Hello Barokk! Workshop a Zichy-kastélyban

A Technika#1 és a PPG Trilak workshopjain minden alkalommal igazi csodák születnek. Nem volt ez másként a Hello Barokk! műhelyen sem. Ez alkalommal egy igazán különleges helyszínen, a Zichy-kastélyban gyűltek össze az alkotni vágyók. A műhely témája a barokk stílus volt, annak minden színével, díszével és pompájával együtt.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

katalógus
Trilak

A tágas helyszínre való tekintettel három workshop-ot is tartottunk egyszerre. A Demo Wood, a lomi design és a festő-alapozó foglalkozásokon is a barokk stílus volt a főszerepben.

A festő-alapozó workshop résztvevői egy kisszéket készítettek el, és ezen keresztül ismerkedtek meg a barokk stílussal, illetve a famegmunkálás, festés és kárpitozás alapjaival. A széket teljes egészében ők készítették, a lábak kivágásától kezdve egészen az összeillesztésig. Az oktatók természetesen figyelemmel kísérték a munkálatokat és apró tippekkel, trükkökkel látták el az alkotókat.Az összeállítás utáni következő lépés a festés volt, melyet Trinát Aqua Univerzális (Unitop) festékkel végeztek a résztvevők. Horváth József, a Festőakadémia vezetője tartott egy rövid bemutatót, majd kezdődhetett is a pingálás. Nehezen, de végül mindenkinek sikerült kiválasztani a szívéhez legközelebb álló színt.
Szerencsére a Trinát Unitop hamar, körülbelül két óra alatt megszárad, így a szakadó eső és a párás levegő sem állhatott az alkotás útjába.

Az utolsó lépés az ülőrész elkészítése, azaz a kárpitozás volt, melyben a Manohuis csapata volt a résztvevők segítségére.
Az eredmény olyan elképesztő szín- és anyagkavalkád lett, mely még a Kreatív Műhely történetében is egyedülálló volt.

Őszi workshopjainkra még várjuk a jelentkezőket! Részletek, időpontok itt olvashatóak.

A Trinát Aqua Univerzális (Unitop) festék kül- és beltéren egyaránt használható. Nem csak ebben különleges, hanem abban is, hogy rengeteg felületre alkalmazható: festhetünk vele műanyagra, fára, fémre, de még akár cementre vagy betonra is. Mivel vízbázisú a termék és gyermekjáték engedéllyel is rendelkezik, biztonságosan használhatók a kis lurkók játékain is. A száradása körülbelül 2 órát vesz igénybe. Egy rétegben is jól fed, de ha szükség van rá, két rétegben is alkalmazható.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. szeptember 15.

A fenntarthatóság fontos szemlélet – interjú Pusztai Annával a Jövő Otthonai építész ötletpályázat egyik különdíjasával

Júniusban hirdettük ki a Jövő Otthonai építész ötletpályázat nyerteseit, amely idén a „Vidéki ház Kisszékelyben” címet kapta. Pusztai Anna a II. kategóriában, azaz a praktizáló...

2019. augusztus 02.

Kedvencünk, a beton

A beton közel sem új keletű dolog: már a rómaiak is előszeretettel alkalmazták különböző építészeti és dizájn célokra is, hiszen kiváló mechanikai szilárdságú, biztonságos,...

2019. július 26.

Ablak a középpontban – nemzetközi építész pályázat

Ezúttal egy partnerünk pályázatára szeretnénk felhívni az építész szakma figyelmét, hiszen még lehet jelentkezni az Internorm nemzetközi építész pályázatára! Az „Ablak a...