Vissza a természetbe

A környezettudatosság és a fenntarthatóság egyre erősebben jelen vannak az építészetben és a lakberendezésben, hódít a természetes és öko irányzat. A bensőnkben dolgozó kód erőteljesen táplálja azt a vágyat, ami oda hajt bennünket, ahonnan jöttünk: vissza a természetbe.

Természetes anyagok és bútorok

Fő iránnyá vált a kint és a bent közötti határok elmosása a lakóterek megalkotásában. A bútorok alakzata organikus, így természetesnek tűnik. Vonalai ívesek, a néhány megjelenő szögletes alakzat leginkább ember alkotta. A természetes anyagok rendkívül népszerűek, mint például a kavics, a fa, a bő, a selyem, a gránit vagy a mészkő. Ezek az anyagok rendkívül esztétikusak, egyediek, strapabíróak, emellett melegséget, életteliséget sugároznak.

Ha otthonunkat a természetesség jegyében szeretnénk kialakítani, akkor ilyen bútorokat válasszunk: fa vagy fafurnér ülő- és tárolóbútorok, bőr-, gyapjú-, len- és növényirost kárpitok, szőnyegek és fémszerkezetek. A natúr szemlélet nem egyenlő azzal, hogy mostantól csupa durva holmi között éljük az életünket. A puhaság, a finom megmunkálás és az ergonómia fontos tulajdonságai az organikus berendezésnek, így a kényelemről sem kell lemondanunk.

Nyissunk a természetre!

A sok üvegfelület nélkülözhetetlen, különösen a nappaliban, hisz ezek által még közelebb kerülhetünk a természethez. A kerttel vagy tágas terasszal egybenyitható belső tereket például egy nagy méretű üvegezett teraszajtóval választhatjuk el a külvilágtól.

A természet csodálatos színvilága

A természetes anyagok színspektruma rendkívül változatos és egyedi. Amikor natúr színvilágról beszélünk, a fa, kő, a fémek, növények nyers tónusaira gondolunk. Ilyenek a földszínek, a zöld árnyalatai, a nyers szín, amelyhez talán a tojáshéj vagy a homokszerű tónusok állnak legközelebb. A legjobb ezekben, hogy jól variálhatók egymással és néhány teltebb színnel.

Bánjunk csínján a mintákkal!

A minták visszafogottak, hiszen a fa erezetével, a kő csillogásával semmilyen mesterséges minta nem veheti fel a versenyt. A díszítettséggel diszkréten bánjuk, legyenek levelek, kevés növényi vagy virágmotívum, de semmiképpen sem túlburjánzó formában, színátmenetes részletek, mintha az eső mosta volna el. Matt, esetleg selyemfényű felületek.

Fontos kellék: szobanövények

Egy természetes otthon legszebb dekorációi a növények. Lehet ez egy növénysarok a lakás bármely pontján, vagy növényfal a konyhában, étkezőben. Ha a vázákba vágott virág kerül, az inkább egy szép mezei csokor legyen.

Természetessé vagy inkább természetközelivé alakítani egy otthont egyszerűbb, mint gondolnánk. A műanyag tárgyak lecserélése, vagy ha eljön az ideje egy felújításnak, a burkolatok, nagybútorok cseréje, a textíliák, színek és minták újragondolása szinte adja magát.

Látogassa meg a Construma OTTHONNEKED standját és ismerje meg a stílusokat!

Az OTTHONNEKED több tucat céget tömörítő otthonteremtési platformként arra vállalkozott az idei Construma-OtthonDesign kiállításon, hogy 10 életérzés mentén mutassa be a legnépszerűbb lakberendezési stílusokat. A lakás egy-egy helyiségét fókuszba állító minienteriőrök közép és közép-felső kategóriás, magas minőségű, itthon is elérhető termékekből épültek fel.

Az OTTHONNEKED minienteriőrökben a lehető legszélesebb termékpaletta jelenik meg; itt minden megtalálható, ami a nívós otthon megteremtéséhez szükséges, a nyílászáróktól kezdve, a burkolatokon és szanitereken át egészen a bútorokig terjed a termékek sora, amelyek a szomszédos standokon kiállító OTTHONNEKED partnercégeknél azonnal meg is vásárolhatók. A minenteriőrök termékei magas minőségűek, de nem elérhetetlen áron, nem csak kiválasztottaknak. Az OTTHONNEKED platform bizalmat szeretne ébreszteni az emberekben a lakberendezés, a belsőépítészet és a design iránt, hiszen mindez nem megfizethetetlen, vagyis az otthonteremtési álmok az OTTHONNEKED segítségével beteljesíthetők.
A 10 féle életérzés a Construmán egy helyen megtekinthető, kiadvány formában pedig hazavihető!

Regisztráljon kedvezményes (1500 Ft) belépőjegyért erre a linkre kattintva:

SZERETNÉK KEDVEZMÉNYES BELÉPŐJEGYET

Regisztráljon, jöjjön el a standunkra (G pavilon 103E), és a vizuális élmény mellett egy kiadvánnyal gazdagodhat, amelyben a stílusokról olvashat, tételes cikklistával együtt.

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...