Vigyünk luxust a fürdőszoba enteriőrbe is! 

A luxus – mint egyik vezető világtrend napjainkban – erősen meghatározza mindennapjainkat, vásárlási szokásainkat, környezetünket. Nem kell kiemelkedően tehetősnek lennünk ahhoz, hogy élvezhessük azt a magas szintű exkluzivitást, melyet ez a trend sugall számunkra: értékes, fontos vagy! A luxus nem azonos a pazarlással: luxust leginkább minőséggel, magas szintű, részletgazdag kivitelezéssel teremthetünk. 

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

Fotó: Porcelanosa /XLight KALA White

Ehhez ma már nagyszerű anyagok, igényes gyártók innovatív megoldásai állnak a rendelkezésünkre, hogy belső tereink pontosan azt a személyiséget, azt az élményt tükrözzék vissza, mint amilyenek mi vagyunk!

De miért pont a luxus? Hogyan lett ebből trend?

A trendeket – már korábban is bemutattuk Önöknek – több éves kutatómunka előzi meg. Társadalmi, ökológiai, szocio-kulturális elemzések alapján a világ vezető trendügynökségei megfogalmazzák az elkövetkezendő két-három év vezető trendjeit. A jelenlegi trendek utópisztikus világa a bizonytalanságból való menekülésünket fogalmazza meg: menekülünk a saját belső világunkba, a játékok világába, a természet csendjébe, és persze a luxus álomvilágába is. Így a mostani időszak ötödik vezető trendjeként a „luxusba való menekülés” trendjét határozták meg a világ vezető trendügynökségei, melyre az időtállóság, a részletgazdagság, és a nagyvonalú elegancia jellemző. 

Fotó: Lia Interior Design

A luxust kizárólag a magas minőségű anyagok jelentik, lehetőleg természetes alapanyagok felhasználásával, a természetből kölcsönzött színvilággal. A magas szintű kidolgozottságtól, és a részletgazdag megközelítéstől az anyag már-már kézműves terméknek minősül…

Fotó: Porcelanosa, XLight Kala White

Ezen tulajdonságok ruházatainkon, ékszereinken, dísztárgyainkon, használatai tárgyainkon, és az építészeti megoldások terén egyaránt érvényesek. Azonnal megértjük, és megérezzük a trend hangulatát, ha megnézzük a csodálatos, nemes hímzésű függönyöket, a fényes, egyre puhább, egyre ragyogóbb takarókat és egyéb lakástextileket…

Fotó: ADA /Bézs ágytakaró

A fürdőszoba anyagait, mint a szebbnél szebb csempe kollekciókat, magas minőségű járólapokat éppúgy jellemzi ez a magas szintű, minőségi kivitelezés, ahogyan a természetből vett színek, anyaghasználat. 

Fotó: Porcelanosa /Marabella

Egyik nemes példája ennek a Porcelanosa spanyol hidegburkolat gyár szemet gyönyörködtető, látványos kollekciója: magas szintű fejlesztéseikkel, technológiai innovációikkal ugyanis környezetbarát módon járulnak hozzá élettereink esztétikus, időtálló, magas színvonalú minőségéhez. 

Íme, máris három új, csodás példa – a téli havas, jeges tájak színvilágában…

1. A hófehér márvány elegáns ragyogása, egyedi kivitelben

A XLIGHT KALA White kollekciójával a gyártó az álomszép hófehér márvány iránti tiszteletét fejezi ki. Finom, halványszürke, lineárisan futó erezete folytonossága átível az egyik óriás lemeztől a másikig, mintha egy kinyitott könyv lapjait, vagy egy óriás tükörképet látnánk. Nem véletlen ez az érzésünk: ezeket a lapokat tudatosan úgy készítették, hogy két szimmetrikus modell alkalmazásával trükkösen tágas térérzetet teremthessenek – a LUSH és KALA modelleknél látható elrendezésben találkozhatunk ezzel az ötletes megoldással. 

Fotó: Porcelanosa /XLight KALA White

2. A természet szofisztikált ereje, részletgazdag textúrákkal

Prada – már a neve is magáért beszél: a gyönyörű, természetes pala és mészkő anyagokból előállított sorozat padlólap illetve fali csempe megoldásként is alkalmazható. Különböző, részletgazdag mintákat mutat be: az ornamentikus, geometrikus mintázatok, az apró mozaik elemek egyaránt megtalálhatók a kollekcióban. Akár csak egy keramikus kézimunkája lenne – annyira míves és finom a megmunkálás! 

Fotó: Porcelanosa /Prada

Tartós, ellenálló anyaga, könnyű karbantartása miatt a fürdőszoba mellett teraszokon, kültéri úszómedencék burkolataként éppúgy felhasználható – anyagának és felületképzésének köszönhetően csúszásgátló tulajdonsága is kiváló!

(Fotó: Porcelanosa /Prada)

3. High-tech csillogás – az ezüst és a tükörfény bűvöletében

Aki a luxus élményét csakis ragyogással együtt tudja elképzelni – számukra a legújabb, idei szépséget, a STUDIO sorozat legfényesebb, már-már tükörhatású METAL kollekcióját ajánljuk! Ennek darabjai, lapjai fényes felületüknek köszönhetően képesek felvenni a fényt, majd továbbadni azt a szemközti felületeknek. Igazi, korlátlan, élvonalbeli esztétika! Még a kisebb konyha és fürdőszoba is pazar és tágas térré válik tőle azonnal!

Fotó: Porcelanosa /Studio Metal

Rövid összeállításunkat most a téli ünnepek hangulatához igazítottuk, ám az év bármely időszakában megtalálják nálunk a megfelelő termékeket stílusukhoz, ha ellátogatnak a VS Fürdőszobaszalonok üzleteibe! 

2020. november 20.

Ez a modern megoldás új szintre emeli fürdőszobádat!

A tökéletes fürdőszoba legfőbb ismérve a kényelem. Ez az a helyiség, amit napi szinten többször is használunk – itt indítjuk és zárjuk napunkat. A fürdőszoba a felfrissülés...

2020. november 20.

Imádni fogod ezt az idilli rusztikus sorházat London belvárosának közepén!

London furcsa hely. A hangulatos, klasszikus macskaköves utcákat éppúgy megtaláljuk a hatalmas városban, mint a személytelen csupaüveg irodaházakkal telezsúfolt betondzsungeleket. Az angol...

2020. szeptember 15.

Két helyiség, amit ősszel különösen megéri felújítanod!

Bár az időjárás még nem ezt mutatja, beköszöntött az ősz. Sokan nem szeretik az évszakot, pedig tökéletes alkalmat nyújt, hogy kicsit befelé forduljunk, törődjünk szeretteinkkel és...