Űzze ki otthonából a pollent, a füstöt, a port

Amikor szennyezésről beszélünk, általában kültéri szennyezésre gondolunk, azonban a beltéri levegőben is számos káros anyag fordulhat elő, amit szabad szemmel nem feltétlenül látunk. A kültéri légszennyezés, például a fák pollenjei, a szálló por és a városi szennyező anyagok bejuthatnak az otthonokba, ahol lerakódhatnak. Mindezeken túl a teljesen hétköznapi tevékenységek és háztartási tárgyak is szennyezhetik a levegőt.

A cikket szerkesztette: Premiumshop24.hu bemutatóterem

Premiumshop24.hu

A Premiumshop24.hu webshopot üzemeltető Kávé & Hűtő Profi Kft. kizárólagos magyarországi importőre a Liebherr szabadon álló és beépíthető háztartási hűtő-, fagyasztó,- és borszekrényeinek, a Dyson vezetékes és vezeték nélküli porszívóinak, hajszárítóinak, légtisztító/hűtő/fűtő/párásító ventilátorainak, a Jura fullautomata kávéfőzőinek és a Cremesso kapszulás kávégépeinek. Mind a négy márka a prémium szegmenst képviseli termékeivel, s évente jelentkezik innovatív, a szegmenst megújító és megalapozó technológiáikkal.  A cégvezetés hamar felismerte, hogy a prémium termékek mellé elengedhetetlen a prémium színvonalú szerviz és értékesítés megléte, ennek megfelelően alakította ki Budapesten, a Budaörsi úton található saját, magas minőségi elvárásoknak megfelelő szervizháttérét és a márkákat a lehető legexkluzívabb körülmények között prezentáló bemutatótermét.

Premiumshop24.hu bemutatóterem

Álljunk meg egy kicsit és vegyünk egy nagy levegőt! Nem katasztrofizálni szeretnénk, vagy esetleg megijeszteni, de a minket körülvevő levegő tele van mikroszkopikus részecskékkel, melyek hatással vannak egészségünkre! Mivel időnk akár 90%-át beltéri munkával, tanulással, evéssel, testedzéssel, alvással, játékkal[1] töltjük, beltéri környezetünk – a belélegzett levegőtől a poron, allergéneken át a hőmérsékletig – létfontosságú szerepet játszik abban, hogy milyen az egészségünk és a közérzetünk.

Hihetetlen, de testápolási termékekből, kozmetikumokból, hajlakkból, parfümből illékony szerves vegyületek szabadulhatnak fel. Otthonunkban használt tisztítószerek és még az új bútorok is illékony szerves vegyületeket bocsátanak ki, főzés közben pedig szálló por, gőzök és szaganyagok kerülnek a levegőbe. A szőnyegekben por és allergének gyűlhetnek fel, apadlóburkoló anyagok pedig akár teljes élettartamuk alatt is formaldehidet juttathatnak a levegőbe. A macskák, kutyák és egyéb házi kisállatok az egész szobában széthordhatják ezt a mikroszkopikus anyagot. A növények és virágok mikroszkopikus pollent engedhetnek a levegőbe.

Megoldás a porra

A Dyson első, Dyson Pure Cool Me™ névre keresztelt személyi légtisztító ventilátora jelentős mértékben enyhítheti a fentiekben vázolt problémát, hiszen kiszűri ezeket a szennyező anyagokat, és tisztább levegőt juttat a személyes térbe. Kis méretének köszönhetően a készülék belesimul a felhasználó személyes terébe, akár az ágy mellett, az íróasztalon vagy a gyerekszobában helyezzük el. A készülék az új Dyson Core Flow™ levegőszabályozási mechanizmusa révén folyamatos tisztított légáramot hoz létre, és lehetővé teszi, hogy pontosan a kívánt helyre irányítsa azt.

A készülék tetején található domború elemmel pontosan beállítható, hogy milyen szögben érkezzen a légáram. A még jobb személyre szabhatóság érdekében a Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor 70 fokos oszcillációval rendelkezik, melynek köszönhetően a légáram 70 fokos tartományt fed le.

Az egyedülálló HEPA technológia gondoskodik a kompromisszummentes részecskeszűrésről. A különböző HEPA közegek kiszűrik az ultrafinom részecskék, például a pollenek, penészgombaspórák és baktériumok 99,95%-át, az aktív szén pedig elnyeli és megköti a gázokat, szaganyagokat és az olyan, háztartásban keletkező gőzöket, mint az illékony szerves vegyületek.

Csak csendben…

A készülék alapzatában található zajcsillapító réteg elnyeli a motorból érkező zajokat. A szakemberek még arra is figyeltek, hogy a készülék beépített LCD-kijelzője ne zavarjon minket sötétben. Az alvásidőzítővel pedig megadható, hogy a készülék az előre beállított, 30 perc és 8 óra közé eső időszak elteltével kikapcsoljon, mellyel a pihenés teljes idejére is gondoskodhatunk a hűvös és kellemes környezetről. Ugyancsak a kényelmet szolgálja a mágneses távirányító, mely esztétikusan elhelyezhető a szűrőn, illetve szabályozható vele a termék működése.

A mindezen funkciókat koncentrált légárammal, akusztikai tervezéssel és kis mérettel ötvöző Dyson Pure Cool Me™ személyi légtisztító ventilátor biztosítja a nyugodt alváshoz szükséges hűvösséget és komfortérzetet.

A termék elérhető a www.dyson.hu, illetve a www.premiumshop24.hu oldalon.

2020. július 02.

Így lesz igazán tiszta és vírusmentes otthonod!

2020-ban nyilvánvalóvá vált, hogy még a szokásosnál is sokkal fontosabb személyes higiéniánk és otthonunk tisztasága – sokan most döbbentünk rá, hogy eddig nem tudott helyesen kezet...

2020. április 14.

Ezzel garantáltan vírusmentes lesz otthonod!

Talán nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy a higiénia és a tisztaság a mostani helyzetben kiemelt fontosságot érdemel. Most létfontosságú, hogy tisztán tartsuk magunkat és otthonunkat,...

2020. január 31.

Fenntartható otthon – Kezdd tiszta lappal az évet

Szerencsére egyre többen kezdik felismerni, hogy az elképesztően környezetpusztító életmód brutális következményekkel jár, és a klímaválság ellen csak a fenntarthatóságra való...