Sötét árnyalatok bűvkörében…

Az év legsötétebb hónapjában járunk, ám egy kis csillogás bizony ilyentájt már ott érződik a levegőben… E heti csempe összeállításunk még ugyan nem ünnepi, hanem ezt a különös, megfogható, ünnepre váró novemberi hangulatot igyekszik átadni: sötét tónusok, feketébe hajló szürkék – de már egy cseppnyi ragyogással. Ettől lesz egyszerre drámai, finoman misztikus, egyszerűen elegáns. Ezúttal a különleges Porcelanosa mozaikok világába kalauzoljuk el olvasóinkat!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Noha a világos színekkel köztudottan tágítani tudjuk a teret – legalábbis optikailag – azért mégsem szeretne mindenki hófehér vagy bézs árnyalatokkal burkolni. Van, aki szerint kényesek, gyakori takarítást, tisztogatást igényelnek az ilyen felületek – de van, aki egész egyszerűen csak afféle sötét típus, aki mind az öltözködésében, mind a lakókörnyezetében komfortosabban érzi magát feketékkel, szürkékkel, vagy a gyönyörű csokoládé árnyalataival körülvéve.

Az tény, hogy ezeknek a sötét szépségeknek vagy egyfajta misztikus bája, titokzatos aurát közvetítő ereje, és még attól sem kell tartanunk, hogy szűkké, komorrá változtatnánk az enteriőrt!

Persze, ehhez jól kell tudni választani! A különleges, nem éppen hétköznapi fényhatások, egyedi effektek az izgalmasan rájuk irányított lámpafénytől kapják meg valódi szépségüket és páratlan ragyogásukat, mely mindenképpen átemeli majd a legsötétebb falakat is a fénybe.

A különleges, ragyogó effektek, finom kis csillanások azok, melyekkel elérhetjük, hogy a csempe, a falburkoló ne szűkítse majd be a teret, ne legyen monoton, és egy percig se érezzük nyomasztónak a teret magunk körül, sőt…!

Az izgalmas szürke tónusok világát már korábban bemutattuk Önöknek, ám ezúttal a kőhatású, matt, kortárs megoldásokon túlmutatva, egy igazán elegáns lapcsaláddal kezdjük összeállításunkat, mely szintén a sokoldalú és mutatós Porcelanosa gyűjtemények egyike.

A METAL ACERO család lapjai kiválóan illenek szinte bármely stílushoz. Sokoldalúságát a matt és fényes, az óriási és az egészen apró, mozaik jellegű dekoroknak köszönheti, ahol már jól érzékelhetően megjelenik a matt hétköznapok egyszerűségében a finom kis várakozó csillogás.

Kitűnő finist adhat a fürdőszobának a korszerű, modern stílusokat képviselő Porcelanosa csempe 3D hatású sötét csempéje (nyitóképünkön), mely már-már mozaikra hajaz, viszont ha a homogén tereket és a szürkéket mégis egyhangúnak találnánk, akkor akár ilyen egyedi üvegmozaikkal kirakott falakat is tervezhetünk – szintén a Porcelanosa családokkal!

A mozaikok gyönyörű, apró kis darabokból álló, olykor egészen kompozíciók, melyek éppen e sajátos jellegükkel, impozáns ragyogásukkal energiát és gazdagságot adnak egy térhez.

A  különböző anyagok kombinálásával, vagy egy egyfalas burkolat monotonitásának megtörésével – melyet dekoratív elválasztóként is alkalmazhatunk az egyes területek, mint a zuhanyzó vagy a medence kiemelésére a fürdőszobában, de akár a konyhában  is a pult fölé, illetve a két konyhaszekrény közötti sávban. Nem ritka ma már az sem, hogy egy-egy impozáns előszoba vagy nappali falat, esetleg egy dekoratív képjellegű hálószobai dekorációt készíttetünk mozaikból.

Persze, egy szép mozaik kompozíció illetve mozaik fal a tér fő jellemzője is lehet, az izgalmas visszatükröződésekkel és a maga színes intenzitásával, csillogásával – még akkor is, ha az egyes kis kockák zömmel sötétebb tónusúak.

A PORCELANOSA csoport az L’Antic Colonial termékcsaládjában széles választékban találhatunk hálós, könnyen burkolható mozaikokat.

