Zárja ki a hideget – Óvjuk garázsunkat télen is!

Lassan már tényleg itt lesz a tavasz, de amíg hajnalban is hideg az idő és nap közben sem várható komolyabb felmelegedés, addig teljesen természetes, hogy otthonunkat óvjuk a hidegtől. És ahogy a lakásnál figyelünk a melegen tartásra, a szigetelésre, úgy a garázsnál is fontos mindez. Fűtött garázsnál pedig a megfelelő nyílászáró kiválasztása sarkalatos kérdés.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

 

Forma, dizájn és mindenek előtt a hőszigetelés

Megfelelő garázskapu kiválasztásakor nem csak a formatervezés és a dizájn, de a kapu hőszigetelése is fontos szerepet játszik, mind az energiahatékony felújítások mind pedig az energiatudatos új épületek esetén. Ha passzív házat tervezünk, akkor a kérdés még nagyobb jelentőséggel bír. Ha kellően körültekintőek vagyunk, akkor a helyiség energiavesztesége minimális lesz.

A kiemelkedő hőszigetelés olyan garázsok esetében is lényeges, amelyek közvetlenül csatlakoznak a házhoz, illetve fűtött munkahelyként vagy hobbiszobaként használják. Ha vízcsap vagy egyéb kényes szerkezet, netán szerszám van a garázsban, az szintén könnyen megfagyhat, ha fagypont alá csökken a hőmérséklet.

 

A Hörmann speciális megoldása

A Hörmann ThermoFrame tokborítással a duplafalú, szekcionált kapu amúgy is kiváló hőszigetelési tulajdonságai még tovább javíthatók, hiszen a tok és a falazat közötti hőgátnak köszönhetően a tömítettség akár 15 %-kal is javulhat. Az opciós ThermoFrame tokcsatlakozás minden Hörmann szekcionált kapu esetében elérhető.

A megfelelően kiválasztott garázskapu szigeteli a lakást is, hiszen hatékonyabban tarthatjuk kiegyensúlyozott szinten a hőmérsékletet otthonunkban, ha már a garázskapu megfelelően fogja a fagyot vagy a forróságot. Az LPU67 vastag lamellái kiválóan szigetelnek, biztosítják a hőhídmentességet, négy oldalon elhelyezkedő, tartósan elasztikus és időjárásálló tömítéseknek köszönhetően pedig optimálisan tömítettek. Szintén a duplafalú lamelláknak köszönhető a nagyfokú stabilitás, valamint a csendes, egyenletes, sima kapufutás.

A kapu megjelenése pedig az apró részleteknek köszönhetően nem utolsó sorban kívül és belül is harmonikus, hiszen a tok és a kapufelület megegyező színű, tetszőleges színválasztás esetén pedig színben egyező tokborítás rendelhető. A garázskapuhoz azonos mintázattal és motívummal díszített bejárati ajtó is választható, így házunk homlokzata egységes designt mutat majd.

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...