Medencés buli a kertben

Hogyan legyen szép, tiszta és rendezett a kert egy felejthetetlen medencés kerti partihoz?

Újra beköszöntött a nyár és úgy tűnik, egy ideig még marad is. Tombol a hőség, valamennyi háztartásban bevetésre készen áll a medence. Eljött a nyári kerti partik és házibulik ideje.  Nálatok is tervben van a következő kerti party? Ha igen, akkor érdemes tovább olvasnod, hiszen hoztunk pár tippet, hogy hogyan tudod egyszerűen és könnyedén hangulatossá tenni a kertet és a medencét a vendégek érkezéséig!

Robotfűnyíróval a rendezett kertért

Először is, a fűnyírás rendkívül időigényes és fárasztó tud lenni, de nem akkor, ha van egy RLM 4 robotfűnyíród, hiszen időjárástól függetlenül, választható vágási magassággal folyamatosan gondoskodik a lenyírt fűről. Ezzel az akkumulátoros készülékkel garantáltan rendezett lesz a pázsit, és amíg a gép helyetted dolgozik, a felszabadult idődben foglalkozhatsz a kert többi részével.

Mindegy, hogy teljesen sík a kert terepe vagy van benne emelkedő, mert az RLM 4 hegymászó a kategóriájában, hiszen gond nélkül megy fel a 45 fokos emelkedőn is. Lemerülés előtt pedig magától visszamegy a töltőállomására, így a fűnyírásra szánt időben nyugodtan foglalkozhatsz a többi előkészülettel.

Magasnyomású mosóval gyorsan tiszta a kert

Előfordul, hogy a nagy nyári zivatarok alkalmával rendesen beszennyeződnek a kertben lévő bútorok vagy épp a medence környéke. Ilyenkor az egyik legjobb társ a tisztításban nem a párod lehet, hanem a K7 Premium Full Control Plus magasnyomású mosó, hiszen a felületekkel kíméletesen bánva, könyörtelenül tünteti el még a legmakacsabb szennyeződéseket is. Használhatod a járda vagy a terasz megtisztítására is, de a buli előtti legfontosabb kellékének, a medence tisztításának is nagy segítője, amennyiben még csak most fogjátok feltölteni a medencét vízzel.

A Full Control pisztolyon kényelmesen, egy kézzel szabályozhatod a nyomás erősségét, a megtisztítandó felületek szennyezettségéhez mérten. Ezen felül szintén a pisztolyon, könnyedén válthatsz a magasnyomású mosás és a tisztítószer adagolás között, a rajta lévő LCD-kijelző segítségével pedig láthatod az aktuális nyomás erősségét.

A „Plug ‘n’ Clean” rendszerrel a kívánt tisztítószert kényelmesen, egyetlen mozdulattal cserélheted. Nemcsak a medence tisztításánál javasoljuk, hogy kizárólag a tisztítandó feladathoz való tisztítószert használj. Külön kaphatóak Kärcher műanyag-, fa-, kő-, és homlokzattisztító szerek, amik amellett, hogy alaposan tisztítanak, egyúttal védik és ápolják a felületeket.

Öntözés a tökéletes végeredményért

Ha nem szeretnél arra várni, hogy az időjárás, majd helyetted megoldja a növények és a fű öntözését még a buli előtt, akkor érdemes neki állnod saját kezűleg, hiszen egy csodaszép, gondozott, zöld pázsit remek hangulatot és megjelenést ad egy medencés bulinak. A hagyományos kézi locsolás rendkívül sok időt elvesz, amit akár arra is fordíthatsz, hogy kitaláld a megfelelő dekorációt a bulira. Természetesen itt is mindig jól jön egy kis segítség. 

TIPP: Használj Kärcher Rain System-et, amely rendkívül gazdaságos, hiszen csak akkor öntöz, ha a növényeknek szüksége van rá, és pontosan oda juttatja a vizet, ahova kell. A Kärcher Senso Timer-rel mindez előre beprogramozható, így a megfelelő időben gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot kapjanak a növények és szépen zöldelljen a gyep és minden más növény. Így az egész kert élettel teli és rendezett lesz – kerti partitól függetlenül is. Ráadásul mire a vendégek megérkeznek, fáradságmentesen végzel minden kerti feladattal. 

Ha a kerti bútorok, a terasz és a medence is tiszta, a fű megfelelő méretre van vágva és a vízpótlásról is gondoskodtál, akkor nincs más hátra, mint áthívni a rokonokat, a barátokat és már kezdődhet is az idei nyár legfantasztikusabb medencés partija. Az ételek, italok előkészítésében pedig nyugodtan kérd a család segítségét, vagy minden vendég hozzon magával valami snack-et. 

Mi másra van szükség egy felejthetetlen kerti partihoz? Kert, medence rendben, a jó társaság adott, étel-ital megoldva! Hát persze! A temérdek mennyiségű jégkockáról se feledkezz meg! A nagy hőségben jól jöhet.

2023. augusztus 01.

Így tárolhatod stílusosan kerti szerszámaidat!

Ha fontosak számunkra a részletek, és igényes tárolási megoldásokat keresünk, mindenképp érdemes megismernünk a jövő eszköztárolóit. Amennyiben stílusos kertre vagy teraszra...

2023. július 28.

Időtálló álomburkolat: a Woody WPC új szintre emeli a kertedet!

Ha strapabíró és gyönyörű teraszra vágyunk, a WPC burkolat segítségével könnyen feldobhatjuk otthonunkat. Amikor a terasz vagy a kert burkolásáról van szó, mindenképp olyan...

2023. július 27.

Így alkothatsz gyönyörű és vidám enteriőrt a fekete és a fa kombinációjával

A Santa Monica-i otthont a mexikói dizájn jegyében alkották meg. Amikor Mónica Calderón tervező és Ezequiel Farca építész 13 évvel ezelőtt Mexikóból Los Angelesbe költözött,...