Milyen legyen a fürdőszoba egy városi loft lakásban?

A loft lakások divatja fénykorát éli. Ez a fajta loft stílus egyre gyakoribb hazánkban is a nagy belmagassággal rendelkező városi lakásokban. Íme néhány tipp, hogy ilyen esetben a fürdőszobát milyen szaniterekkel rendezze be.

De mit is jelent a “loft” kifejezés?

Hatalmas, osztatlan belső terek, óriási ablakok, letisztult, modern berendezés: a loft és az ipari stílus világszerte hódít! A ‘60-as, ‘70-es évek Amerikájában ezek a lakások kifejezetten olcsók voltak – leginkább régi gyárakból, raktárakból lettek kialakítva, így a tégla, beton, vas és acél elemek, oszlopok, durva és nyers összhatású részletek a luxust távolról sem ismerték. Érdekes megfigyelni a kontrasztot a mai és az akkori lakások berendezése között. Ma ez a fajta puritán egyszerűség hiányérzet helyett sokkal inkább lehetőséget teremt a fürdőszobában is.

Milyen legyen a fürdőszoba a loft lakásban?

Amekkora előnyt jelent a loft lakások monumentális belmagassága, szokatlan nagy belső tere, a tágasság érzése, akkora hátrány is lehet, ha a nagyszabású terek nem engedik érvényesülni a meghittséget, az otthon intimitását és ridegnek mutatják az összképet. Ez különösen a hálószobában és a fürdőszobában tapasztalható, ahol a komfort érzetet ezek is meghatározzák. Segítünk abban, hogy az általában nagy alapterületű fürdőszobát milyen RAVAK szaniterekkel rendezze be, melyek harmonikusan illeszkednek a méretbeli adottságokhoz, és nem hagyják, hogy a monumentalitás “elnyomja” a belőlük áradó stílust.

Fürdőkád? Akár a szoba közepére is!

A kád valamennyi fürdőszobában meghatározó alapdarab, ám nagy alapterületen kevesebb kompromisszumot kell kötnie, és könnyebben engedheti el a fantáziáját. Szerezzen be Ön is egy művészi kialakítású, szabadon álló kádat! Vegyen egy fürdőt akár a szoba közepén és élvezze a pihenés új dimenzióját! Akár egy közös fürdőzéshez is kiváló lehet a szögletes Freedom R és ovális Freedom O – középen elhelyezett lefolyóval, a kád végeinek egyforma dőlésszögével – tökéletes választás, ha komfortot és egyediséget garantáló szaniterre vágyik.

Hasonló kényelemmel és kifinomult stílussal csábít a 2017-ben piacra került RAVAK City kád (180 x 80 cm).  Sőt ennek létezik egy új, 2018-as City Slim verziója is, amelyet a hamarosan megjelenő 2018/2019-es katalógusunkban alaposan szemügyre vehet. Ez utóbbi modell (180 x 80 cm) felső peremének a magassága mindössze 15 mm, hivalkodástól mentes kecsessége mégis tágas belső térrel és nagy mérettel párosul.


Zuhanykabin a loft lakásban

Egy loft stílusú, nagy alapterületű lakás rengeteg izgalmas megoldást rejt magában. Egyedi adottságai miatt érdemes olyan zuhanyzót, zuhanykabint választani a fürdőszobába, mely a legapróbb részletekig testreszabható. Ilyen helyzetben kifejezetten javasoljuk a milliméternyi pontossággal alakítható, légiesen könnyed, zuhanytálca helyett zuhanyfolyókával ellátott, modern Walk-In konstrukciót, illetve további egyedi zuhanykabinok kialakítását az online konfigurátorunk segítségével.


Komplex koncepció loft stílusú fürdőszobába

Ha Ön is szerelmese a komplex fürdőszoba koncepcióknak, azaz szereti, ha a legapróbb részletek is harmóniában állnak egymással, akkor a nemzetközi Elle Deco design díjas Formy 01 és Formy 02 koncepciónkat javasoljuk Önnek. Mindkettőt letisztult vonalvezetés, a minimál stílus által kedvelt geometriai formák és lendületes kontúrok határozzák meg. A kollekciókban egyaránt kínálunk elegáns, négyszögletes, szabadon álló akril kádat – amely padlón álló csapteleppel szerelhető fel – valamint kényelmes, nagy méretű mosdót, amely több színben elérhető mosdópultra ültethető.


Formy 01 és Formy 02. De mi a különbség?

A Formy 02 darabjain néhány új vonást fedezhet fel Formy 01-hez képest. Meghatározó részlet, hogy az eredeti koncepció hosszanti vonalait enyhén ívesre cseréltük, még több játékosságot csempészve a minimalista fürdőszoba bútorok megjelenésébe.


2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...