Sötét árnyalatok bűvkörében…

Az év legsötétebb hónapjában járunk, ám egy kis csillogás bizony ilyentájt már ott érződik a levegőben… E heti csempe összeállításunk még ugyan nem ünnepi, hanem ezt a különös, megfogható, ünnepre váró novemberi hangulatot igyekszik átadni: sötét tónusok, feketébe hajló szürkék – de már egy cseppnyi ragyogással. Ettől lesz egyszerre drámai, finoman misztikus, egyszerűen elegáns. Ezúttal a különleges Porcelanosa mozaikok világába kalauzoljuk el olvasóinkat!

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Noha a világos színekkel köztudottan tágítani tudjuk a teret – legalábbis optikailag – azért mégsem szeretne mindenki hófehér vagy bézs árnyalatokkal burkolni. Van, aki szerint kényesek, gyakori takarítást, tisztogatást igényelnek az ilyen felületek – de van, aki egész egyszerűen csak afféle sötét típus, aki mind az öltözködésében, mind a lakókörnyezetében komfortosabban érzi magát feketékkel, szürkékkel, vagy a gyönyörű csokoládé árnyalataival körülvéve.

Az tény, hogy ezeknek a sötét szépségeknek vagy egyfajta misztikus bája, titokzatos aurát közvetítő ereje, és még attól sem kell tartanunk, hogy szűkké, komorrá változtatnánk az enteriőrt!

Persze, ehhez jól kell tudni választani! A különleges, nem éppen hétköznapi fényhatások, egyedi effektek az izgalmasan rájuk irányított lámpafénytől kapják meg valódi szépségüket és páratlan ragyogásukat, mely mindenképpen átemeli majd a legsötétebb falakat is a fénybe.

A különleges, ragyogó effektek, finom kis csillanások azok, melyekkel elérhetjük, hogy a csempe, a falburkoló ne szűkítse majd be a teret, ne legyen monoton, és egy percig se érezzük nyomasztónak a teret magunk körül, sőt…!

Az izgalmas szürke tónusok világát már korábban bemutattuk Önöknek, ám ezúttal a kőhatású, matt, kortárs megoldásokon túlmutatva, egy igazán elegáns lapcsaláddal kezdjük összeállításunkat, mely szintén a sokoldalú és mutatós Porcelanosa gyűjtemények egyike.

A METAL ACERO család lapjai kiválóan illenek szinte bármely stílushoz. Sokoldalúságát a matt és fényes, az óriási és az egészen apró, mozaik jellegű dekoroknak köszönheti, ahol már jól érzékelhetően megjelenik a matt hétköznapok egyszerűségében a finom kis várakozó csillogás.

Kitűnő finist adhat a fürdőszobának a korszerű, modern stílusokat képviselő Porcelanosa csempe 3D hatású sötét csempéje (nyitóképünkön), mely már-már mozaikra hajaz, viszont ha a homogén tereket és a szürkéket mégis egyhangúnak találnánk, akkor akár ilyen egyedi üvegmozaikkal kirakott falakat is tervezhetünk – szintén a Porcelanosa családokkal!

A mozaikok gyönyörű, apró kis darabokból álló, olykor egészen kompozíciók, melyek éppen e sajátos jellegükkel, impozáns ragyogásukkal energiát és gazdagságot adnak egy térhez.

A  különböző anyagok kombinálásával, vagy egy egyfalas burkolat monotonitásának megtörésével – melyet dekoratív elválasztóként is alkalmazhatunk az egyes területek, mint a zuhanyzó vagy a medence kiemelésére a fürdőszobában, de akár a konyhában  is a pult fölé, illetve a két konyhaszekrény közötti sávban. Nem ritka ma már az sem, hogy egy-egy impozáns előszoba vagy nappali falat, esetleg egy dekoratív képjellegű hálószobai dekorációt készíttetünk mozaikból.

Persze, egy szép mozaik kompozíció illetve mozaik fal a tér fő jellemzője is lehet, az izgalmas visszatükröződésekkel és a maga színes intenzitásával, csillogásával – még akkor is, ha az egyes kis kockák zömmel sötétebb tónusúak.

A PORCELANOSA csoport az L’Antic Colonial termékcsaládjában széles választékban találhatunk hálós, könnyen burkolható mozaikokat.

A Stone Mosaics egy természetes kövekből megalkotott mozaikgyűjtemény, de az üvegmozaikok, vagy a képen is látható fémből készült családok (Metal Mosaics) is egészen különleges hatással bírnak!

A gyártó üvegmozaikjainak szépségén túl még további különlegességét az adja, hogy az L’Antic Colonial mozaikcsaládok újrahasznosított anyagokból, áttetsző üvegekből készülnek, és olykor még valódi nemesfémeket is tartalmaznak.

A másik L’Antic Colonial termékcsaládban pedig a kerámia modellek láthatók, míg a Mix Mosaics kollekcióban természetes kőből, üvegből és kerámiából álló szetteket, kombinációkat találhatunk.

Az acél, a réz és a nikkel a fémmozaikok gyűjteményének nyersanyagai, és ezek a mozaikok egy kerámia alapra erősített fémlemezből készülnek, míg a fa mozaikok különböző formátumú és vastagságú, camaru fából készült mozaikok.

Mindezek közül az egyik legexkluzívabb sötét tónusú szépség a Porcelanosa Metal Acero Hexagon Highlights névre hallgató, kiváló minőségű, viktoriánus gyűjtemény, melyek mellé rendkívül vonzó, saját padlólapokat is választhatunk a gyártó kínálatából.

A L’Antic Colonial Victorian Island Star Fekete Mozaik az L’Antic Colonial egyik legfontosabb célja, hogy olyan különleges légkört és atmoszférát teremtsen a térben, mely a felhasználók személyiségét tökéletesen tükrözze, miközben a formatervezés élvonalában járva, természetes és újrahasznosított anyagokat tartalmaz.

Mindezeket alkalmazva egyszerűbb csempékkel, kerámiaburkolatokkal igazán látványos összhatást érhetünk el, melyek lendületet, energiát adnak a térnek.

Ezek az egyedülálló és klasszikusan inspirált mozaikok a PORCELANOSA Group cég legexkluzívabb természetes anyagain alapultak.

A tradicionális négyzet alakú kockák mellett ezekben a nemes Porcelanosa családokban megtalálhatjuk a különböző, szabálytalan formákat, egyedi textúrákat, de akár a kör formájú mozaikcsempéket is.

Így ezekkel a szépségekkel könnyedén válhatnak falaink akár egy valódi kis műalkotássá, bármely helyiségben.

A lekerekített és sokszögű formák, játékos kompozíciók, amelyek a hagyományos formáktól vagy anyagoktól eltérnek, vagy természetes kövekkel kombinálva  szóródnak szét látványosan a térben, üvegcsillogású és fémes hatású felületeikkel.

Ez teszi őket oly páratlanná, elegánssá, és sokoldalúvá – hogy akár a klasszikus, akár a modern, akár az extravagáns terek szerelmesei valamennyien beépíthetik sajátos elképzeléseikbe.

A spanyol csempék gyártója híres a megbízhatóságáról, mely a szépségen túl a nagy népszerűség egyik legfőbb oka, hiszen ezek a termékek magas színvonalú gyártásának köszönhetően hosszútávon minőséget biztosítanak otthonainkba, élettereinkbe.

Szeretne még többet megtudni? Akkor forduljon bizalommal a VS fürdőszobaszalonok munkatársaihoz, akik készséggel segítenek majd mind a kiválasztásban, megrendelésben, mind pedig a tervezésben…

www.vsfurdoszoba.hu

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...