Ne féljünk a vinyl padlótól!

Az optimális padlóburkoló kiválasztása nagyon fontos, hiszen hosszútávra tervezünk vele, és ha esetleg nem jön be a számításunk, költséges a cseréje. Mire figyeljünk oda a választásnál? Az ár mindig döntő tényező, de emellett az esztétikum, a stílus, a dizájn, valamint a praktikum, és higiénia, az egészségtudatos és környezetbarát termékjellemzők mind mind nagyon fontos szempont.

A cikket szerkesztette: Designflooring by IBDesign

Az Egyesült Királyságban közel 40 évvel ezelőtt létrehozott cég világszerte több mint 300 embert foglalkoztat. Fő piacai Franciaország, Németország és Hollandia, de mivel egyre nagyobb az igény termékeikre, ezért folyamatosan nyitnak a keleti országok felé is.

A padlók

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával mára sokak kedvence lett.
Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki. Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

A Designflooring termékeivel növelheti a térérzetet különleges színekkel, hatásokkal elérve ezt.

A padló alatt fa lapok helyezkednek el, amelyek csendesek. Elérhetőek elegáns antik kerámia burkolólapok hatását keltik, amelyek soha nem repednek meg, és meleg hatást biztosítanak.

Megfizethető és sokoldalú, számos szín, méret és minta közül választhat, amelyek biztosítják, hogy megtalálja azt az egyedi padlót, amely tökéletes otthonába.

Innovatív design-jával, csillogó lapjaival nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódit hazánkban is.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Designflooring by IBDesign

Az ideális burkolat pedig még mindezek mellett könnyen tisztítható, felhasználóbarát, halk, csendes és minden helyiségbe felhasználható, telepíthető.

Környezetvédelmi, egészségügyi szempontból érdemes olyan védjegyekkel ellátott termékeket választani, melyek rendelkeznek az alábbi címkékkel, vagy legalábbis ezek valamelyikével: Kék Angyal, NaturePlus, vagy az Osztrák Környezetvédelmi címke.

Alacsonyabb ftaláttartalom, alacsonyabb kibocsátás

A Designflooring angol burkolatgyártó minden padló termékük gyártásához újrahasznosított PVC-t használ, így egyrészt környezettudatos, másrészt az LVT-ben lévő polimer gyártási folyamata is sokkal alacsonyabb energiát igényel más műanyagokkal szemben.

Valamennyi terméküket és a hozzájuk kapható tartozékokat az ISO 14001-es környezetvédelmi szabványnak megfelelően, illetve az ISO 9001 szabvány szerint gyártják, és a termékek besorolása a „kifejezetten alacsony kibocsátású termékek” besorolást kapja.

Egyes termékeik az alacsony volatilitású szerves vegyületeket (VOC) vizsgáló teszt tanúsítványával is rendelkeznek, mely az US Greenguard Környezetvédelmi Intézet nevéhez fűződik. Ezek a termékek ugyanakkor megfelelnek a „Children of Schools” szabványnak, mi szerint a termékek vízbázisúak, oldószermentesek, és alacsony VOC-kibocsátással rendelkeznek.

Designflooring vinyl padlói könnyen tisztíthatóak és karbantarthatóak

A Designflooring padlóápolási termékcsaládjában lévő termékek 100%-ig biológiailag lebomló anyagokat tartalmaznak, miközben a a Designflooring K Guard Plus védelme már a padlón is megkezdődik, hogy ezzel is védje annak felületét, és megkönnyítse annak tisztítását.

Miből áll ma egy vinyl padló anyaga?

A vinyl padlóburkolatok elsősorban kalcium-karbonátot (azaz mészkövet), polivinl-kloridot, lágyítókat és adalékokat tartalmaznak – ez utóbbiak pigmentek, vagyis színezőanyagok, és stabilizátorok. 5 rétegből épül fel egy mai, újgenerációs vinyl padló: két PVC hátlap, egy nagyfelbontású fotóréteg, ez a dekorfelület, amit mi is látunk – erre kerül rá egy átlátszó, enyhén domborított kopásálló réteg, és egy utolsó PU védőréteg. Az pedig már csak hab a tortán, hogy igazi műalkotásokkal, elképesztő design termékekkel is találkozhatunk egyes modellek, pl. a Designflooring Kaleidoscope termékcsaládjában.

Hová ajánljuk a vinyl burkolatot?

Gyakorlatilag mindenhová! Kortárs, modern anyag, így a modern, letisztult, igényes belsőépítészeti terek megoldásainál mindig szóba kerül. Sokoldalú, vízálló, ugyanakkor természetes textúrákat, egyedi hatásokat is létrehozhatunk a vinyl segítségével.

Nagy előnye, hogy az egész teret egységbe hozhatjuk vele, burkolatváltások nélkül ugyanis még tágasabbnak tűnő, egységes térhatásokat érhetünk el.

Míg korábban a konyha vagy a fürdőszoba tereibe nem vihettük be a fát, a fa gyönyörű és természetes mintázatait, addig ezt ma bátran, és rendkívül változatos formákban megtehetjük, a vinyl ugyanis 100%-ig vízálló, nem kell tartanunk semmilyen púposodástól, vetemedéstől.

A ragasztással és klikkes változatokkal is vásárolható vinyl padlókat szívesen választják a vizes terekbe, a nagyforgalmú, erős kopásállóságot igénylő helyiségekbe, de akár az olyan intim terekbe is, mint a háló vagy a gyerekszoba.

A komoly, minőségi gyártók által forgalomba hozott vinyl padlók legtöbbje már 100%-ban újrahasznosított műanyagból készül, így nem bocsát ki az egészségre vagy a környezetre káros anyagokat.

Bátran válasszunk tehát vinylt! A szépség, a kényelem, a felhasználóbarát kivitel és az egyszerű tisztás, könnyű karbantartás meg fog térülni. Ezekkel a meseszép Designflooring termékekkel pedig könnyű lesz a választás – ha pedig mégsem tudna dönteni közülük, az IBD Magyarország Kft. készséges munkatársai segítenek! Látogasson el az IBDesign bemutatótermébe, ahol rengeteg gyönyörű modellt kiállítva is megtekinthet, meg is tapogathat, hogy biztosan a legjobb választással térjen majd haza!

2023. július 26.

Kültéri nappalival és konyhával élvezik ki a nyarat a gyönyörű vidéki ház lakói

Inspiráló svéd nyári idill, ha több időt töltenénk a szabad levegőn. Ha kellemes, napsütéses idő van, az ember szívesebben tölti kint az idejét, mint a négy fal között –...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...