A Stone Mosaics egy természetes kövekből megalkotott mozaikgyűjtemény, de az üvegmozaikok, vagy a képen is látható fémből készült családok (Metal Mosaics) is egészen különleges hatással bírnak!

A gyártó üvegmozaikjainak szépségén túl még további különlegességét az adja, hogy az L’Antic Colonial mozaikcsaládok újrahasznosított anyagokból, áttetsző üvegekből készülnek, és olykor még valódi nemesfémeket is tartalmaznak.

A másik L’Antic Colonial termékcsaládban pedig a kerámia modellek láthatók, míg a Mix Mosaics kollekcióban természetes kőből, üvegből és kerámiából álló szetteket, kombinációkat találhatunk.

Az acél, a réz és a nikkel a fémmozaikok gyűjteményének nyersanyagai, és ezek a mozaikok egy kerámia alapra erősített fémlemezből készülnek, míg a fa mozaikok különböző formátumú és vastagságú, camaru fából készült mozaikok.

Mindezek közül az egyik legexkluzívabb sötét tónusú szépség a Porcelanosa Metal Acero Hexagon Highlights névre hallgató, kiváló minőségű, viktoriánus gyűjtemény, melyek mellé rendkívül vonzó, saját padlólapokat is választhatunk a gyártó kínálatából.

A L’Antic Colonial Victorian Island Star Fekete Mozaik az L’Antic Colonial egyik legfontosabb célja, hogy olyan különleges légkört és atmoszférát teremtsen a térben, mely a felhasználók személyiségét tökéletesen tükrözze, miközben a formatervezés élvonalában járva, természetes és újrahasznosított anyagokat tartalmaz.

Mindezeket alkalmazva egyszerűbb csempékkel, kerámiaburkolatokkal igazán látványos összhatást érhetünk el, melyek lendületet, energiát adnak a térnek.

Ezek az egyedülálló és klasszikusan inspirált mozaikok a PORCELANOSA Group cég legexkluzívabb természetes anyagain alapultak.

A tradicionális négyzet alakú kockák mellett ezekben a nemes Porcelanosa családokban megtalálhatjuk a különböző, szabálytalan formákat, egyedi textúrákat, de akár a kör formájú mozaikcsempéket is.

Így ezekkel a szépségekkel könnyedén válhatnak falaink akár egy valódi kis műalkotássá, bármely helyiségben.

A lekerekített és sokszögű formák, játékos kompozíciók, amelyek a hagyományos formáktól vagy anyagoktól eltérnek, vagy természetes kövekkel kombinálva  szóródnak szét látványosan a térben, üvegcsillogású és fémes hatású felületeikkel.

Ez teszi őket oly páratlanná, elegánssá, és sokoldalúvá – hogy akár a klasszikus, akár a modern, akár az extravagáns terek szerelmesei valamennyien beépíthetik sajátos elképzeléseikbe.

A spanyol csempék gyártója híres a megbízhatóságáról, mely a szépségen túl a nagy népszerűség egyik legfőbb oka, hiszen ezek a termékek magas színvonalú gyártásának köszönhetően hosszútávon minőséget biztosítanak otthonainkba, élettereinkbe.

Szeretne még többet megtudni? Akkor forduljon bizalommal a VS fürdőszobaszalonok munkatársaihoz, akik készséggel segítenek majd mind a kiválasztásban, megrendelésben, mind pedig a tervezésben…

www.vsfurdoszoba.hu

2023. március 24.

A titok álmaid fürdőszobájához

Mitől lesz igazán tökéletes a fürdőszoba? A látványtól? A hangulattól? A felszereltségtől? A funkcionalitástól? Vagy az apró részletekről? A tökéletes fürdő ötvözi a...

2023. március 17.

Egy gyakori hiba, ami biztosan tönkreteszi a fürdőszobát!

Ha otthonfelújításról van szó, a fürdőszoba átalakítása szinte mindig a lista végén szerepel – ha egyáltalán felkerül rá. Persze ez nem meglepő: pénz- és időigényes...

2023. március 10.

Az új generáció jobb, mint valaha – Visszatért a görgős kabin!

Régen minden jobb volt, hallhatjuk néha a mondatot. Ez természetesen nem igaz; sok minden elromlik az idők folyamán, azonban elképesztő mértékű a fejlődés – mégis akadnak dolgok,...