A Lagom életérzés kiegyensúlyozott útjain

Work, life, balance… ezek mindannyiunknak ismerősen csengő szavak. A svédekről érdemes ebben is példát vennünk. Az egész társadalmuk törekszik az egyensúlyra: hatékonyan dolgoznak és vigyáznak arra, hogy elég idejük maradjon élvezni az életüket.  A Lagom életérzés az aranyközépút megtalálásában, a munka-magánélet harmonikus egyensúlyában rejlik.

A „tartózkodni a túlzásoktól” elv nem nagy újdonság, ám ennek ellenére hajlamosak vagyunk a fogyasztói társadalom áldozatává válni. Észre sem vesszük, hogy mennyi értékes órát fecsérlünk el az életünkből, miközben mindig többre, mindig újabbra vágyunk. Az elégedetlenség folyamatos versenye ez, amiből nem árt néha kiszakítani magunkat. A Lagom életstílus ebben segít bennünket, irányba állítja időhiányhoz szokott munkamorálunkat, és megtanít minket lazítani.

A svédeknek bár nagyon fontos a munka és híresek a precizitásukról, az egész munkafelfogásuk eltér a megszokott európai magatartástól. Nem vágynak folyamatosan elérhetetlen tárgyakra, kiélvezik a pillanatokat, és boldogok akkor is, ha nem a legújabb trendeknek megfelelően van a lakásuk berendezve. Persze jogosan vetődik fel a kérdés, hogyan is kivitelezhető a Lagom életérzés a mi társadalmi berendezkedésünkben. A megoldás kulcsa a kis változtatásokban rejlik. A svédek közösségszerető emberek, akik ezért szívesen osztoznak a javaikon, hasznosítanak újra, és nem bánják, ha adójukból több folyik be kedvenc szervezeteikhez. Együtt kirándulnak, bármikor szívesen áldoznak a munkaidejükből 15 percet közös kávészünetekre, és boldogok a világ legegyszerűbb dolgaitól is.

A Lagom életstílus nem csupán a munkában eltöltött időben int mértékletességre, az anyagi javak megszerzésén túl a lelki egyensúlyra is kiemelt hangsúlyt fektet. A svédeknél nem a betegség jele például pszichológushoz járni, ez egyfajta szükséges lelki tréning. A problémáikat megosztják egymással, coach segítségét veszik igénybe, vagy rendszeresen pszichológushoz járnak azért, hogy az életük minden apró részét áthassa a harmónia.

A PPG Trilak nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megossza az évek alatt felhalmozódott tudását, ezért Kreatív Műhelyeinken igyekszünk átadni legjobb ötleteinket a nagyközönségnek. Célunk, hogy olyan közösséget építsünk, akik értékelik, ha valamit új köntösbe öltöztethetnek. Ezzel az egyszerű lépéssel máris közelebb kerülhetünk a Lagom életérzéshez, és még Svédországig sem kell utaznunk.

Jelentkezzen téli Kreatív Műhely workshopjainkra, és élje át az alkotás örömét!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...