A tökéletes otthon titka a fejed felett van!

Egy jól megválasztott lámpa új szintre emeli otthonunkat – és ez fordítva is igaz. Ha nem megfelelő lámpákkal rendezzük be a lakást, hiába vannak csodálatos bútoraink és lenyűgöző dísztárgyaink, az összhatás mégsem lesz igazán stílusos.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

Kapcsolat
EGLO Lux Kft.

Különösképp igaz ez a mennyezeti lámpára: egy látványos darab kitűnő fókuszpontot képez, és összefogja, míg egy letisztult darab szinte észrevétlenül kiegészíti az enteriőrt.

De milyen mennyezeti lámpát válasszunk?

Szerencsére már rengeteg lehetőségünk van, bármilyen otthonban is élünk. Hiszen más lámpa kell egy klasszikus, hatalmas belmagasságú polgári otthonba, mint egy alacsonyabb belmagasságú új építésű lakásba vagy épp családi házba.  És akkor még nem beszéltünk a stílusokról: egy kortárs otthonban teljesen eltérő stílusú lámpára van szükségünk, mint egy indusztriális vagy barokkos házban.

Az EGLO modern LED lámpái közt szerencsére megtaláljuk a klasszikus designelemekkel bíró és a legújabb trendeknek megfelelő modelleket is, számos különféle kialakításban, színben, méretben. 

Akadnak a kínálatban letisztult és díszesebb darabok, szimmetrikus és aszimmetrikus formák, valamint egyszerű és szupermodern lámpák is, amelyek a legintelligensebb otthonokban is remekül megállják a helyüket okosmegoldásaiknak köszönhetően.

Már az EGLO rendkívül egyszerűen és könnyen használható, stílusos, távirányítós Access lámpáinál is szabályozhatjuk a fényerőt és a színhőmérsékletet (akár időzítve is) négy gyári beállítással, így a világítás mindig megfelel aktuális igényeinknek.

Ez a mostani helyzetben különösen fontos, hiszen számos otthon alakult át irodává, így létfontosságú, hogy megfelelő fényünk legyen a munka közbeni koncentrációhoz a sötét téli hónapokban is – és utána olyan fényt állíthassunk be, ami segít a relaxációban. 

Ha komplexebb világítási rendszerre vágyunk, a magyar nyelvű telefonos AwoX Smart CONTROL applikációval is szabályozható Connect lámpákkal többek között 16 millió színárnyalatot, időzítő funkciót, helyiségenkénti lámpacsoportokat állíthatunk be, így könnyen megteremthetjük a kívánt hangulatot.

Milyen lesz a trendi lámpa 2021-ben?

Fekete. Persze számos különféle trend várható 2021-ben, de ha fekete lámpát választunk, biztosak lehetünk benne, hogy otthonunk megfelel majd a jövő év stílusának – de utána sem kell lecserélnünk, hiszen időtálló választás. Ahogy a klasszikus mondás tartja: A fekete az új fekete.

Ráadásul a sötét árnyalatú daraboknak minden otthonban megtalálhatjuk a helyét. 

Az Argolis okoslámpa például tökéletesen belesimul a minimalista enteriőrökbe:

A különleges Belsiana az indusztriális, skandináv és eklektikus enteriőrök éke lehet:

A fényűző stílus szerelmesei nem lőhetnek mellé a Canicosa lámpákkal, lényegében minden enteriőrben megtalálhatjuk a helyüket:

Ha a legmodernebb design hívei vagyunk, a Montebaldo mennyezeti lámpával elképesztően stílusossá varázsolhatjuk otthonunkat:

A hagyományos mennyezeti lámpák kedvelői is megtalálják számításukat az olasz design látványelemeit megidéző Maserlo lámpával, amely nappaliba, hálószobába is tökéletes:

Természetesen az EGLO kínálatában nemcsak fekete lámpákat találunk, hanem rengeteg különféle modellt, számos színben és kivitelben – olyan különleges designdarabokkal, amelyek IP44-es védettségüknek köszönhetően a fürdőszobában is tökéletesen megállják a helyüket.

Ne elégedjünk meg a legelső lámpával, ami szembejön – a jól megtervezett világítás rengeteget számít otthonunkban mind stílus, mind funkcionalitás szempontjából. A megfelelően beállított fény segít az ideális otthoni körülmények megteremtésében, legyen szó munkáról, kikapcsolódásról vagy szórakozásról.

Hihetetlen a kínálat, így sokszor nehéz lehet a választás – de szerencsére van segítség, hogy biztosan megtaláljuk a számunkra legtökéletesebb lámpát otthonunkba.

Az EGLO segítséget nyújt a döntésben nemcsak akkor, ha személyesen látogatnak el bemutatótermükbe vagy országszerte megtalálható EGLO SHOP in SHOP partnerüzleteikbe, hanem a weboldalon is számtalan érdekes blogtémát találhatnak esetlegesen online vásárlás közben IDE KATTINTVA.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...