Ünnepi ragyogás otthonunkban II. – aranyló, meleg fénybe burkolva

Aranyvasárnap után, ha a szívünket már aranyba és melegségbe öltöztettük, akkor érdemes otthonunkat is a kellemes, jóleső, otthonos meleg fényekbe öltöztetni. Az ünnepi izzókon és arany masnikon, gömbökön túl, kívül számos egyedi megoldás is kínálkozik, melyekkel akár egész évben meghitt, otthonos ragyogásban lehet részünk. Nézzünk szét így advent idején most az arany, a rose gold, és a bronzos fényű, csillogású burkolólapok között…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

A Porcelanosa a világ vezető trendhírnöke a kerámia burkolólapok gyártásában. A kortárs falburkoló lapoktól a fürdőszoba falburkolatokig számos szépséget, különleges innovációt ismerhettük meg a gyártótól, aki a fém ragyogását s különböző árnyalatú, fémes, metálos komplett gyűjteményekbe építette be, melyeket vagy valódi fémdarabokkal kombinált, vagy vagy fémes hatású felületet adott az egyes lapoknak.

A fém hatású falburkoló lapok – különösen az idei fémes trend hatására is talán, melyről jó, ha tudjuk, hogy a következő években is még folytatódni fog a legújabb trendelőjelzések szerint! – különös vonzerővel bírnak.

A fém ragyogását, csábító, luxust megidéző vonzerejét és csábítását mindig is nagyra értékelte az emberiség, már évezredek óta – a finom ékszerdaraboktól és ruhadíszektől elkezdve, a legváltozatosabb építészeti díszítőelemekig, lakberendezési tárgyakig, minden a páratlanul mesés tükröződések fényében fürdött.

A PORCELANOSA Group csoport pedig ezt a tendenciát beépíti a padló – és a falburkolatokba, csempe kollekcióiba is, különböző fémes betétekkel, melyek szinte valamennyi stílus szerint, mind a klasszikus, mind pedig a modern terekben egyaránt megállják a helyüket, hiszen olyan sokszínű megoldásokkal találkozhatunk!

Kezdjük például az L’Antic Colonial arany és metál mozaikgyűjteményével, valamint azokkal a kerámia gyűjteményekkel, amelyek hűen szimulálják a nemesfémek páratlanul egyedi jellemzőit vagy éppen az idősebb, antik felületek rozsdás hatásait, vagy a különleges, szép fémfelületek tükröződését, mint például a Venis Metalis kollekciója.

A Porcelanosa csempe és padlólap gyártó egyrétegű, porózus, kőagyag és porcelán fal- és padlóburkolatokra specializálódott, s mindezt igen széles skálán és különböző, elképesztően szép kivitelben prezentálja számunkra.

A metálos trendek a Porcelanosa gyár kínálatában már 2016 óta töretlen népszerűségnek örvendenek, s valamennyi csempe kiemelkedő verhetetlen minőségével, innovatív gyártási technológiájával és high-tech hatásával.

A fémes burkolólapokat már évek, sőt ha visszanyúlunk a történelemben – évezredek óta használják a belsőépítészetben, a történelmi értékek és nemes szépség mellett ugyanakkor ezek az effektek remek módját adják annak is, hogy kortárs hangulatot adjunk a helyiségeknek.

Függetlenül attól, hogy mozaikot vagy rendszeres kerámialapot alkalmazunk –e, a fémes megjelenés bármilyen falat vagy padlót műalkotássá tehet!

A Metal Acero Highlights mozaikjai az enteriőr egyik leglátványosabb finisét adják meg: apró darabkái ötvözik egymással az enyhén csillogó és a magasabb fényű felületeket, s e különleges összhatásukkal tökéletesek a belső terek elegáns fedésére.

A fém hatású, felületű csempével burkolt, vagy inkább díszített falak, és padlóburkolatok a mai modern technológiáknak hála, valódi fémnek tűnnek – mint például ezüst, a réz, a bronz vagy éppen az arany színtiszta ragyogása.

