Vissza a természetbe

A környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre erősebben jelen vannak az építészetben és a lakberendezésben, hódít a természetes és öko irányzat. A bensőnkben dolgozó kód erőteljesen táplálja azt a vágyat, ami oda hajt bennünket, ahonnan jöttünk: vissza a természetbe.

Természetes anyagok és bútorok

Fő iránnyá vált a kint és a bent közötti határok elmosása a lakóterek megalkotásában. A bútorok alakzata organikus, így természetesnek tűnik. Vonalai ívesek, a néhány megjelenő szögletes alakzat leginkább ember alkotta. A természetes anyagok rendkívül népszerűek, mint például a kavics, a fa, a bő, a selyem, a gránit vagy a mészkő. Ezek az anyagok rendkívül esztétikusak, egyediek, strapabíróak, emellett melegséget, életteliséget sugároznak.

Ha otthonunkat a természetesség jegyében szeretnénk kialakítani, akkor ilyen bútorokat válasszunk: fa vagy fafurnér ülő- és tárolóbútorok, bőr-, gyapjú-, len- és növényirost kárpitok, szőnyegek és fémszerkezetek. A natúr szemlélet nem egyenlő azzal, hogy mostantól csupa durva holmi között éljük az életünket. A puhaság, a finom megmunkálás és az ergonómia fontos tulajdonságai az organikus berendezésnek, így a kényelemről sem kell lemondanunk.

Nyissunk a természetre!

A sok üvegfelület nélkülözhetetlen, különösen a nappaliban, hisz ezek által még közelebb kerülhetünk a természethez. A kerttel vagy tágas terasszal egybenyitható belső tereket például egy nagy méretű üvegezett teraszajtóval választhatjuk el a külvilágtól.

A természet csodálatos színvilága

A természetes anyagok színspektruma rendkívül változatos és egyedi. Amikor natúr színvilágról beszélünk, a fa, kő, a fémek, növények nyers tónusaira gondolunk. Ilyenek a földszínek, a zöld árnyalatai, a nyers szín, amelyhez talán a tojáshéj vagy a homokszerű tónusok állnak legközelebb. A legjobb ezekben, hogy jól variálhatók egymással és néhány teltebb színnel.

Bánjunk csínján a mintákkal!

A minták visszafogottak, hiszen a fa erezetével, a kő csillogásával semmilyen mesterséges minta nem veheti fel a versenyt. A díszítettséggel diszkréten bánjuk, legyenek levelek, kevés növényi vagy virágmotívum, de semmiképpen sem túlburjánzó formában, színátmenetes részletek, mintha az eső mosta volna el. Matt, esetleg selyemfényű felületek.

Fontos kellék: szobanövények

Egy természetes otthon legszebb dekorációi a növények. Lehet ez egy növénysarok a lakás bármely pontján, vagy növényfal a konyhában, étkezőben. Ha a vázákba vágott virág kerül, az inkább egy szép mezei csokor legyen.

Természetessé vagy inkább természetközelivé alakítani egy otthont egyszerűbb, mint gondolnánk. A műanyag tárgyak lecserélése, vagy ha eljön az ideje egy felújításnak, a burkolatok, nagybútorok cseréje, a textíliák, színek és minták újragondolása szinte adja magát.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2021. augusztus 26.

Járd körbe Frank Sinatra egykori legendás otthonát!

Frank Sinatra minden idők egyik legnagyobb sztárja. Pop-dzsessz énekes, színész, vállalkozó – legenda. Az 1915-ben született Sinatra hosszú élete alatt rengeteg emlékezetes dalt és...

2021. július 22.

A hiba, ami tönkreteszi a teraszodat – és így kerülheted el!

Az esztétikus otthon kialakításánál rengeteg tényezőre oda kell figyelnünk. Fontosak az arányok, a színek, a minták, a textúrák, az elrendezés; egységes stílust kell kialakítanunk...

2021. június 17.

Építkezni készülsz? Erre készülj fel! – Otthontervezési és lakberendezési tippek

2020 szinte mindent megváltoztatott: az építőipar sem kivétel. Ha építkezni, felújítani szeretnénk, nem árt, ha felkészülünk néhány változásra – de pontosan mi vár ránk, ha új...