A terasz az új pihenőhely

Ha teraszunkat, kertünket a belső terek szerves folytatásának tekintjük, akkor bátran tervezzük a berendezést is ennek megfelelően. És mi lehetne alkalmasabb az ebéd utáni sziesztára vagy a nyugodt olvasgatásra, beszélgetésre, mint a terasz, ahol egy kényelmes pihenő alkalmatosságon elnyúlva élvezzük a kikapcsolódást?

A cikket szerkesztette: Jati@Kebon
katalógus
Jati@Kebon

Ismerkedjünk meg egy régi-új bútor típussal, a daybed-del. Régi, hiszen az ággyá alakítható kanapék, rekamiék régóta velünk vannak az otthonainkban, nélkülük nem csak hiányos, de sivár és kényelmetlen lenne az enteriőr. Az viszont újdonság, hogy a daybed megjelent külső tereink berendezésében is, sőt, ott látható igazán különleges kivitelben. Így máshova szinte el sem tudnánk képzelni, csakis a teraszra vagy a kertbe.

Luxor kis kanapé

A daybed-ek egyik legszembetűnőbb jellegzetessége az egyedi formavilág. Megjelenésüket tekintve egyáltalán nem hasonlítanak a szobai kanapékra, sokkal inkább csábítanak lazításra, mint beltéri társaik. Lássuk be, a kanapén alvás vagy szundítás sokkal inkább kényszermegoldás, mint pihentető alternatíva, ám egy daybed látványától azonnal heverészni támad kedvünk. Kizárt, hogy a helyet szűkösnek találjuk, nem fájdul meg a derekunk és akár kosárlabdás alkatunk is lehet, kinyújtózhatunk anélkül, hogy végtagjaink lelógnának. Sőt, egyes típusok éppen, hogy pazar méreteikkel hívják fel magukra a figyelmet.

Eye Catcher hátul zárt kanapé

A Domus Ventures kétszemélyes “Luxor” kanapéja 199x112x83/143 cm, a három személyes változat 265x148x166/193 cm, igazi társasági pihenőhely. A legtöbb daybed-hez járnak olyan tartozékok, mint a felhajtható baldahin, ami árnyékolóként, szélfogóként, vagy a röpködő rovarok ellen lehet hasznos, de némelyik tető teljesen a fekvőfelület fölé hajtható, ezzel is biztosítva a zavartalan pihenést. Az “Eye Catcher” daybed például egy kellemes kuckó, tetővel, sok párnával, függönnyel és ugyancsak tágas méretekkel. Ezeknek a pihenő bútoroknak érdekességük, hogy az ágyakkal, hagyományos kanapékkal szemben gyakran kör alakúak, lezárva pedig gömb formát öltenek, ezzel is különleges hangulatot varázsolva kültéri “szobánkba”.

Cardiff kanapé

A Cardiff az összes luxust megtestesíti, amit egy daybed nyújthat: 200 cm átmérőjű, kör alakú fekvőfelülete forgatható, így a környezetünket vagy a lenyűgöző panorámát még véletlenül sem tévesztjük szem elől. Felhajtható baldahinnal felszerelt és puha párnák sokasága gondoskodik a maximális kényelemről.

Nest gömb hátul zárt fotel

A daybed-ek között találunk egészen rendhagyó változatot is, ilyen a “Nest”, azaz fészek névre keresztelt példány, mely valóban egy pihentető fészket kínál. Egy függeszthető gömbről van szó, melynek belseje kényelmesen bélelt, ücsörgésre, fekvésre egyaránt alkalmas, közben a fejünk fölé hajló tető árnyékot is kínál. Úgy érezhetjük magunkat, mint egy védett, finom zugban, ahova bármikor elbújhatunk.

Bari Daybed

Találunk ágyhoz hasonló megjelenésű daybed-et, ilyen a Jati & Kebon “Bari” pihenőbútora, melynek különlegessége, hogy testreszabható. Magunk állíthatjuk össze, hogy milyen variációban és milyen kiegészítőkkel kérjük, tehát a matracok, a sarok- és hátpárnák, háttámlák száma, színe és elhelyezkedése tetszés szerinti lehet. Ez a típus négy oldalról elfüggönyözhető, baldahinos, kényelemben itt sincs hiány.

A daybed-ek anyaga a kültéri bútorokhoz hasonlóan minőségi polietilén vagy polielofin szálakból készül, vázuk masszív alumínium vagy rozsdamentes acél. A párnahuzatok vízálló és szennyeződés taszító bevonatot kapnak. Az innovatív anyagok használatának köszönhető, hogy a bútorok minimális karbantartással is hosszú évekig szolgálják kényelmünket, időjárás- és UV-álló felületeikkel mind a négy évszakban a pihenés lehetőségét kínálják.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. december 12.

Mitől lesz a teraszunk igazán hangulatos? Használjuk a kültéri kiegészítőket!

Berendeztük a teraszt. Olyan, akár a nappalink, csak tágasabb, világosabb, szellősebb. Megvannak a kényelmes fotelek, a süppedős kanapé, a látványos étkezőasztal székekkel és mégsem...

2019. december 09.

Élvezzük a telet a masszázsmedencében! 

A masszázsmedencében lazulás maga a szabadság, hiszen napszaktól, évszaktól, időjárástól független. Mindegy, hogy hajnal van, vagy kora délután, perzselő nyár vagy zimankó, a...

2019. december 05.

Kültéri konyha télen, nyáron

A nyári konyha kifejezés bizonyára sokunk fülének cseng ismerősen és valószínűleg a nagymama külön kis épületbe kiszervezett konyhája jut róla az eszünkbe. Ha belegondolunk, okos...