket profi lakberendezőink azért tervezték meg és állítottak össze, hogy Önnek egyszerűbb legyen kitalálni, eldönteni új otthona látványát, illetve ötleteket tudjon meríteni a megvalósításhoz. A tervekben található termékeket minden esetben megtalálja a Termékkiírás fülre kattintva. A táblázatban részletes adatokat talál minden olyan termékről, mely az enteriőrben megtalálható: a gyártót, a termék pontos elnevezését, színét és méreteit.

A felújítás mindig kihívást jelent, de ha jól menedzseljük a folyamatot, életünk egyik legnagyobb élményében lehet részünk. És ha elkészült a csodaszép új családi fészek, büszkén hajthatjuk álomra fejünket új hálószobánkban… megcsináltuk, együtt, közösen a családdal…..


2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...