Hello Barokk! Workshop a Zichy-kastélyban

A Technika#1 és a PPG Trilak workshopjain minden alkalommal igazi csodák születnek. Nem volt ez másként a Hello Barokk! műhelyen sem. Ez alkalommal egy igazán különleges helyszínen, a Zichy-kastélyban gyűltek össze az alkotni vágyók. A műhely témája a barokk stílus volt, annak minden színével, díszével és pompájával együtt.

A tágas helyszínre való tekintettel három workshop-ot is tartottunk egyszerre. A Demo Wood, a lomi design és a festő-alapozó foglalkozásokon is a barokk stílus volt a főszerepben.

A festő-alapozó workshop résztvevői egy kisszéket készítettek el, és ezen keresztül ismerkedtek meg a barokk stílussal, illetve a famegmunkálás, festés és kárpitozás alapjaival. A széket teljes egészében ők készítették, a lábak kivágásától kezdve egészen az összeillesztésig. Az oktatók természetesen figyelemmel kísérték a munkálatokat és apró tippekkel, trükkökkel látták el az alkotókat.Az összeállítás utáni következő lépés a festés volt, melyet Trinát Aqua Univerzális (Unitop) festékkel végeztek a résztvevők. Horváth József, a Festőakadémia vezetője tartott egy rövid bemutatót, majd kezdődhetett is a pingálás. Nehezen, de végül mindenkinek sikerült kiválasztani a szívéhez legközelebb álló színt.
Szerencsére a Trinát Unitop hamar, körülbelül két óra alatt megszárad, így a szakadó eső és a párás levegő sem állhatott az alkotás útjába.

Az utolsó lépés az ülőrész elkészítése, azaz a kárpitozás volt, melyben a Manohuis csapata volt a résztvevők segítségére.
Az eredmény olyan elképesztő szín- és anyagkavalkád lett, mely még a Kreatív Műhely történetében is egyedülálló volt.

Őszi workshopjainkra még várjuk a jelentkezőket! Részletek, időpontok itt olvashatóak.

A Trinát Aqua Univerzális (Unitop) festék kül- és beltéren egyaránt használható. Nem csak ebben különleges, hanem abban is, hogy rengeteg felületre alkalmazható: festhetünk vele műanyagra, fára, fémre, de még akár cementre vagy betonra is. Mivel vízbázisú a termék és gyermekjáték engedéllyel is rendelkezik, biztonságosan használhatók a kis lurkók játékain is. A száradása körülbelül 2 órát vesz igénybe. Egy rétegben is jól fed, de ha szükség van rá, két rétegben is alkalmazható.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...