Légies, könnyed elegancia: a nyár és a víz közelségét idéző üveghatású csempe most a sláger!

Szinte hétről hétre mindig szebb textúrákkal, anyaghatásokkal találkozunk, ami a csempe és padlólap gyártók egyre egyedibb, egyre különlegesebb kínálatát illeti – azonban a népszerű és természetes fa, kő, és textilanyagok mellett van még valami, amiről kevesebb szó esett mostanában, pedig igazán légies, folyékony, áttetsző eleganciát érhetünk el általa. Ez pedig nem más, mint az üveg áttetsző selymes ragyogása, mely víztiszta, légies, könnyed – nem csoda, ha máris a nyár egyik nagy slágerévé kiáltották ki a trend-tervezők.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Az üvegmozaikokat már régóta ismerjük és alkalmazzuk például konyhapultok fölött, de épített zuhanyzók, uszodák és medencék esetében az egyik legszebb, dekoratív és időtálló burkolatként van jelen mind a mai napig.

Az igazán légies hatást az áttetsző, világos, sejtelmes színek mellett leginkább a nagy felületekkel érhetjük el. Ilyenek a minimál letisztult „óriáscsempéi”, azok a nagy, legalább 60X60, de olykor 60X90 vagy akár 120 cm széles csempe lapok, melyekkel minimális fuga távolsággal gyönyörű, egybefüggő falfelületeket alkothattunk. A jó hír, hogy már ilyen lapok is kaphatók, méghozzá számos anyaghatást, felületet meg tudunk valósítani velük – a fa, kő, textil mintázatokon, textúrákon át egészen a 3D mintázatokig, felületekig, vagy a cikkünk fő témáját, az üveg hatású, légies, lazúros, áttetszően fényes felületeket is.

A kristálycsillogású lapok a Porcelanosa neves, minőségi csempe és padlólap gyártó legújabb kollekcióiban is megtalálhatók – méghozzá többféle színben, felülettel és hatással is választhatjuk őket.

A kristály ragyogását felidéző, vagy az üveg szép sejtelmes, áttetsző, légies felületét tükröző lapokkal burkolt falak elegáns díszei lehetnek otthonunknak, irodánknak, szalonunknak – de akár önállóan, egy-egy helyiséget kiemelve, például a konyha vagy a fürdőszoba ékeiként is gyönyörűen tündökölhetnek.

Választhatjuk őket egyszínű, homogén árnyalatban, enyhe, anyagukban nyomott mintával, de akár egészen visszafogott dekor mintával is tudjuk kombinálni.

Kétségkívül nagyon finom, elegáns, és egyedi lehet a helyiség egy ilyen különleges virág mintával díszített dekor csempe vagy bármilyen más üvegcsempe, üveg hatású burkolat látványától.

A Venis Glass Artica modelleket például 5 gyönyörű színárnyalatban választhatjuk, és ha változatos, egyedi terekben gondolkodunk, ahol mixelni kívánjuk a különböző anyaghatásokat, felületeket, akkor is ideális választás, hiszen ezek a lapok kiválóan kombinálhatóak akár más színnel vagy mintázattal is.

Az üveghez hasonlóan tükröződő, elegánsan csillogó felületek légiesen könnyed hatását remekül kiegészíti például a fémes futurisztikus csillogás, de ha inkább a letisztultabb, természetesebb irány felé szeretnénk elmenni, akkor fa vagy kő hatású felületekkel, hidegburkolatokkal is gyönyörűen mutatnak majd.

Annak is van tippünk, aki a natúr hatás helyett vagy mellett igényli otthonában az életteli, vidám, energikus színeket: nem csak elegáns, hanem kifejezetten szenvedélyes és élettel teli a Venis Glass Artica Cherry színben tündöklő üveghatású fali csempe, mely a kollekció részeként egyébként 7 meseszép árnyalatban kapható.

A lapok többféle méretének, méretbeli változatosságának köszönhetően szabadon tudjuk kombinálni más lapokkal, más családokkal is.

Bár a gyártó a Venis Antislip Lappato Ceramic Floor Tile nevű termékkel már a korábbi években, egész pontosan 2013-ban előrukkolt, mégis sokan még ma sem tudjuk, milyen innovatív és hiánypótló megoldást jelent e lapok gyártása.

Korábban joggal tartottunk, – és talán tartunk ma is – a fényes padlólapoktól, mondván, hogy hiába szépek a nemesen tükröződő felületek, azok csúszhatnak, és balesetveszélyesek. A Porcelanosa gyár válasza az volt a problémára, hogy olyan speciális padlólapok gyártásába kezdett, melyek fényezett felületük ellenére mégis csúszásmentesek.

A Porcelanosa padlólapok méretei az átlagosnak mondható 33,3 X 33,3 cm-es mérettől egészen a 60X120 cm-es változatokig megtalálhatóak, valamennyi típus fagyálló és kiemelten magas kopásállósággal rendelkezik.

A gyártó az élcsiszolt padlólapok terén egyértelműen piacvezető – mind azok méretét, mind a dizájnt, mind pedig a minőséget illetően.

Valamennyi, általuk forgalomba hozott padlólaphoz megfelelő méretű és árnyalatú lábazatot, illetve lépcső lapokat is kínálnak.

Csempe választékukban a kisebb formátumtól, sőt az egészen apró üvegmozaikoktól, mozaik kövektől elkezdve, egészen a 33,3 X 100 cm-es formátumokig válogathatunk a szebbnél szebb lapok között. Ezek változatai ma már számtalan formát, anyagot és akár fémből vagy fa hatású kerámiából gyártott felületet ölelnek fel.

A gyönyörű anyaghatású felületek lényegét ugyanis épp a minél nagyobb formátum, a minél egybefüggőbb felület látványa adja meg, hisz így lesz valódi, így lesz élethű az adott textúra megjelenése. Ehhez ma már szinte elengedhetetlen az élcsiszolt csempe, melynek lényege pont a zárt fugával történő burkolásban rejlik. Ez azt jelenti, hogy a lapok minél egybefüggőbb, minél rés-mentesebb felületet adnak ennek a csiszolási eljárásnak köszönhetően.

Így lesz gyönyörű, egyöntetű a fal vagy padló felület, így adja meg azt a szép, elegáns, egységes hatást, amit szeretnénk. Akár üveg, akár fa, akár egy gyönyörű márványkő mintázatára essen a választásunk, a légies, könnyed összhatás titka a nagy lapokban, az élcsiszolt technológiában, és az ezeknek köszönhető egységes felületalkotásban rejlik.

Legyen ez akár a szebbnél szebb fahatású, kőhatású vagy a légies üveg hatású, szépséges Crystal sorozat, mely jelenleg az egyik legfényesebb csempe a piacon!

Ha pedig a Crystal család egyes elemeit a család többi mintás csempéivel kombináljuk, szép, és egészen különleges, újszerű hatást tudunk elérni a fürdőszoba enteriőrben.

A Crystal kollekció ráadásul a mozaikok kedvelői számára is tartogat szépségeket, melyhez tökéletesen hozzá illő padlólapot is vásárolhatunk, sőt, a sorozat egyes elemei a nagysikerű 3D effekt mintázatokkal is elérhetőek!

Válogassunk bátran, hisz a könnyed, légies, elegáns, ám mégis modern, finom összhatás garantált!

A VS Fürdőszoba munkatársai készséggel segíteni fognak, akár a kiválasztás, akár a tanácsadás, akár a tervezés fázisaiban. Bátran fordulhatunk hozzájuk!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...