5+1 dolog, amire feltétlen ügyeljünk panelfürdőszoba felújításakor

Egy fürdőszoba-felújítás már önmagában véve sem egyszerű feladat, hiszen rengeteg problémával, megoldandó feladattal jár, ám egy aprócska panelfürdőt felújítani szinte már igazi művészet! Ám némi leleményességgel és kellően praktikus gondolkodással egy aprócska panelfürdőből is álmaink oázisa lehet.

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

A gyár termékei nagy választékban megtekinthetőek a Palatinus Fürdőszoba szalonokban és a V-S Fürdőszoba szalonokban. Számos családja raktárkészletünkön megtalálható. Amennyiben kérdése merülne fel a termékekkel kapcsolatosan a kollégák készséggel állnak rendelkezésre.

Porcelanosa

FOTÓ: VS FÜRDŐSZOBA, LÁTVÁNYTERV


Akármilyen fürdőszoba felújítás vagy átalakítás is legyen a tervünk – tágas, nagy vagy egy kifejezetten problémás, kicsi, szűk és leharcolt panelfürdőszoba felújítása – minden esetben első lépés az alapos tervezés.


FOTÓ: OTTHONOK ÉS MEGOLDÁSOK

Tervezés előtt, mielőtt elmennénk a fürdőszoba szalonba tanácsokat kérni, ötleteket gyűjteni, illetve 3D látványtervet készíttetni, jól tesszük, ha otthon, a magunk csendességében átgondolunk, megfogadunk, illetve elhiszünk néhány alapdolgot.

1. Kis térből is tudunk nagyot alkotni: a jó csempe választással csodákat tehetünk!

Bármilyen kicsiny térrel rendelkezzünk is, a színekkel, fényekkel csodát tehetünk! Világos, lehetőség szerint fényes csempe ilyenkor az ideális, mellyel optikailag majdhogynem a duplájára tudjuk növelni a teret, pláne, ha mindezt még megspékeljük néhány óriási tükörrel, mely a szemközti falat, a fényeket visszatükrözve még inkább tágítja, megnyitja a teret. Az egyenes vonalú kád, vagy az áttetsző, minimál zsanérral felszerelt tiszta üveges kialakítású zuhanykabin szintén gyönyörű, hisz az áttetsző felület révén szinte semmit sem vesz el a térből.

 

FOTÓ PINTEREST, PORCELANOSA CSEMPE

 

2. Legyünk kreatívak: Okos és praktikus tárolási mód, ha felfelé terjeszkedünk

A mosdó alatti tárolószekrények, fiókok, a tükör alatti, illetve mögötti polcok – ha egy komplett tükrös szekrényt teszünk fel a falra – mind remek, ám mindenki által jól ismert és alkalmazott megoldások. Azonban mi lenne, ha ezúttal még tovább mennénk az ötletelésben és kihasználnánk azokat a tereket is, melyekre eddig talán nem is gondoltunk, pedig elképesztően sok tárolnivalót, holmit, kacatot képesek elnyelni: az ajtók fölötti falsíkok, a magasban elhelyezett zárt polcos tárolók. Vagyis, ha magasra is pakolunk, és nem csak széltében, akkor tényleg mindennek lesz helye, és nem is látszik: a hatalmas, akciósan vett WC papír csomag, a kimosott, tiszta törölközők, ágyneműk, az éppen használaton kívüli szezonális ruhák, a mosó- és tisztítószerek, és még megannyi holmi…

 

PORCELANOSA

 

3. Legyen mindenből kicsi!

Mivel a panelfürdőszoba már önmagában kicsi, ezért tervezzük ehhez mérten a fürdőszoba berendezését is. Piciny kézmosó, keskeny mosógép, kisebb méretű mosdó és fürdőszobaszekrény szerencsére ma már minden nagyobb gyártó kínálatában megtalálható, sőt, még a kádat sem kell teljesen száműzni a gondolatainkból. A Ravak Avocado rendszere például tökéletes megoldást nyújt az aprócska méretű fürdőszobák tulajdonosainak.

