A hófehér dizájn és a bájos vidéki stílus egyesül ebben a svéd házikóban

A letisztult, világos enteriőr kiválóan működik együtt a country lakberendezési stílussal.

Sokan azt gondolják a fehér otthonokról, hogy hidegek-ridegek, kórházszerűek, barátságtalanok – és bár a rosszul használt fehér valóban elriasztó lehet, ha valaki jól alkalmazza a színt, és odafigyel pár dologra, csodás, meleg tereket alkothat otthonában. 

Ezt mutatja Julia Khoury svédországi, vidéki otthona is, amely mesterkurzus a skandináv és a country stílus keveréséből.

Ha valaki nem tudja, hogyan vigyen melegséget otthonába, a fa mindig jó választás: pusztán természetes megjelenésével barátságosabbá teszi az enteriőrt, és izgalmat visz a térbe, így elkerülhető a túl steril hatás. Egy gyönyörű fapadló például kiváló megoldás erre.

A fa mellett nagyon sokat segítenek az izgalmas textúrákkal és mintákkal bíró lakástextíliák, amelyek egyrészt dinamikussá teszik a teret, másrészt pedig gondoskodnak a komfortról, az otthonosság érzéséről is. A (szintetikus) bárányszőr, a gyapjú, a lenvászon, a pamut és a különféle anyagok keverése garantálja, hogy izgalmas és hívogató legyen az összkép.

A konyhában a hagyományos country-stílust néhány modern kényelmi elemmel egészítették ki, azonban a sütő és az elszívó megjelenése is illik a térbe.

Ha hasonlóan modern és gyönyörű konyhai felszerelésekre vágyunk, a Whirlpool kínálatában megtaláljuk őket ide kattintva.

Nem spóroltak a (gyakran mű) bárányszőrből készült szőnyegekkel: ezek nagyon gyakoriak a skandináv lakberendezésben. Rendkívül egyszerű alkalmazni őket, a földön épp olyan pazarul mutatnak, mint egy székre terítve, és minden térbe illenek – ha valaki egy kis melegséget csempészne otthonába, egy-egy ilyen kiegészítővel már kellemes atmoszférát teremthet.

A fehérre csempézett fürdőszobában a vidéki otthonokban gyakori szabadon álló kád helyett zuhanyt választottak. Kiválóan működik a térben a modern fürdőszobai eszközök és szaniterek, valamint a vintage bútorok és kiegészítők keveréke.

Ha mi is különleges zuhanyra vágyunk, nézzünk körül a Radaway kínálatában ide kattintva.

Julia Khoury otthona kiváló inspiráció azoknak, akik vidéki otthont vagy nyaralót terveznek, és letisztult, mégis kedves otthont alkotnának.

A képek forrása: My Scandinavian HomeJulia Khoury             

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...