Panelből álomotthon?

Nem mindenki engedheti meg magának ugyanis a tágas kertes házakat, vagy a luxusszerűen berendezett lakóparkok élményét – azonban ma már panelből is könnyedén varázsolhatunk ékszerdoboz szépségű álomotthont, meseszép amerikai konyhával és tágasnak tűnő fürdőszobával – ha megszívleljük az alábbi tanácsokat…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

A magyar lakosság közel egyötöde él panelban. Egy statisztikai felmérés szerint hazánk területén közel 800 ezer panellakás áll fenn, a hazai lakosságnak nagyjából egyötöde él tehát panel otthonokban.

Ám ettől sem kell megriadni: a jó lakóközösség, a kellemes, parkosított környezet, és a közvetlen közelben lévő infrastrukturális lehetőségek kifejezetten olyan előnyök, amelyekért igenis jó és kellemes életvitelt élhetünk egy szépen felújított panellakásban is!

Hogyan lesz egy átlagos panelból álomszép, modern enteriőr?

Amikor egy panellakást megöröklünk, avagy megvásárolunk, érdemes újszerű ötleteket, elgondolásokat belevinni az átalakítások terveibe, nem kell a már megszokott sablonokhoz ragaszkodni. Érdemes egy jó belsőépítésszel, lakberendezővel is konzultálni – hiszen az ő újszerű ötletei, elképzelései olyan friss élményeket vihetnek majdani lakóterünkbe, melyről talán nem is álmodtunk!

Egy ügyes alaprajzi átalakítással, a terek maximalizálásával, és jól megoldott, ötletes, rejtett  tároló rendszer kialakításával el is felejthetjük, hogy panelban élünk.

A legnehezebb fejtörést a fürdőszoba átalakítása adja…

Egy tágas nappalit könnyűszerrel nyithatunk az étkező egybenyitásával, ahogyan az erkélyt is csodás fa burkolólapokkal és szép zöldekkel mediterrán kis parkká varázsolhatjuk… A  tágas terek élménye is könnyedén elérhető világos, nagyméretű burkolólapokkal és fahatású padlóval, ahogyan az okosan elrendezett beépített tárolók is csodákra képesek.  Mi a helyzet azonban a fürdőszobával?

Alapvetően itt sajnos igen kicsik a méretek: egy átlagos panelfürdőszoba 3 –-3,2 négyzetméter, vagyis egy nagyjából 160 X 160 cm-es tér áll a rendelkezésünkre a tisztálkodáshoz és a tároláshoz együttesen. Sokan még a mosógépet is itt szeretnék elhelyezni, ami még inkább szűkíti az amúgy is kicsiny helyiséget.

Szép kialakítással, nagy ötletekkel – a kis terekben is élménnyé válnak a mindennapok

Bizony, akármilyen kicsi térrel is rendelkezünk, egy gyönyörű, lehetőség szerint világos burkolattal, és számos praktikával elérhetjük egy panelban is az álomfürdőszobát!

Akár még aszimmetrikus kádunk is lehet, ha a Ravak Avokádó rendszerét választjuk, mely kicsi mérete ellenére meglehetősen tágas teret ad belülről a fürdéshez. Nem is csoda, hiszen kifejezetten panelfürdőkhöz tervezték!

Azonban az egyenes kád vagy egy szép, letisztult üveg zuhanykabin is kiváló lehet. Mosdónál érdemes figyelnünk a méretekre: egy 60 cm-es mosdót érdemes választanunk, az fog majd kényelmesen elférni a kicsin y térben, a kádcsaptelepet pedig ilyen esetekben parapet-falas megoldással szokták kivitelezni, hogy még kevesebb kényelmetlenségünk legyen.

Érdemes odafigyelni a tárolásra és a szárításra is!

A fürdőszoba fűtésére – főleg kicsiny terekben – praktikusak a törölköző szárítós radiátorok, hiszen egyszerre két célnak is eleget tesznek: szárítják a nedves törölközőnket a hűvös, nyirkos időben – miközben jó melegre fel is hűtik a helyiséget.

Egy szép és praktikus fürdőszobabútorral, mosdó alatti szekrénnyel a tárolás gondját is megoldhatjuk. Gipszkarton falakkal ügyes belső tárolókat, rejtett polcrendszereket is kialakíthatunk, ledes dekorvilágítással pedig egyszerre gazdaságos és kellemes hangulatot, atmoszférát teremthetünk a nap végi ellazuláshoz.

Nem meri önállóan megtervezni a fürdőszobát?

Segítünk: megtervezzük Önnek! Hozza el hozzánk méretarányos alaprajzát, és gondolkodjunk együtt: 3d-s látványtervező programunk segítségével még a végleges választás előtt kiderülhet, valóban szép és ergonomailag is rendben van minden?

Nem lesz-e túl nagy a választott mosdó vagy kád? Valóban tágítja-e majd optikailag a teret az a meseszép csempe, amelybe épp most szerettünk bele?

A VS Fürdőszobaszalonok szakértő munkatársai már számos, sikeres panelfürdőszobát terveztek meg, melyben kényelmesen és örömmel élhetik büszke tulajdonosai üdítő mindennapjaikat! Ez az öröm pedig könnyedén az Öné is lehet…

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...