Újítsunk fel tortatálat Vintage stílusban!

Már bemutattuk, hogyan készíthetünk házilag éjjeliszekrényt, illetve játékkonyhát kicsiknek, ha kedvünk támad otthon barkácsolni. Most a Trilak Színspiráció Blogjáról mutatjuk be Melinda alkotását, aki egy tortatálat újított fel Bondex Vintage termékek segítségével.

A cikket szerkesztette: Trilak

Fejlesztéseink célja, hogy a kor követelményeinek megfelelő, környezetbarát, korszerű és megbízható, akár a profi építtetők, akár a barkácsolók számára is könnyen felhasználható termékekkel tegyük örömforrássá az otthonszépítő munkát. Különösen igaz ez a gyerekszobára, amelyet az ügyes kezű szülők valóságos mesebirodalommá varázsolhatnak – ehhez kreatív ötletekkel és praktikus megoldásokkal is szeretnénk hozzájárulni.

Mutatós, mosható felületek

Vállalatunk új, csúcskategóriás büszkesége a piacon egyedülálló, Év Terméke Díjat nyert Héra Prémium Clean. Ez a mosható, dörzsálló, akár 2000 alkalommal letörölhető, beltéri, matt falfesték egy vízlepergető, hipoallergén bevonatot képez, így gyerekszobába, konyhába remek választás. Minősítése egészségügyi intézményekben történő alkalmazását is lehetővé teszi.

A Clean magasan pigmentált, lélekmelengető színei közül máris bestseller a lágyan pasztelles Kis Hercegnő, a töretlenül divatos szürkék világát képviselő Jégeső és Farkaskölyök vagy a szürkéskék Esthajnal. Utóbbihoz nagyon jól illenek a törtfehér és bézs árnyalatok, mint a Pirított Mandula vagy a Marcipántorta. Akik netán nem találnának kedvükre való készre kevert színt, a színkeverőgéppel rendelkező szakkereskedésekben több ezer árnyalatból választhatnak.
Nemrégiben indult egy új programunk, amelyben Csorba Anita tértervező, kreatív alkotó egyszerűen kivitelezhető Csináld Magad trükköket mutat be lépésről lépésre – például, hogyha készen vagyunk a festéssel, hogyan varázsolhatunk lemosható táblafalat otthonunkba a Skolatex termékcsalád segítségével.

Vízbázisú zománcok és lazúrok

A falfestékek területén már régóta elfogadottak a vízzel hígítható termékek, az egyéb felületek bevonására alkalmazott festékeknél azonban egy darabig még tartotta magát a tévhit, hogy ha egy festék vizes bázisú, akkor azt előbb-utóbb „lemossa az eső”. Ez természetesen nem igaz. A rendkívül gyors száradási idő után ezek a legújabb generációs festékek is éppen olyan időjárásálló, tartós bevonatot képeznek, akárcsak a már jól ismert oldószeres társaik. Korszerű összetételüknél fogva ráadásul nem színeződnek el és hosszan ellenállnak az UV-sugárzásnak is – használjuk őket akár bel- vagy kültéren.

Az egészségkárosító anyagokat nem tartalmazó vízbázisú termékekkel megszépíthetjük a gyerekjátékokat, kerti hintákat vagy csúszdákat is. A Trinát Aqua zománcfesték fémre, fára, sőt PVC-re is alkalmazható, a favédő szerként, alapozóként és lazúrként egyaránt működő Lazurán Aqua 3in1 pedig a favédelmet teszi hihetetlenül egyszerűvé! Ha szeretjük a fa természetes erezetének látványát, akkor a lazúrt válasszuk, mert a zománc egységes, magasfényű, homogén réteget képez!

Shabby chic-hatás egyszerűen

A vintage bútorokkal különleges hatást érhetünk el. Az új Bondex Vintage Effect termékcsaládunk segítségével néhány lépésben átalakíthatók a régi, kopott bútorok, így kiváló ár-érték arányban újíthatjuk meg a szobát a gyermekek korának megfelelően, hiszen az ideális otthon egy, az élethelyzeteinkkel együtt folyamatosan változó, szépülő tér.

