2019 fürdőszobái: új trendek jegyében – 3. rész

Cikksorozatunk harmadik részében a kompakt tárolórendszerekről és egy nagyon elegáns burkolatról, az extra vékony és könnyű X-LIGHT-ról lesz szó.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Már az első és második cikkből is kiderült, hogy a klasszikus megoldások mellett az újdonságok, innovációk szokatlan színek is népszerűek és helyük van a fürdőszobában. Kezdjük a tároló megoldásokkal!

Kompakt tároló megoldások apró fürdőszobákba

A bútortervezők számára is gyakran kihívást jelent minőségi alapanyagokból, luxus színvonalon kialakított, kompromisszumok nélkül megtervezett bútorokat tervezni a kis alapterületű fürdőszobákba. Az egyik norvég bútortervező stúdió fémvázas, múlt század közepét megidéző dizájn bútorai modulárisak, letisztultak, elegánsak, miközben keskeny polcaikkal igazán helytakarékos megoldásokkal szolgálnak akár az egészen kis fürdőszobák tulajdonosai számára is.

Fotó: Norm Architects

A Mutina Numi kollekció, amely Konstantin Grcic tervezőivel kooperálva jött létre, újszerű és felettébb inspiráló. A mázas geometriai formák látványos kontrasztot alkotnak a matt felületekkel, mindez pedig egyetlen lapon! A végeredmény különleges eltérő effektjei a változó fényviszonyok között még egyedibben illeszkednek az enteriőrbe.

Fotó: Konstantin Gricic VS Mutina

VITAE kollekció – a Porcelanosa és a Zaha Hadid közös kooperációjából

Legalább ennyire sikeres Zaha Hadid – a híres, 2016-ban elhunyt építész, dizájner egyik utolsó „ékszereként” emlegetett kollekciója a Porcelanosa számára. Hadid számára folyamatos kihívást jelentett a folyékony anyagból készült formák, szerves anyagok, vonalak mesteri módon történő egymásba integrálása, ám éppen ezek az innovatív, előremutató és fenntartható munkái hozták meg számára az elismerést és az átütő sikert.

Fotó: Porcelanosa – Zaha Hadid / VITAE kollekció

Innováció – extra könnyű csempék

Az X-LIGHT névre keresztelt csempe nagyon érdekes, hiszen ez egy igazán nagyméretű agyaglemez. A mostani tapasztalatok alapján az építészek és a tervezők nagyon kedvelik, hiszen a magasabb elvárásoknak is megfelel. Ezek lényegében laminált porcelán lapok, viszont a súlyuk minimális. Éppen határon van, hiszen a porcelán csempe technológiai sajátosságaival rendelkezik.

Fotó: Porcelanosa / Urbatek, X-LIGHT

Fizikai és mechanikai tulajdonságai egyedülállóvá teszik: 3 X 1 méteres óriáslap minimális vastagsága 3,5 mm, súlya pedig mindössze 8 kg/m².

Sokoldalú felhasználási lehetőségeinek köszönhetően akár beltéren, akár kültéren, akár lakossági, kereskedelmi vagy ipari felhasználásra is alkalmas.

Fotó: Porcelanosa / Urbatek, X-LIGHT

Az X-LIGHT extrém vékony burkolólapjai különböző kivitelben kaphatók, és amitől nagyon kedveltté vált, hogy burkolhatunk a már meglévő burkolatra is vele. Így egy nagyobb felújításnál a munkaerőköltség minimálisra csökkenthető.

Fotó: Porcelanosa / Urbatek, X-LIGHT

Összeállításunk csupán ízelítő a kortárs, idei trendek és innovációs újdonságok igen széles tárházából. Ha szívesen tudna meg és fedezne fel még többet, érdemes ellátogatnia a VS Fürdőszoba bemutatótermeibe, ahol a hozzáértő szakmai segítség mellett kiemelkedő választékkal találkozhat az új esztendőben is!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...