2019 fürdőszobái: új trendek jegyében – 1. Rész

Akár követjük, akár nem: a trendek igenis befolyással vannak ránk. Meghatározzák, milyen színeket, formákat, anyagokat találunk az aktuális piacon, és korunk egyfajta lenyomatai is egyben. Persze, nem kell ész nélkül követni őket: alábbi összeállításunkban azokat a legújabb irányvonalakat mutatjuk be, melyeknek időtlen szépségével hosszútávra elegánssá tehető a megújuló fürdőszoba!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Milyen legyen, milyen lehet a fürdőszoba 2019-ben?

Nos, ennél sokszínűbb már nem is lehetne! Mondhatni, manapság az a divat, hogy minden divat – és tényleg: a minimál mellett ott a népszerű vintázs, a modern mellett a korhű fürdőszoba; az óriás méretű csempék mellé már néhány éve felzárkóztak az egészen kisméretű lapok, a visszafogott, homogén tónusokkal párhuzamosan előtérbe kerültek az élénk színek és a minták.

Fotó: PORCELANOSA / Urbatek, X-Light, Premium Golden White

Egyszerre van jelen élénk és halvány, fényes és matt, ragyogó és barázdált, tükörsima és textúrált. Mégis, mindez az ezerarcú kavalkád milyen előrelépést, milyen irányt vesz az új évre, milyen trendekkel, irányzatokkal találkozhatunk 2019-ben a fürdőszobában?

Fotó: PORCELANOSA

Annak ellenére, hogy más belső helyiségekhez képest a fürdőszoba trendjei némileg lassabban változnak – elvégre egy fürdőszobát nem szokás két-három évente megújítani – mégis, az idei évre több remek újdonsággal, innovatív, eddig ismeretlen megoldással is bővült a piac.

Azt mindenesetre nem árt figyelembe venni, ha most tervezzük új házunkat, lakásunkat, és benne az új vagy megújuló fürdőszobát, hogy ez a helyiség is illeszkedjen majd a teljes lakásképhez, képviselje lakásunk többi helyiségében alkalmazott koncepciókat és látványelemeket, hogy egy harmonikus, egységes külsőt alkosson majd a kész enteriőr.

Az idén akár a természet, akár a színek és a különleges formák, stílusok jegyében gondolkodunk is – biztosan megtaláljuk mellé az ideális fürdőszoba látványt is.

Nézzük, mikkel tervezhetünk majd 2019-ben?

Fotó: PORCELANOSA, Urtbatek, X-Light

Valódi fa a fürdőszobában?

Kengo Kuma japán belsőépítész is rajong a gyönyörű, valódi fáért: nem is csoda, hiszen a méltán híres japán tradicionális faművesség és a természet szépsége egyaránt megjelenik a képen is látható gyönyörű, általa megtervezett fürdőszobán. A projekt célja egy, a hálószobával szerves egységet alkotó oázis volt, ahol a fa anyaga felváltotta a kerámiát és a mennyezetet is beborítja.

Fotó: KANGO KUMA

Hasonlót mi magunk is terveztethetünk akár a HARO vízálló parkettával, ám ha nincs lehetőségünk túl sokat áldozni rá, és rendszeresen ápolni a természetes fa anyagot, akkor a mára már a fa felületére megtévesztésig hasonlító kerámiaparketták jelentik az optimális megoldást.

A gyönyörű, természetes fa és az elegáns márvány még mindig hódít!

A spanyol Porcelanosa csempe márka termékei nem csupán kiváló minőségükről, hanem kifinomult stílusukról is híresek. Stílusos, egyedi márvány felületek, meleg terrakotta utánzatok, csillogó, fémes hatások és a valódi feltöltődés élménye jellemzi az általuk tervezett és létrehozott kollekciókat. A meseszép PAR-KER termékcsalád, amely kerámia burkolat ugyan, annak minden előnyével és kényelmével, mindeközben pedig az élő fa természetes megjelenésével visz gyönyörű melegséget otthonunkba.

Fotó: PORCELANOSA

Ezek a lenyűgöző burkolólapok falaink és padlóink, belső, illetve külső tereink burkolására éppúgy alkalmasak.

Fotó: PORCELANOSA

A szép, természetes fa anyag ráadásul más anyagokkal is kellemes, kortárs megjelenést hoz az enteriőrökbe. Alfredo Häberli pompás fürdőszobájának drámai kontrasztját a fa és a márvány különleges szimbiózisának köszönheti. E két nemes anyag párosításával tisztaságot és eleganciát adhatunk a tereknek, legyen az bármekkora méretű – akár egy funkcionális, kicsiny fürdőszoba is.

Fotó: Alfredo Häberli

A stíluson és burkolaton túl a berendezés, a színválasztás is fontos, következő cikkünkben ezekre is kitérünk.

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. június 16.

Kád vagy zuhany? Van már kombinált megoldás!

A kád vs. zuhany kérdéskör egy-egy fürdőszoba felújításnál újra és újra előjön. Vannak, akik el sem tudnák képzelni életüket anélkül, hogy egy fárasztó nap végén ne...

2019. június 09.

Dobjuk fel a fürdőszobát színekkel!

Mostanában egyaránt népszerű a monokróm és a bátrabb, színesebb enteriőr is. Ez a kettő egymásnak ellentéte, mégis jól megférnek a stílusok között. A színekkel hangulatot és...

2019. május 14.

Fürdés kontra zuhanyzás? Segítünk, ha dönteni kell!

Ahol kicsi a fürdőszoba, ott bizony örök dilemma marad a kád kontra zuhanykabin kérdése, mégis, a legtöbben úgy érezzük, hogy mindkettőre szükség van. Ilyenkor mit tehetünk? Érdemes...