A Trilak Festékstúdiók termékeink széles választékával és szakértő tanácsokkal várják az érdeklődőket!

Kapcsolat
Trilak

(A Bondex Vintage termékekről bővebben EGY KORÁBBI CIKKÜNKBEN olvashat.)


Elkészítés:

1. Minden esetben javasoljuk a csiszolást, különösen akkor, ha nem sima a felület, amire festünk. Csiszolás után mindig portalanítsuk egy száraz ecsettel vagy kefével.

2. A portalanítást követően két rétegben visszük fel a Bondex Vintage Effect festéket, a rétegek között viszont meg kell várnunk a kb. 2 óra száradási időt!

3. Ha kicsit koptatott hatást szeretnénk elérni, visszacsiszolhatjuk a széleket, ahogy Melinda tette.4. A stencilezés opcionális, Melinda ezzel díszítette a tortatálat. Festés előtt érdemes kipróbálni egy másik felületen, hogyan érhető el szép hatás a stencil segítségével. Rögzítsük a stencilt a felülethez, nehogy elmozduljon, és elmaszatolódjon a festék. Ügyeljünk rá, hogy egyszerre ne vigyünk fel sok festéket, ha ez nem sikerül, akkor akár egy konyhai papírtörlővel is felitathatjuk a felesleget. A dekorálást akár tuffolással is végezhetjük, ilyenkor csak az ecset hegyét mártjuk a festékbe, és nyomkodó mozdulatokkal hordjuk fel azt.

5. Végezetül pedig jöhet a waxolás! Egy tiszta rongyra vigyük fel a waxot, és határozott mozdulatokkal, hosszanti irányban, vagy körkörös mozdulatokkal dörzsöljük be vele a tálat.Ha kíváncsi még több praktikára a stencilezéssel vagy waxolással kapcsolatban, akkor olvassa el Melinda teljes bejegyzését!

De mi is az a Színspiráció Blog?

Erről mesél a Trilak:

„Már nagyon régóta szerettünk volna létrehozni egy olyan platformot, ahol Önök, a vásárlóink és követőink vannak fókuszban. Ebből a gondolatból jött létre a Színspiráció blog, a PPG Trilak legújabb kezdeményezése. A bloggal a DIY inspirációkon túl azt is szeretnénk bemutatni, hogy termékeinkkel otthon, előzetes tapasztalat nélkül is könnyen lehet dolgozni. Éppen ezért nem ismert bloggereket kértünk fel, hanem „hétköznapi”, szível-lélekkel alkotó embereket, akik élvezik a kreatív munka minden percét és ezt szívesen meg is mutatják.

Bloggereink a nekik küldött termékcsomagokban található PPG Trilak festékek és kiegészítők segítségével készítenek egyedi alkotásokat. A termékek egyszerű használhatóságának bemutatása mellett az is célunk, hogy bloggereink kipróbálhassák legújabb festékeinket, és megosszák Önökkel tapasztalataikat.”

Ha Önök is szívesen alkotnak, barkácsolnak otthon, látogassanak el Színspiráció blogunkra és inspirálódjanak!

Nem csak olvasója, hanem írója is szeretne lenni blogunknak?  Még nem késő bloggernek jelentkezni a honlapon!

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...

2022. november 21.

A hollywoodi sztárszínésznő, Hilary Swank otthona igazi téli csodavilág – tele kutyákkal

Az Oscar-díjas Hilary Swank családi otthona sokkal barátságosabb, mint a legtöbb sztárvilla – és bővelkedik a menhelyi kutyusokban. A 48 éves Hilary Swank harminc éve kezdte a...

2022. október 19.

Most elképesztő kedvezménnyel szerezheted be álomjakuzzidat!

A SpaTrend energiatakarékos jakuzzijaival rengeteget spórolhatunk – különösen most a Black Friday Early Bird akció keretében! A rendszeres masszázsmedence-használat kiváló...