A PORCELANOSA pedig tobzódik ezekben a különlegességekben, hiszen számos páratlan, fémes stílusú mozaikokkal és kerámia burkolat családdal rendelkezik, amelyek egészen különleges, páratlan hatásaikkal, effektjeikkel, vagy a lapok hátulján fröccsentet technikájuknak köszönhetően igen sokféle más burkolattal és építészeti elemmel társíthatóak.

A fentebbi képen látható ragyogó csempe a kőtégla hatását kelti, egyszerre rusztikus és elegáns, bármilyen lakótér belső falait méltán díszíti.

Különlegessége, hogy itt ez esetben az összes gyártmány ugyanabból a gyártási folyamatból való, így egymáshoz tökéletesen passzoló, hasonló árnyalatokat kapunk majd, ha ezt választjuk!

Ha nem tudunk választani, – mert ennyi szépség közül bizony nem is könnyű a döntés – akkor a cég fejlett termékkeresője segítségével pedig akár textúra vagy anyaghatás szerint is kereshetünk egy adott csempe vagy mozaikcsalád meglétére.

A fémes textúra, vagy felületi hatás egy olyan lehetőség, amely a csempék keresésekor áll rendelkezésre. Ha fémmozaikot keresünk, egyszerűen válasszuk a “Metal” elemet az anyagszűrő alatt!

Ekkor számos keresést dob ki majd nekünk az oldal, elvégre megannyi különböző, fémes hatású Porcelanosa termék található fémes árnyalatokban, kivitelben – hol mattabb, selymes fényű, világosabb, hol pedig sötétebb, bronzos, rose gold árnyalatokkal is találkozhatunk. Érdemes végignézni valamennyit!

A „gravitációs alumínium kockák – ha szó szerint fordítjuk a termék fantázianevét,- tökéletesen összhangban vannak a trendekkel, és a szép bronz tárgyakkal igazán nemes, mégis modern tereket tervezhetünk.

Arany, ezüst, vagy a rose gold romantikusabb változatában is elérhető a merész geometrikus, hexagon mintás szépség, mely akár egy képként, műalkotásként is megállja a helyét egy kiemelt, szépen megvilágított falon vagy sarokban.

A Porcelanosa egyik, tavasszal megjelenő, friss kollekciója a néhány fémes csempe és mozaik közül, a különleges Metal és Faces sorozat is.

A „FACE H4 ORO” például olyan, mintha színaranyból alkották volna meg, rendkívül izgalmas és elegáns!

Az „Arcok” család, illetve vonal egyébként a különböző oldalú sokszögek, egymást keresztező síkok kölcsönhatásán alapul. A gyártó e termékcsaládját, vonalát a geometria szépségei jellemzik, ahol a szélek és a sarkok a valódi fókuszpontok.

Ha valakinek mindez túl sok lenne, akkor hófehér csempéhez is választhat elegáns, arany kiegészítőket – akár antik, akár egészen modern kivitelben!

A hófehér, króm, és arany színekben kapható csaptelep nagyon különleges, vízesésszerű kifolyóval rendelkezik, és megjelenésének köszönhetően könnyedén a fürdőszoba és a szaniterek ékévé válhat – akár falsík alatti, akár mosdó, akár 3 lyukas mosdó csaptelep verzióban választjuk, de persze kádhoz, zuhanyhoz, illetve bidé mellé is megtalálhatjuk a család hozzá illő társait.

Válogassunk tehát kedvünkre a fények mesés világából, és persze tervezzünk már most előre, hogy jövőre ilyen pompás ragyogó otthonban élvezhessük mind az ünnepeket, mind pedig az ily módon ünnepé váló hétköznapokat!

Boldog és Meghitt Ünnepeket kíván,

a VS Fürdőszoba csapata

www.vsfurdoszoba.huNemess Tímea – VS Fürdőszoba Szalon Ügyvezetője

“Várom egy kávéra”  +36 30 535 1672

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...