Vízálló melegburkolatoké az évtized!

Eddig nem fért össze az igazán jó melegburkolat és a vízállóság. Mi változott?

21. század ide vagy oda, a vízálló melegburkolatokkal eddig teljesen szemben állt a gyártástechnológia és a dizájn. A melegburkolatok tagadhatatlan melegség érzetét és lépéskomfortját most olyan paraméterekkel bővíti a gyártás új technológiája, ami a piacon már ma is érezhetően uralkodóvá teszi élethű és rusztikus felület utánzásával (fa, vagy kő), valamint a 100%-os vízállóság hibátlan megoldásaival. Bizony, sok esetben a vízállósága és könnyű tisztíthatósága miatt hidegburkolatot választók tábora egyre inkább pártol át a most már teljesen vízálló melegburkolatok rajongói táborába, egyenesen a „B közép” fanatikus drukkerei közé.

Mire öntöttük a vizet eddig?


 

A melegburkolatok 3 fajtáját mindenki ismeri – PVC, Laminált padló és faparketta. Ide tartozik a cipőboltokból ismerős közös tapasztalat is, hogy a „mérsékelten vízálló” kifejezés valójában a „közepes pocsolyában frankón beázik” jelentést takarja. Ezt a feliratot eddig laminált padlóknál is így kellett értelmezni, hiszen a laminált lapok nedvszívó anyagból – faforgácsból – készültek. A laminált padlók műgyantával keményített faforgács hordozó teste már kevés víz esetén is magába szívta a nedvességet és annak mennyiségétől függően azonnal, vagy kicsit később cseréért kiáltva duzzadt meg a vékony laminált fólia alatt. Ezt a laminált padló tulajdonosok leginkább az illesztések mentén látható felpúposodások formájában tapasztalták, mivel a megduzzadt hordozó réteg nyilvánvalóan elvált a járófelületként szolgáló fóliától.

A padlóforradalom 3 csalhatatlan jele

A laminált lapok világába mára már újfajta anyagok érkeztek a régi faforgács-műgyanta préselmények helyett. A belga Parcolys cég Aquastep, Parcolux és Parcostone családjaiban lévő laminált lapjainak hordozó rétegéből teljesen kiiktatták a faforgácsot és 100%-ban visszaforgatható, rugalmas, de nagy teherbírású anyagokkal helyettesítették. A népszerűséget megőrzendően klikkes illesztésű maradt, de egyértelműen az élethű felületutánzás forradalma okozza egyre növekvő népszerűségét.


Aquastep 100%-ban vízálló laminált padló környezetbarát műanyag testtel élethű mintájú rusztikus felülettel, fózolt élekkel (sőt akár fugával is!)

Forradalomnak számít az is, hogy a már eddig is vízálló, de eddig egyértelműen alacsony kategóriába sorolt PVC is kapott – nem is akármilyen – új tulajdonságokat. A régi PVC padlókat tehát most leváltja a 100%-ban visszaforgatható, vagy más néven LVT (vagy Vinyl) padló. Nála is a járófelület forradalma nyitott ajtót az angol Designflooring cég padlóinak, a luxus igényű belterek világába.


A Designflooring gyárt olyan 100%-ban vízálló LVT/Vinyl padlót, amiről meg nem mondanánk, hogy nem fa.

Ha már említettük, beszéljünk a felület utánzás forradalmáról is. A járófelületek ma már olyan kifinomult gyártási technológiával készülnek, hogy szakember legyen a talpán, aki egy pillantással azonnal megmondja, hogy lakkozott fát, vagy élethű utánzatot lát. Ez igazán nagy lépés a pont néhány éve megunt PVC-nél látott kő-, és fautánzatokhoz képest. A gyártók fejlesztéseikkel a fa rusztikus felületének szinte tökéletes utánzásába kezdtek. A rusztikus felületeket pedig jól kiegészítik a foto realisztikus felbontású felületi rajzolatok.

Plusz forradalmak

Az előző 3 fejlesztés lehetővé teszi az alkalmazás és a lerakás forradalmát is. Ezen túl nem lesz meglepő konyhában, és fürdőszobában sem a laminált lap, sem a Designflooring LVT/Vinyl, mivel ezek már valóban 100%-osan vízálló melegburkolatok. A lerakást könnyíti a click rendszer és a jelentősen lecsökkent hőtágulás.


100%-osan vízálló Aquastep melegburkolat a fürdőszobában: Ugye milyen jó lenne a lábnak?

Kő mintázatú Aquastep melegburkolat a konyhában: meleg a talpnak és 100%-osan állja a vizet (és a kakaót)


Elmenne fürdőszoba padlónak? A Designflooring LVT/Vinyl korszerű melegburkolata kivételes tulajdonságokkal rendelkezik.

Az illusztrációként bemutatott termékeket Önnek is soron kívül mutatja be, és beépítési tanácsokkal, valamint anyagszámítási információkkal látja el, az innovatív belterek szakértője és importőre, az IBD Magyarország Kft.

Országos kereskedői partnerhálózatunkban felkészült értékesítők biztosítják az Ön sikerét! Válasszon meleg padlóburkolatot ezzel a szakértői támogatással!

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. november 07.

Köszönjük! – MagyarBrands díjas lett az Arezzo Design

Hiszünk a minőségben. Hiszünk abban, hogy az Arezzo Design fürdőszobai termékeivel szebbé, jobbá és kényelmesebbé tehetjük ügyfeleink mindennapjait. 

2019. október 31.

Ősszel is lehet meleg a teraszunk!

Ne gondoljuk, hogy a borongosóabb őszi, kora téli napok egyben a teraszon, kertben töltött idő végét jelentik. Igaz, hogy a hőmérséklet csökken és elfér rajtunk néhány réteg ruha,...

2019. október 10.

„Letisztult, modern, sallangmentes komponálás” – Vadász Bence építésszel beszélgettünk

Az OtthoNNeked életében fontos szerepet tölt be az évről évre kiírásra kerülő Jövő Otthonai építész ötletpályázat. Idén is sokan döntöttek úgy, hogy megmérettetik magukat....