A terasz az új pihenőhely

Ha teraszunkat, kertünket a belső terek szerves folytatásának tekintjük, akkor bátran tervezzük a berendezést is ennek megfelelően. És mi lehetne alkalmasabb az ebéd utáni sziesztára vagy a nyugodt olvasgatásra, beszélgetésre, mint a terasz, ahol egy kényelmes pihenő alkalmatosságon elnyúlva élvezzük a kikapcsolódást?

A cikket szerkesztette: Jati@Kebon
katalógus
Jati@Kebon

Ismerkedjünk meg egy régi-új bútor típussal, a daybed-del. Régi, hiszen az ággyá alakítható kanapék, rekamiék régóta velünk vannak az otthonainkban, nélkülük nem csak hiányos, de sivár és kényelmetlen lenne az enteriőr. Az viszont újdonság, hogy a daybed megjelent külső tereink berendezésében is, sőt, ott látható igazán különleges kivitelben. Így máshova szinte el sem tudnánk képzelni, csakis a teraszra vagy a kertbe.

Luxor kis kanapé

A daybed-ek egyik legszembetűnőbb jellegzetessége az egyedi formavilág. Megjelenésüket tekintve egyáltalán nem hasonlítanak a szobai kanapékra, sokkal inkább csábítanak lazításra, mint beltéri társaik. Lássuk be, a kanapén alvás vagy szundítás sokkal inkább kényszermegoldás, mint pihentető alternatíva, ám egy daybed látványától azonnal heverészni támad kedvünk. Kizárt, hogy a helyet szűkösnek találjuk, nem fájdul meg a derekunk és akár kosárlabdás alkatunk is lehet, kinyújtózhatunk anélkül, hogy végtagjaink lelógnának. Sőt, egyes típusok éppen, hogy pazar méreteikkel hívják fel magukra a figyelmet.

Eye Catcher hátul zárt kanapé

A Domus Ventures kétszemélyes “Luxor” kanapéja 199x112x83/143 cm, a három személyes változat 265x148x166/193 cm, igazi társasági pihenőhely. A legtöbb daybed-hez járnak olyan tartozékok, mint a felhajtható baldahin, ami árnyékolóként, szélfogóként, vagy a röpködő rovarok ellen lehet hasznos, de némelyik tető teljesen a fekvőfelület fölé hajtható, ezzel is biztosítva a zavartalan pihenést. Az “Eye Catcher” daybed például egy kellemes kuckó, tetővel, sok párnával, függönnyel és ugyancsak tágas méretekkel. Ezeknek a pihenő bútoroknak érdekességük, hogy az ágyakkal, hagyományos kanapékkal szemben gyakran kör alakúak, lezárva pedig gömb formát öltenek, ezzel is különleges hangulatot varázsolva kültéri “szobánkba”.

Cardiff kanapé

A Cardiff az összes luxust megtestesíti, amit egy daybed nyújthat: 200 cm átmérőjű, kör alakú fekvőfelülete forgatható, így a környezetünket vagy a lenyűgöző panorámát még véletlenül sem tévesztjük szem elől. Felhajtható baldahinnal felszerelt és puha párnák sokasága gondoskodik a maximális kényelemről.

Nest gömb hátul zárt fotel

A daybed-ek között találunk egészen rendhagyó változatot is, ilyen a “Nest”, azaz fészek névre keresztelt példány, mely valóban egy pihentető fészket kínál. Egy függeszthető gömbről van szó, melynek belseje kényelmesen bélelt, ücsörgésre, fekvésre egyaránt alkalmas, közben a fejünk fölé hajló tető árnyékot is kínál. Úgy érezhetjük magunkat, mint egy védett, finom zugban, ahova bármikor elbújhatunk.

Bari Daybed

Találunk ágyhoz hasonló megjelenésű daybed-et, ilyen a Jati & Kebon “Bari” pihenőbútora, melynek különlegessége, hogy testreszabható. Magunk állíthatjuk össze, hogy milyen variációban és milyen kiegészítőkkel kérjük, tehát a matracok, a sarok- és hátpárnák, háttámlák száma, színe és elhelyezkedése tetszés szerinti lehet. Ez a típus négy oldalról elfüggönyözhető, baldahinos, kényelemben itt sincs hiány.

A daybed-ek anyaga a kültéri bútorokhoz hasonlóan minőségi polietilén vagy polielofin szálakból készül, vázuk masszív alumínium vagy rozsdamentes acél. A párnahuzatok vízálló és szennyeződés taszító bevonatot kapnak. Az innovatív anyagok használatának köszönhető, hogy a bútorok minimális karbantartással is hosszú évekig szolgálják kényelmünket, időjárás- és UV-álló felületeikkel mind a négy évszakban a pihenés lehetőségét kínálják.

2020. szeptember 15.

Két helyiség, amit ősszel különösen megéri felújítanod!

Bár az időjárás még nem ezt mutatja, beköszöntött az ősz. Sokan nem szeretik az évszakot, pedig tökéletes alkalmat nyújt, hogy kicsit befelé forduljunk, törődjünk szeretteinkkel és...

2020. augusztus 04.

Felújítanád a fürdőt? Itt egy kis segítség!

A lakásfelújítás rendkívül idő-, energia- és pénzigényes folyamat lehet – különösképp ha a fürdőszobáról beszélünk, ahol létfontosságú a gondos tervezés. Már rögtön az...

2020. június 21.

Így emeld új szintre fürdődet!

Üvegfelületek a fürdőben?  Megosztó téma. Az elegáns anyag kifinomult hatást kelt, és még a teret is növeli optikailag, ugyanakkor az a kép él sokunk fejében, hogy nehezen...