2019 fürdőszobái: új trendek jegyében – 3. rész

Cikksorozatunk harmadik részében a kompakt tárolórendszerekről és egy nagyon elegáns burkolatról, az extra vékony és könnyű X-LIGHT-ról lesz szó.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Már az első és második cikkből is kiderült, hogy a klasszikus megoldások mellett az újdonságok, innovációk szokatlan színek is népszerűek és helyük van a fürdőszobában. Kezdjük a tároló megoldásokkal!

Kompakt tároló megoldások apró fürdőszobákba

A bútortervezők számára is gyakran kihívást jelent minőségi alapanyagokból, luxus színvonalon kialakított, kompromisszumok nélkül megtervezett bútorokat tervezni a kis alapterületű fürdőszobákba. Az egyik norvég bútortervező stúdió fémvázas, múlt század közepét megidéző dizájn bútorai modulárisak, letisztultak, elegánsak, miközben keskeny polcaikkal igazán helytakarékos megoldásokkal szolgálnak akár az egészen kis fürdőszobák tulajdonosai számára is.

Fotó: Norm Architects

A Mutina Numi kollekció, amely Konstantin Grcic tervezőivel kooperálva jött létre, újszerű és felettébb inspiráló. A mázas geometriai formák látványos kontrasztot alkotnak a matt felületekkel, mindez pedig egyetlen lapon! A végeredmény különleges eltérő effektjei a változó fényviszonyok között még egyedibben illeszkednek az enteriőrbe.

Fotó: Konstantin Gricic VS Mutina

VITAE kollekció – a Porcelanosa és a Zaha Hadid közös kooperációjából

Legalább ennyire sikeres Zaha Hadid – a híres, 2016-ban elhunyt építész, dizájner egyik utolsó „ékszereként” emlegetett kollekciója a Porcelanosa számára. Hadid számára folyamatos kihívást jelentett a folyékony anyagból készült formák, szerves anyagok, vonalak mesteri módon történő egymásba integrálása, ám éppen ezek az innovatív, előremutató és fenntartható munkái hozták meg számára az elismerést és az átütő sikert.

Fotó: Porcelanosa - Zaha Hadid / VITAE kollekció

Innováció – extra könnyű csempék

Az X-LIGHT névre keresztelt csempe nagyon érdekes, hiszen ez egy igazán nagyméretű agyaglemez. A mostani tapasztalatok alapján az építészek és a tervezők nagyon kedvelik, hiszen a magasabb elvárásoknak is megfelel. Ezek lényegében laminált porcelán lapok, viszont a súlyuk minimális. Éppen határon van, hiszen a porcelán csempe technológiai sajátosságaival rendelkezik.

Fotó: Porcelanosa / Urbatek, X-LIGHT

Fizikai és mechanikai tulajdonságai egyedülállóvá teszik: 3 X 1 méteres óriáslap minimális vastagsága 3,5 mm, súlya pedig mindössze 8 kg/m².

Sokoldalú felhasználási lehetőségeinek köszönhetően akár beltéren, akár kültéren, akár lakossági, kereskedelmi vagy ipari felhasználásra is alkalmas.

Fotó: Porcelanosa / Urbatek, X-LIGHT

Az X-LIGHT extrém vékony burkolólapjai különböző kivitelben kaphatók, és amitől nagyon kedveltté vált, hogy burkolhatunk a már meglévő burkolatra is vele. Így egy nagyobb felújításnál a munkaerőköltség minimálisra csökkenthető.

Fotó: Porcelanosa / Urbatek, X-LIGHT

Összeállításunk csupán ízelítő a kortárs, idei trendek és innovációs újdonságok igen széles tárházából. Ha szívesen tudna meg és fedezne fel még többet, érdemes ellátogatnia a VS Fürdőszoba bemutatótermeibe, ahol a hozzáértő szakmai segítség mellett kiemelkedő választékkal találkozhat az új esztendőben is!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 09.

Az otthoni SPA élmény titka

Akár már egy néhány órás SPA élmény is elegendő lehet hetente mindennapos gondjaink enyhítésére. És ha ehhez nem kell más,m mint egy mesés fürdőszoba, egy szép wellness élményt...

2019. október 26.

3 tipp a tökéletes fürdőszobához

A fürdőszoba megtervezése és kialakítása rengeteg időt, pénzt és energiát igényel. Semmiképp nem szabad elsietni, hiszen a többi helyiségnél csak jóval körülményesebben lehet...

2019. október 18.

Az egyedileg épített zuhanykabin tervezésének legfőbb kérdései

Már régóta nagy népszerűségnek örvend az egyedileg épített zuhanykabin, melyet nem ok nélkül szeretünk annyira: tartós, egyéni ízlésükhöz, méreteinkhez igazodik, és még elegáns...