Hello Barokk! Workshop a Zichy-kastélyban

A Technika#1 és a PPG Trilak workshopjain minden alkalommal igazi csodák születnek. Nem volt ez másként a Hello Barokk! műhelyen sem. Ez alkalommal egy igazán különleges helyszínen, a Zichy-kastélyban gyűltek össze az alkotni vágyók. A műhely témája a barokk stílus volt, annak minden színével, díszével és pompájával együtt.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

A tágas helyszínre való tekintettel három workshop-ot is tartottunk egyszerre. A Demo Wood, a lomi design és a festő-alapozó foglalkozásokon is a barokk stílus volt a főszerepben.

A festő-alapozó workshop résztvevői egy kisszéket készítettek el, és ezen keresztül ismerkedtek meg a barokk stílussal, illetve a famegmunkálás, festés és kárpitozás alapjaival. A széket teljes egészében ők készítették, a lábak kivágásától kezdve egészen az összeillesztésig. Az oktatók természetesen figyelemmel kísérték a munkálatokat és apró tippekkel, trükkökkel látták el az alkotókat.Az összeállítás utáni következő lépés a festés volt, melyet Trinát Aqua Univerzális (Unitop) festékkel végeztek a résztvevők. Horváth József, a Festőakadémia vezetője tartott egy rövid bemutatót, majd kezdődhetett is a pingálás. Nehezen, de végül mindenkinek sikerült kiválasztani a szívéhez legközelebb álló színt.
Szerencsére a Trinát Unitop hamar, körülbelül két óra alatt megszárad, így a szakadó eső és a párás levegő sem állhatott az alkotás útjába.

Az utolsó lépés az ülőrész elkészítése, azaz a kárpitozás volt, melyben a Manohuis csapata volt a résztvevők segítségére.
Az eredmény olyan elképesztő szín- és anyagkavalkád lett, mely még a Kreatív Műhely történetében is egyedülálló volt.

Őszi workshopjainkra még várjuk a jelentkezőket! Részletek, időpontok itt olvashatóak.

A Trinát Aqua Univerzális (Unitop) festék kül- és beltéren egyaránt használható. Nem csak ebben különleges, hanem abban is, hogy rengeteg felületre alkalmazható: festhetünk vele műanyagra, fára, fémre, de még akár cementre vagy betonra is. Mivel vízbázisú a termék és gyermekjáték engedéllyel is rendelkezik, biztonságosan használhatók a kis lurkók játékain is. A száradása körülbelül 2 órát vesz igénybe. Egy rétegben is jól fed, de ha szükség van rá, két rétegben is alkalmazható.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...