 FOTÓ: RAVAK

 

4. Fürdés és zuhanyzás egyszerre? Ráadásul egy aprócska panelfürdőben?

Akár még ez is könnyűszerrel megoldható, nem kell döntéshelyezbe kerülnünk és választásra kényszerülnünk, ha történetesen párunk inkább a gyors zuhany, míg mi, hölgyek a lazító, kellemes, habos kádfürdő mellett tennénk le a voksunkat. Egy jó helyre felszerelt kádparaván egy csapásra megoldja a kettő közti átmenetet. Ha egy teljesen áttetsző, modern, kortárs változat mellett tesszük le a voksunkat, akkor ez nem zavar be a térbe, nem veszi el a hangsúlyt a szép csempe és a dekoratív mozaik elől, és nem fogja a látványt tekintve sem zavaróan kisebbnek, szűkebbnek mutatni azt. Sok ilyen okos megoldást rejt a mosdó, a világítás, valamint a tárolás kérdése is, melyeket szintén megtervezhetünk és kiválaszthatunk saját helyiségünk adottságainak megfelelően.

 FOTÓ: 4K WALLPAPERS DESIGN, KÉP: PORCELANOSA NOKEN

 

5. Rejtett megoldások, ötletes tartók és tárolók

Rejtsük el a sarokba a törölközőtartó rúdját, válasszunk fiókos, belső polccal ellátott mosdó fölötti tükröt, vagy oldalirányba kihúzható pipereszekrényt.


FOTÓ: OTTHONOK ÉS MEGOLDÁSOK

 Ha igazán ötletesek vagyunk, akkor még a csempézett falból is tudunk tárolót csinálni: az ügyesen megtervezett kád fölötti, vagy a zuhanyzó falába épített falmélyedésekbe nem csak virágot, dekorációt, hanem mutatósan elrendezett használati tárgyainkat, tisztálkodószereinket is ízlésesen elrejthetjük.

 

FOTÓ: THIKWEBDESIGN KÉP: PORCELANOSA BURKOLATOK

 

FOTÓ: PINTEREST, KÉP: PORCELANOSA BURKOLATOK

 

5 +1. Legyen kényelmes, ergonomikus a végeredmény!

Legtöbbünknek akkor kényelmes – például a kézmosás – ha a mosdó, vagyis maga a kézmosás helye 80-90 cm magasan helyezkedik el, persze nyilván ez csak egy átlagos adat, az átlagnál magasabb vagy alacsonyabb családtagok esetében ez nem mérvadó. Fontos az is, hogy a csaptelep és a mosdó közé kényelmesen beférjen a kezünk, de éppolyan fontos a zuhanyzásnál is, hogy legyen legalább akkora helyünk, hogy kényelmesen meg tudjunk fordulni a zuhanykabinban és a kezünk is elférjen mosakodás közben. A fürdőszoba megtervezésének egyébként is nagyon lényeges pontja az ergonómia, de szerencsére egy jó 3D látványtervben az ilyen jellegű, esetleges tervezési hibákat, malőröket már rögtön a legelején elcsíphetjük.

FOTÓ: VS FÜRDŐSZOBA, 3D LÁTVÁNYTERV

 

A VS Fürdőszoba hozzáértő munkatársaival, gyönyörű termékeivel és óriási, minőségi csempe és padlólap választékával könnyedén megoldhatja még a legkeményebb diónak tűnő aprócska panelfürdőszobák felújítását, kialakítását is!

 

Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. július 17.

5 tipikus hiba a csempe vásárlás során: vigyázzunk, ne essünk bele!

Aki még most vállalkozik élete első fürdőszoba felújítására, vagy éppen az első önálló fürdőszoba kialakítása előtt áll, bizony nagyot téved, ha arra gondol, hogy hibázni csak...

2019. június 28.

Szabadon álló kádak

Milyen kádat válasszak? Ha a fürdőszoba kialakításakor egyértelműen letettük a voksunkat a kád mellett, akkor már egy lépéssel előrébb vagyunk, de marad még számos kérdés, amelyet...

2019. június 23.

Fesd feketére!

El tudsz képzelni egy fekete fürdőszobát? Hihetetlen, de tényleg általában fürdő esetében a világos színek ugranak be. Valójában azonban szaniterek tekintetében is elrugaszkodhatunk...