Tökéletes ellenszer a téli borúra: nézz be a fantasztikus, tengerparti házba Mumbai szívében!

Cecilia Morelli és Rohan Parikh indiai otthonát élmény bejárni: minden helyiség tobzódik a vérpezsdítően izgalmas inspirációkban – a tengerparti helyszín pedig meghozza a nyári hangulatot, a tél közepén is.

Ha az ember egy sikeres divattal és lakberendezéssel foglalkozó áruház vezetője, nem árt, ha jó stílusérzéke van. Szerencsére Cecilia Morellinek remek szeme van a részletekhez, és ez mumbai otthonán is látszik, ahol férjével, hatéves kislányukkal, Gaiával és két kutyusukkal él együtt.

Az art déco stílusú ingatlan az 1930-as években épült, de remekül sikerült megőrizni az idő során kifogástalan megjelenését, így amikor a pár megvásárolta, leginkább csak a belsőépítészeti megoldásokon kellett alakítaniuk. Ehhez Samuel Barclay-t, a mumbai Case Design tervezőjét kérték fel.

Természetesen Morelli aktívan részt vett a berendezésben, a bútorvásárlásban, míg férje a burkolatok kiválasztásában segédkezett. Egy olyan otthont akartak, ami ugyan megőrzi a Mumbaira jellemző jellegzetes elemeket, de közben egyszerre párizsi, Los Angeles-i és Palm Springs-i stílusú is.

Ehhez pedig elengedhetetlen volt az izgalmas dekoráció, amit egyrészt a világ számos tájáról beszerzett designbútorokkal és -kiegészítőkkel, másrészt pedig csodálatos művészeti gyűjteményükkel oldottak meg. Az alkotások között szerepelnek klasszikus és kortárs művészek művei is, indiai fókusszal: többek közt Shilpa Gupta, Bharti Kher, Jitish Kallat, Sudarshan Shetty, Goutam Ghosh, Oscar Murillo, és Amitesh Shrivastava remekei is felbukkannak az enteriőrben.

Annak ellenére, hogy meglehetősen eklektikus lett a berendezés, a hozzáértésnek köszönhetően egyáltalán nem lett kaotikus az összhatás: ebben segítettek a letisztult, világos falas-sötét padlós alapok és a nagyvonalú, szellős elrendezés is.

A nappaliból csodás kilátás nyílik a tengerre. A stylingnál sok izgalmas, kézműves alkotást használtak fel, a díszpárnákon pedig a keleti minták mellett megjelennek a kaliforniai lakberendezésre jellemző pálmafás printek is.

Egy színes könyvekkel teli könyvespolc remek módja annak, hogy kis pezsgést vigyünk az otthonunkba, akár monokróm berendezés esetén is. A képfal 3 x 3-as elrendezése és a polcon található csendélet csoportosítása ugyan nem a legizgalmasabb, de egyensúlyozzák a kötetek kicsit hanyagabb stylingját, így az összkép remekül mutat.

Rendhagyó dohányzóasztal uralja a helyiséget.

Itt a századközepi-modern stílusra erősítettek rá, azonban a falon található, kortárs festmény és a kézműves padlóburkolat érdekesen eklektikussá teszi az összhatást.

Ha időtálló, könnyen applikálható fugára vágyunk, a Mapei kínálatában megtaláljuk ide kattintva.

A konyha és az étkező is bővelkedik a kreatív részletekben.

Ez a sarok remek példa arra, hogy a legletisztultabb otthont is feldobja egy-egy rendhagyó, színes vagy mintás műtárgy.

A fürdőszoba burkolatát marokkói kézművesek készítették. Lenyűgöző, mégis szemnyugtató lett az eredmény: tökéletes helyiség a relaxációhoz.

Ha könnyen beépíthető, kényelmes, stílusos és strapabíró akrilkádat szeretnénk, nézzünk körül az M-Acryl kínálatában.

A gyerekszobában, vagyis Gaia birodalmában a játéké a főszerep.

Csodálatos otthon, aminek minden porcikáján látszik, hogy nagy műgonddal rendezték be – és érződik, hogy ez nem egy steril bemutatóterem, hanem: otthon.

Ha további inspirációra vágyunk, vegyünk részt az EXPO360 ingyenes online lakberendezési kiállításon IDE vagy a képre kattintva:

A csodálatos hálószoba Balázs Kriszta munkája, aki letisztult, mégis otthonos és személyes enteriőrt alakított ki.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotók: Ashish Sahi

A cikk szponzorált lakberendezési linkeket tartalmaz.

2023. május 26.

Ezzel a természetes megoldással új szintre emelheted a teraszodat!

A fafelületek kezelése időigényes, ráadásul minden évben sort kell keríteni rá. Ha pedig teraszburkolatként használjuk őket, könnyen előfordul, hogy szálka kerül a lábunkba, komoly...

2023. április 12.

3 technológiai újítás, amelyekkel nemcsak könnyebbek, de higiénikusabbak is lesznek mindennapjaid!

A Hörmann fejlesztései könnyebbé, egyszerűbbé és biztonságosabbá teszik a életet – idősebbek számára pedig különösen hasznosak.  Ha kényelmesebb otthonra vágyunk, akkor...

2023. április 11.

Így dobd fel az otthonodat spanyol stílusban – most akciós áron!

A Palatinus Fürdőszobaszalonok akciója segít, hogy kifinomultan elegáns enteriőrt teremthessünk otthonunkban, és még pénzt is spórolhatunk. Egy nagy műgonddal kiválasztott burkolat...