5 alapszabály, hogy a lehető legjobban tudja kihasználni a nagy fürdőszobáját

Általában az szokott a probléma lenni, hogy túl kicsi a fürdőszoba. Ha azonban Önnél nem ez a kiindulópont, és Ön azon szerencsések közé tartozik, akik tágas és fényes fürdőszobával rendelkezik,  akkor előfordulhat, hogy éppen az okoz fejtörést, hogyan használhatná ki a rendelkezésére álló teret. Nagy fürdőszobák okos megtervezéséhez adunk most tanácsokat.

A cikket szerkesztette: Mapei Kft.

„A fenntartható fejlődés szem előtt tartásával, a tartós, környezetbarát termékeinkkel, megoldásainkkal és minden tudásunkkal segítsük az építőket és építtetőket a jövő épületeinek megalkotásában…és erre mindenkor készen állunk!”

A termékeinkkel készített burkolatokat, kivitelezést csak egyszer kell elkészíteni, és nem kell aggódnia a reklamációs problémák miatt. A Mapei biztonságot és garanciát jelent arra, hogy otthona, épülete szépségét hosszú távon, nyugodtan és gondmentesen élvezhesse. A Mapei anyagokkal készült felülettel elégedett lesz, azt nem kell 1-2 év múlva kicserélni, javítani. Nem kell aggódnia amiatt, hogy vajon mennyire lesz tartós az elkészült burkolat. Nem kell elviselni a visszabontással és újraépítéssel járó költségeket, koszt, időt. 

Ki szereti a reklamációkat, a költséges javítást, a felfordulást okozó visszabontást, az elvesztegetett időt?

Mindazt a felesleges energia-, pénz- és időráfordítást, ami elkerülhető, ha már első alkalommal Mapei segédanyagok kerülnek felhasználásra? 
Sok esetben sajnos a megrendelők nincsenek tisztában annak a jelentőségével, hogy milyen döntő szerepet játszik a megfelelő minőségű anyagok használata burkolata, az elkészült felület tartóssága, élettartama szempontjából, és csak azután ismerik fel ennek fontosságát, amikor már megtörtént a baj.

Válassza Ön is otthona felújításához, kivitelezéséhez a Mapei már elsőre végleges megoldásait!

Kapcsolat
Mapei Kft.

Nagy fürdőszoba, nagy kihívás? Nem, ha megfogadja ezt az 5 tanácsot!

A multifunkcionalitás birodalma

A nagy fürdőszoba egyik legnagyobb előnye, hogy nem kell mindent kicentizni. Bátran lehet a nagyobb berendezési tárgyakat, szanitereket, bútorokat választani. Nem kérdéses az sem, hogy befér-e a fürdőkád vagy sem! Nem kell kompromisszumot kötni, hogy  fürdőkádat vagy zuhanyfülkét válasszon, hiszen akár mindkettő mellett dönthet! És ha már a fürdőkádnál és a relaxációnál tartunk: a tágas tér lehetővé teszi infraszauna, masszázsfotel, nyugágy vagy bármilyen más olyan berendezési tárgy elhelyezését, ami hozzájárulhat a tökéletes kikapcsolódáshoz, az Ön kényelméhez.

Alakítson ki zónákat!

A zónák nemcsak a berendezésben segítenek, de nagyon praktikusak is. A zónákat párhuzamosan használhatják a csalágtagok anélkül, hogy egymást megzavarnák. A nagy fürdőszoba részekre való osztásának logikája az, hogy mindent a kényelmes használatnak rendelünk alá. A legmegközelíthetőbb helyre a mosdó zónája kell kerüljön, mivel ezt használjuk a legtöbbet.

Helyet kaphatnak a műszaki berendezések is (kazán, mosógép), ezeknek a terét célszerű például egy tolóajtóval leválasztani, és ezáltal láthatatlanná tenni.

Ne a fürdőszobán kezdje a spórolást!

Egy nagy fürdőszoba berendezéséhez több pénz kell – ez logikus. Ha pont itt kezdene el spórolni, ne tegye! A félig-meddig berendezett nagy terek ugyanis csarnokszerű hatást kelthetnek, ami sok mindent felidézhet bennünk, legkevésbé az otthonosságot. A fürdőszoba a lakás azon helyisége, amelyikben az ember magára talál, nem pedig elvész benne. Gondoljon bele, hogy ez a befektetés évekre, évtizedekre szól, és ennek fényében valósítsa meg elképzeléseit.

A kevesebb néha több, ezért csak óvatosan a dekorációval!

A nagy fürdőszoba zónákra való felosztása arra csábíthat, hogy a zónákat különböző dekorációs elemekkel különböztessük meg, például használjunk különböző burkolatokat. De mi most azt javasoljuk, hogy ne tegye! A legegyszerűbb egyetlen, lehetőleg semleges szín mellett letenni a voksunkat, és a minták, textúrák és formák segítségével jelezni a különböző funkciókat. Így nem kell attól tartanunk, hogy túlságosan zsúfolt hatást érünk el. Ha színt szeretnénk bevinni, a legegyszerűbb, ha a kiegészítőket hívjuk segítségül. Ezek a színfoltok azért is hasznosak, mert könnyen cserélhetők, így ha meguntuk, nem kell a teljes fürdőszobát szétszedni.

Az Ön fürdőszobája – az Ön stílusa

A fenti tanácsok nem érnek semmit, ha Ön nem érzi otthonosan magát a fürdőszobájában. A lakásnak ez a helyisége is az Ön ízlésvilágát kell tükrözze. A minimalizmust és a letisztultságot szereti? Vagy épp ellenkezőleg, a csillogást és a luxust? Vagy inkább a drámai hatások vonzzák? Ennek függvényében alakítsa ki fürdőszobáját, és elégedett lesz a végeredménnyel!

Felújítaná a fürdőszobáját, de nem tudja, ez mivel jár pontosan? Íme sok-sok hasznos tanács és tipp, amit feltétlenül el kell olvasnia, ne kezdjen addig hozzá, amíg ezt nem látta, mert óriási segítség lesz ez az Ön számára!

Mi az, amire választ kaphat a kiadvány elolvasása után?

✓ Fürdőkádban kellemes, zuhany alatt olcsóbb a pihenés? 

✓ Ha már zuhany: akkor épített kontra kész zuhanykabin?

✓ Jó néhány ötlet és extra sok helye lesz a kis fürdőszobában is!

✓ 5 lépés a tökéletes fürdőszobához 

✓ Minden, amire szüksége lehet a fürdőszoba kivitelezéséhez.

MAPEI fürdőszoba eBook

 

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...