Viktoriánus stílusú, kortárs villa Észak-Londonban

A Walker Bushe Építészeti Iroda tervei alapján épült Brondesbury egyik saroktelkén a viktoriánus villaépület, melyet az eredeti épülethez hozzáépített új, nyitott terekben gazdag szárnyrész tett tágassá és komfortossá…

Viktoriánus stílusú, kortárs villa Észak-Londonban

FOTÓ: Walker Bushe Architects

Az eredeti telekméretnek így a duplájára nőtt az – immár 236 négyzetméteres – saroktelek, melyet tervezői remekül elrejtettek a kíváncsi tekintetek elől. A magasított kerítés ugyanakkor még további extra védelmet nyújt a ház és lakói számára. 

A régi és új épületszárny közé egy határoló design elemet hoztak létre az építészek, mely a sötétszürke, egyben a bejáratot is képező formamegoldásként van jelen a két szárny között, ahogyan a következő képen is láthatjuk. A modern, ám színben az eredeti szárnyhoz is szépen alkalmazkodó kapu illetve bejárati rész kellemes, meghitt látványt nyújt, nyoma sincs az ódon, kissé félelmetes hangulatnak.

Ötletes a két szárnyat összekötő bejárat, melyhez remek megoldásokat találhatunk akár a garázskapu, akár az ajtók kialakításához a Hörmann garázskapu kortárs, változatos kínálatából.

A zártabb jellegű, régi szárnyat hagyták meg az intim zónák, azaz a család privát élettere számára. A szintén privát, hátsó terasz is ehhez kapcsolódik, és a szobák felől közelíthető meg.

Az új szárny hozzáadása pedig a kortárs, mai igénynek megfelelő, külvilág felé nyitott, tágas közösségi tereknek adott helyet: az elegáns, légies nappali – és étkező – illetve a konyha kerültek itt kialakításra. 

Az étkező ugyan a hátsó kertre nyílik, azonban a tetőablakok kellemes, természetes fénnyel világítják meg a konyhaszigetet.

A kortárs, modern konyhaszigetre szépen rímel az íves, finom kialakítású csaptelep, melyhez hasonlót a Kludi kínálatából mi is beszerezhetünk

A szobákban padlófűtés került kialakításra, a gyönyörű, meleg hatású, természetes hatású konyhai padló, meleg burkolat alatt.

A meleg, otthonos légkörhöz, a ház családias hangulatához ugyanakkor a látványos, fatüzelésű kandalló is nagyban hozzájárul. 

Éppígy a gyönyörű, faborítású lépcső is még otthonosabbá, meghittebbé teszi az enteriőrt.

A fürdőszoba is nagyon modern, letisztult jelleget kapott a kőhatású, egységes burkolatoknak és a diszkrét, alsó led világításnak köszönhetően.

A hátsó kertet pedig a hobbitevékenységeknek szentelték: itt egy műhely és műterem kapott helyet.

Tervezés és fotójogok: Walker Bushe Architects

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2020. december 20.

Elképesztő átalakulás: idejétmúlt házikóból stílusos hegyi menedék!

Akadnak olyan ingatlanok, amelyek bár remek adottságokkal rendelkeznek, és ha csak funkcionálisan nézzük, tökéletesen lakhatóak – mégsem szépek. Az előző tulaj nem foglalkozott a...

2020. december 17.

Így lesz a régi, elavult lakásból gyönyörű álomotthon!

A lakásfelújítás mindig hatalmas projekt. Ha belevágunk, készüljünk fel arra, hogy rengeteg időt, pénzt és energiát kell belefektetnünk – és akkor még nem beszéltünk a...

2020. december 16.

Ezért éri meg most felújítanod a gyerekszobát!

Ha van gyermekünk, a gyermekszoba kialakítását nem szabad félvállról vennünk. Fontos, hogy egy inspiráló, mégis megnyugtató környezetet teremtsünk, ahol gyermekeink kényelemben...