Mit válasszunk a légies, minimál fürdőszoba enteriőrbe?

Hogy mitől lesz légies, szellős egy jól megtervezett fürdőszoba? A víz és levegő elemek, az átlátszóság a legfőbb szempont, ahogyan a fényes, tágas felület is – ezektől válik ragyogóvá az enteriőr. De milyen konkrét termékek, termékötletek állnak mindehhez a rendelkezésünkre? A VS Fürdőszoba e heti cikkével most ebben igyekszik segíteni.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Fotó: Hüppe / Pure Elegance

Akik nap, mint nap otthonok tervezésével foglalkoznak, azok számára nem titok, hogy a fürdőszoba sokszor még mindig mostoha tér. A lakóparkokat, modern otthonokat tervező kivitelezők is többnyire a legkisebb, majdhogynem gardróbszerű helyiségbe próbálják bezsúfolni azt a meglehetősen fontos intim teret, ahol a napunk kezdődik és véget ér.

Fotó: Ragno

Túl sokat ugyan nem várhatunk egy 3-4 négyzetméteres alapterületű helyiségtől, azonban nincs is annál nagyobb és szebb kihívás, mint amikor egy piciny térben kell igazán nagyot alkotni!

Mindig lehet még szellősebb, tágasabb, világosabb egy helyiség, bármilyen picike is. A lényeg, hogy világos anyagokat, sok fényt, és persze, áttetsző felületeket használjunk és alkalmazzunk, amik tágasabbnak, világosabbnak mutatják a teret – bármily parányi is az a valóságban.

Ha fürdőszobacsempéről van szó, akkor a méret és szín után szinte rögtön a következő kérdés a felület, vagyis, hogy fényes vagy inkább matt csempét alkalmazzunk-e?

Fotó: Ragno

Ez voltaképp az ízlésünkre, stílusunkra, személyiségünkre van bízva. Most segítünk mindkét típus mellett letenni néhány érvet.

Fényes csempe – még nagyobb fényvisszaverődés, még tágasabb térérzet

Míg a matt csempék csúszásmentesek, így padlólap tekintetében mindenképpen jobbak, és abból a szempontból is, hogy a vízfoltok, páralecsapódások kevésbé hagynak nyomot a matt felületeken, a fényeset ellenben könnyebb takarítani, és mindenképpen mellettük szóló érv a fényvisszaverődésből adódó fényesség, tágasság érzete, mellyel elárasztják a helyiséget.

Fotó: Porcelanosa, Venis 3D csempe

Ha tényleg annyira pici a fürdő, akkor nyilván döntenünk kell a kád, illetve a zuhanykabin között, ám ma már remek ötvözetek is kaphatóak, melyek szinte egyesítik magukban e két terméket. A jól elhelyezett paravánok, mélyített zuhanytálcák kiváló alternatívát tudnak ilyen esetekben jelenteni.

Gondolkodjunk világosban!

Ezt most vehetjük akár szó szerint is. Nézzünk szét, milyen változatos az idei kínálat a világos, nagyméretű csempék, burkolólapok terén! A minél nagyobb, egybefüggőbb lapokkal még a kisebb, szűkebb terekből is tágasabbat varázsolhatunk – és ha ehhez sok fényt, áttetsző felülettel rendelkező, könnyed berendezési tárgyakat alkalmazunk – máris kész a siker, vagyis, a légies, szellős, tágasabb hatású fürdőszoba! Mit szólna például egy ilyen fényes, hófehér, hullámmintához? A légies érzet szinte máris érezhető a levegőben…

Fotó: Porcelanosa

Zsanérok nélküli, tiszta üveg zuhanyzók, Walk’In típusú zuhanykabinok

Igazán légies, szellős fürdőszoba enteriőrhöz azonban a legjobb választás, egy tágas, szellős, méretes tiszta üvegből készült zuhanyfülke, lehetőleg minél kevesebb zsanérral és egyéb rátéttel. A mostanság nagyon divatos, ún. Walk’In típusú zuhanykabinok a VS Fürdőszoba üzleteiben szintén széles választékban megtalálhatók, és nagy előnyük a kényelem mellett a letisztult külső, a teljes átlátszóság – így a szép csempe – vagy mozaikfal is még szebben tud érvényesülni mögötte. Több gyártónak megtalálható akár egész kollekciója is már ezekből, a Siko, a Ravak, a Radaway egyre tágasabb, gyönyörű, letisztult modelljeit öröm lesz majd betervezni az igényes megbízók fürdőszobájába!

Fotó: Hüppe – ArchiExpo

Lebegő polcok, szaniterek, mosdópultok

A légies terek, enteriőrök már azáltal is megvalósulhatnak, ha nem nehéz bútorokkal, sötét, erős lábakon, a szó szoros értelmében „földön álló” tárgyakkal zsúfoljuk tele a helyiséget – hanem helyette falra függesztett ún. lebegő polcokat, pultokat választunk. Ma már szerencsére bő a kínálat ezekből is – a Duravit Delos szépséges, fényes, lebegő mosdópultjai és különleges fürdőszobabútorai önmagukért beszélnek…

Fotó: Duravit Delos

Minimál, rejtett szerelvények, csaptelepek

Ha légies fürdőszoba enteriőrt szeretnénk, akkor jobban tesszük, ha kerüljük a nagyon modern robosztus, de rövid kiviteléből adódóan szélesebbnek, tömörebbnek látszó csapokat, fürdőszobai kiegészítőket. Minél hosszabb, kecsesebb egy csaptelep szára, minél letisztultabb a dizájn, annál inkább hozzájárul a légies enteriőr megvalósulásához a fürdőszobában. A Kludi L-Line különleges vonalvezetéssel bír, és szinte semmilyen fölösleges elem, alkatrész, de még csak a vonal ívét megtörő szög sem éktelenkedik a kialakításán, így tökéletesen ideális választás a légiesre tervezett terekbe – legyen az fürdőszoba vagy akár egy szép konyha dizájn.

Fotó: Kludi, L-Line

A VS Fürdőszobaszalon mindenben a segítségére lesz, így bármilyen stílus, elképzelés esetén keresse fel weboldalunkat, illetve látogasson el üzleteinkbe!

Fürdőszoba témakörben további hasznos információkat talál Blog oldalunkon, illetve szakértői anyagunk-ban.

Tekintse meg a spanyol Porcelanosa gyár 2018-as Katalógusát!

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...