Zárja ki a hideget – Óvjuk garázsunkat télen is!

Lassan már tényleg itt lesz a tavasz, de amíg hajnalban is hideg az idő és nap közben sem várható komolyabb felmelegedés, addig teljesen természetes, hogy otthonunkat óvjuk a hidegtől. És ahogy a lakásnál figyelünk a melegen tartásra, a szigetelésre, úgy a garázsnál is fontos mindez. Fűtött garázsnál pedig a megfelelő nyílászáró kiválasztása sarkalatos kérdés.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

 

Forma, dizájn és mindenek előtt a hőszigetelés

Megfelelő garázskapu kiválasztásakor nem csak a formatervezés és a dizájn, de a kapu hőszigetelése is fontos szerepet játszik, mind az energiahatékony felújítások mind pedig az energiatudatos új épületek esetén. Ha passzív házat tervezünk, akkor a kérdés még nagyobb jelentőséggel bír. Ha kellően körültekintőek vagyunk, akkor a helyiség energiavesztesége minimális lesz.

A kiemelkedő hőszigetelés olyan garázsok esetében is lényeges, amelyek közvetlenül csatlakoznak a házhoz, illetve fűtött munkahelyként vagy hobbiszobaként használják. Ha vízcsap vagy egyéb kényes szerkezet, netán szerszám van a garázsban, az szintén könnyen megfagyhat, ha fagypont alá csökken a hőmérséklet.

 

A Hörmann speciális megoldása

A Hörmann ThermoFrame tokborítással a duplafalú, szekcionált kapu amúgy is kiváló hőszigetelési tulajdonságai még tovább javíthatók, hiszen a tok és a falazat közötti hőgátnak köszönhetően a tömítettség akár 15 %-kal is javulhat. Az opciós ThermoFrame tokcsatlakozás minden Hörmann szekcionált kapu esetében elérhető.

A megfelelően kiválasztott garázskapu szigeteli a lakást is, hiszen hatékonyabban tarthatjuk kiegyensúlyozott szinten a hőmérsékletet otthonunkban, ha már a garázskapu megfelelően fogja a fagyot vagy a forróságot. Az LPU67 vastag lamellái kiválóan szigetelnek, biztosítják a hőhídmentességet, négy oldalon elhelyezkedő, tartósan elasztikus és időjárásálló tömítéseknek köszönhetően pedig optimálisan tömítettek. Szintén a duplafalú lamelláknak köszönhető a nagyfokú stabilitás, valamint a csendes, egyenletes, sima kapufutás.

A kapu megjelenése pedig az apró részleteknek köszönhetően nem utolsó sorban kívül és belül is harmonikus, hiszen a tok és a kapufelület megegyező színű, tetszőleges színválasztás esetén pedig színben egyező tokborítás rendelhető. A garázskapuhoz azonos mintázattal és motívummal díszített bejárati ajtó is választható, így házunk homlokzata egységes designt mutat majd.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...