A hófehér dizájn és a bájos vidéki stílus egyesül ebben a svéd házikóban

A letisztult, világos enteriőr kiválóan működik együtt a country lakberendezési stílussal.

Sokan azt gondolják a fehér otthonokról, hogy hidegek-ridegek, kórházszerűek, barátságtalanok – és bár a rosszul használt fehér valóban elriasztó lehet, ha valaki jól alkalmazza a színt, és odafigyel pár dologra, csodás, meleg tereket alkothat otthonában. 

Ezt mutatja Julia Khoury svédországi, vidéki otthona is, amely mesterkurzus a skandináv és a country stílus keveréséből.

Ha valaki nem tudja, hogyan vigyen melegséget otthonába, a fa mindig jó választás: pusztán természetes megjelenésével barátságosabbá teszi az enteriőrt, és izgalmat visz a térbe, így elkerülhető a túl steril hatás. Egy gyönyörű fapadló például kiváló megoldás erre.

A fa mellett nagyon sokat segítenek az izgalmas textúrákkal és mintákkal bíró lakástextíliák, amelyek egyrészt dinamikussá teszik a teret, másrészt pedig gondoskodnak a komfortról, az otthonosság érzéséről is. A (szintetikus) bárányszőr, a gyapjú, a lenvászon, a pamut és a különféle anyagok keverése garantálja, hogy izgalmas és hívogató legyen az összkép.

A konyhában a hagyományos country-stílust néhány modern kényelmi elemmel egészítették ki, azonban a sütő és az elszívó megjelenése is illik a térbe.

Ha hasonlóan modern és gyönyörű konyhai felszerelésekre vágyunk, a Whirlpool kínálatában megtaláljuk őket ide kattintva.

Nem spóroltak a (gyakran mű) bárányszőrből készült szőnyegekkel: ezek nagyon gyakoriak a skandináv lakberendezésben. Rendkívül egyszerű alkalmazni őket, a földön épp olyan pazarul mutatnak, mint egy székre terítve, és minden térbe illenek – ha valaki egy kis melegséget csempészne otthonába, egy-egy ilyen kiegészítővel már kellemes atmoszférát teremthet.

A fehérre csempézett fürdőszobában a vidéki otthonokban gyakori szabadon álló kád helyett zuhanyt választottak. Kiválóan működik a térben a modern fürdőszobai eszközök és szaniterek, valamint a vintage bútorok és kiegészítők keveréke.

Ha mi is különleges zuhanyra vágyunk, nézzünk körül a Radaway kínálatában ide kattintva.

Julia Khoury otthona kiváló inspiráció azoknak, akik vidéki otthont vagy nyaralót terveznek, és letisztult, mégis kedves otthont alkotnának.

A képek forrása: My Scandinavian HomeJulia Khoury             

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...