A Lagom életérzés kiegyensúlyozott útjain

Work, life, balance… ezek mindannyiunknak ismerősen csengő szavak. A svédekről érdemes ebben is példát vennünk. Az egész társadalmuk törekszik az egyensúlyra: hatékonyan dolgoznak és vigyáznak arra, hogy elég idejük maradjon élvezni az életüket.  A Lagom életérzés az aranyközépút megtalálásában, a munka-magánélet harmonikus egyensúlyában rejlik.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

A „tartózkodni a túlzásoktól” elv nem nagy újdonság, ám ennek ellenére hajlamosak vagyunk a fogyasztói társadalom áldozatává válni. Észre sem vesszük, hogy mennyi értékes órát fecsérlünk el az életünkből, miközben mindig többre, mindig újabbra vágyunk. Az elégedetlenség folyamatos versenye ez, amiből nem árt néha kiszakítani magunkat. A Lagom életstílus ebben segít bennünket, irányba állítja időhiányhoz szokott munkamorálunkat, és megtanít minket lazítani.

A svédeknek bár nagyon fontos a munka és híresek a precizitásukról, az egész munkafelfogásuk eltér a megszokott európai magatartástól. Nem vágynak folyamatosan elérhetetlen tárgyakra, kiélvezik a pillanatokat, és boldogok akkor is, ha nem a legújabb trendeknek megfelelően van a lakásuk berendezve. Persze jogosan vetődik fel a kérdés, hogyan is kivitelezhető a Lagom életérzés a mi társadalmi berendezkedésünkben. A megoldás kulcsa a kis változtatásokban rejlik. A svédek közösségszerető emberek, akik ezért szívesen osztoznak a javaikon, hasznosítanak újra, és nem bánják, ha adójukból több folyik be kedvenc szervezeteikhez. Együtt kirándulnak, bármikor szívesen áldoznak a munkaidejükből 15 percet közös kávészünetekre, és boldogok a világ legegyszerűbb dolgaitól is.

A Lagom életstílus nem csupán a munkában eltöltött időben int mértékletességre, az anyagi javak megszerzésén túl a lelki egyensúlyra is kiemelt hangsúlyt fektet. A svédeknél nem a betegség jele például pszichológushoz járni, ez egyfajta szükséges lelki tréning. A problémáikat megosztják egymással, coach segítségét veszik igénybe, vagy rendszeresen pszichológushoz járnak azért, hogy az életük minden apró részét áthassa a harmónia.

A PPG Trilak nagy hangsúlyt fektet arra, hogy megossza az évek alatt felhalmozódott tudását, ezért Kreatív Műhelyeinken igyekszünk átadni legjobb ötleteinket a nagyközönségnek. Célunk, hogy olyan közösséget építsünk, akik értékelik, ha valamit új köntösbe öltöztethetnek. Ezzel az egyszerű lépéssel máris közelebb kerülhetünk a Lagom életérzéshez, és még Svédországig sem kell utaznunk.

Jelentkezzen téli Kreatív Műhely workshopjainkra, és élje át az alkotás örömét!

2022. december 05.

Tökéletes karácsonyidekor-inspiráció ez a hófödte svéd fakunyhó

Ünnepi hangulat Svédország egyik legszebb részéről. Szinte hihetetlen, de már advent második vasárnapján is túl vagyunk: kevesebb mint három hét, és itt a karácsony. Ha még nem...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...