Vigyünk luxust a fürdőszoba enteriőrbe is! 

A luxus – mint egyik vezető világtrend napjainkban – erősen meghatározza mindennapjainkat, vásárlási szokásainkat, környezetünket. Nem kell kiemelkedően tehetősnek lennünk ahhoz, hogy élvezhessük azt a magas szintű exkluzivitást, melyet ez a trend sugall számunkra: értékes, fontos vagy! A luxus nem azonos a pazarlással: luxust leginkább minőséggel, magas szintű, részletgazdag kivitelezéssel teremthetünk. 

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: Porcelanosa /XLight KALA White

Ehhez ma már nagyszerű anyagok, igényes gyártók innovatív megoldásai állnak a rendelkezésünkre, hogy belső tereink pontosan azt a személyiséget, azt az élményt tükrözzék vissza, mint amilyenek mi vagyunk!

De miért pont a luxus? Hogyan lett ebből trend?

A trendeket – már korábban is bemutattuk Önöknek – több éves kutatómunka előzi meg. Társadalmi, ökológiai, szocio-kulturális elemzések alapján a világ vezető trendügynökségei megfogalmazzák az elkövetkezendő két-három év vezető trendjeit. A jelenlegi trendek utópisztikus világa a bizonytalanságból való menekülésünket fogalmazza meg: menekülünk a saját belső világunkba, a játékok világába, a természet csendjébe, és persze a luxus álomvilágába is. Így a mostani időszak ötödik vezető trendjeként a „luxusba való menekülés” trendjét határozták meg a világ vezető trendügynökségei, melyre az időtállóság, a részletgazdagság, és a nagyvonalú elegancia jellemző. 

Fotó: Lia Interior Design

A luxust kizárólag a magas minőségű anyagok jelentik, lehetőleg természetes alapanyagok felhasználásával, a természetből kölcsönzött színvilággal. A magas szintű kidolgozottságtól, és a részletgazdag megközelítéstől az anyag már-már kézműves terméknek minősül…

Fotó: Porcelanosa, XLight Kala White

Ezen tulajdonságok ruházatainkon, ékszereinken, dísztárgyainkon, használatai tárgyainkon, és az építészeti megoldások terén egyaránt érvényesek. Azonnal megértjük, és megérezzük a trend hangulatát, ha megnézzük a csodálatos, nemes hímzésű függönyöket, a fényes, egyre puhább, egyre ragyogóbb takarókat és egyéb lakástextileket…

Fotó: ADA /Bézs ágytakaró

A fürdőszoba anyagait, mint a szebbnél szebb csempe kollekciókat, magas minőségű járólapokat éppúgy jellemzi ez a magas szintű, minőségi kivitelezés, ahogyan a természetből vett színek, anyaghasználat. 

Fotó: Porcelanosa /Marabella

Egyik nemes példája ennek a Porcelanosa spanyol hidegburkolat gyár szemet gyönyörködtető, látványos kollekciója: magas szintű fejlesztéseikkel, technológiai innovációikkal ugyanis környezetbarát módon járulnak hozzá élettereink esztétikus, időtálló, magas színvonalú minőségéhez. 

Íme, máris három új, csodás példa – a téli havas, jeges tájak színvilágában…

1. A hófehér márvány elegáns ragyogása, egyedi kivitelben

A XLIGHT KALA White kollekciójával a gyártó az álomszép hófehér márvány iránti tiszteletét fejezi ki. Finom, halványszürke, lineárisan futó erezete folytonossága átível az egyik óriás lemeztől a másikig, mintha egy kinyitott könyv lapjait, vagy egy óriás tükörképet látnánk. Nem véletlen ez az érzésünk: ezeket a lapokat tudatosan úgy készítették, hogy két szimmetrikus modell alkalmazásával trükkösen tágas térérzetet teremthessenek – a LUSH és KALA modelleknél látható elrendezésben találkozhatunk ezzel az ötletes megoldással. 

Fotó: Porcelanosa /XLight KALA White

2. A természet szofisztikált ereje, részletgazdag textúrákkal

Prada – már a neve is magáért beszél: a gyönyörű, természetes pala és mészkő anyagokból előállított sorozat padlólap illetve fali csempe megoldásként is alkalmazható. Különböző, részletgazdag mintákat mutat be: az ornamentikus, geometrikus mintázatok, az apró mozaik elemek egyaránt megtalálhatók a kollekcióban. Akár csak egy keramikus kézimunkája lenne – annyira míves és finom a megmunkálás! 

Fotó: Porcelanosa /Prada

Tartós, ellenálló anyaga, könnyű karbantartása miatt a fürdőszoba mellett teraszokon, kültéri úszómedencék burkolataként éppúgy felhasználható – anyagának és felületképzésének köszönhetően csúszásgátló tulajdonsága is kiváló!

(Fotó: Porcelanosa /Prada)

3. High-tech csillogás – az ezüst és a tükörfény bűvöletében

Aki a luxus élményét csakis ragyogással együtt tudja elképzelni – számukra a legújabb, idei szépséget, a STUDIO sorozat legfényesebb, már-már tükörhatású METAL kollekcióját ajánljuk! Ennek darabjai, lapjai fényes felületüknek köszönhetően képesek felvenni a fényt, majd továbbadni azt a szemközti felületeknek. Igazi, korlátlan, élvonalbeli esztétika! Még a kisebb konyha és fürdőszoba is pazar és tágas térré válik tőle azonnal!

Fotó: Porcelanosa /Studio Metal

Rövid összeállításunkat most a téli ünnepek hangulatához igazítottuk, ám az év bármely időszakában megtalálják nálunk a megfelelő termékeket stílusukhoz, ha ellátogatnak a VS Fürdőszobaszalonok üzleteibe! 

2023. május 26.

Így kerülheted el az egyik legidegesítőbb fürdőszobai hibát!

A fürdőszoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Gondoljunk csak bele, minden napunk itt indul, és az esetek többségében a fürdő az utolsó helyiség, amelyet meglátogatunk, mielőtt...

2023. május 19.

Ez most a legmenőbb fürdőszobai trend!

A fürdőszobatrendek – a többi lakberendezési trendhez hasonlóan – folyton változnak, azonban időnként akad egy-egy újdonság, ami nemcsak egy-két évig uralja az eladási listákat, de...

2023. május 12.

5 kád, ami újradefiniálja a fürdés élményét

Mindenkinek más igényei vannak. Akadnak köztünk koránkelők és éjjeli baglyok, kávézók és teázók, nyugodtak és adrenalinfüggők – tusolók és kádrajongók. Mindannyiunknak mást...