Medencés buli a kertben

Hogyan legyen szép, tiszta és rendezett a kert egy felejthetetlen medencés kerti partihoz?

A cikket szerkesztette: Kärcher

A Kärcher egy nemzetközi tisztítás technológiával foglalkozó vállalkozás, amely ipari és háztartási területen egyaránt kínál költséghatékony, vagy akár egészen magas szintű igényeket is kielégítő megoldásokat, Magyarországon immáron 25 éve. Sokan nem tudják, hogy a Kärcher közel 3000 termékével lefedi a tisztítási technikák egészét, legyen szó bármilyen felületről vagy anyagról. A jelenleg üzemelő 27 Kärcher Center és Store üzleteinkkel már elértük az országos lefedettséget, de továbbra is folyamatosan nyitunk új üzleteket, amelyek jól felszerelt szerviz pontok is egyben.

Kärcher

Újra beköszöntött a nyár és úgy tűnik, egy ideig még marad is. Tombol a hőség, valamennyi háztartásban bevetésre készen áll a medence. Eljött a nyári kerti partik és házibulik ideje.  Nálatok is tervben van a következő kerti party? Ha igen, akkor érdemes tovább olvasnod, hiszen hoztunk pár tippet, hogy hogyan tudod egyszerűen és könnyedén hangulatossá tenni a kertet és a medencét a vendégek érkezéséig!

Robotfűnyíróval a rendezett kertért

Először is, a fűnyírás rendkívül időigényes és fárasztó tud lenni, de nem akkor, ha van egy RLM 4 robotfűnyíród, hiszen időjárástól függetlenül, választható vágási magassággal folyamatosan gondoskodik a lenyírt fűről. Ezzel az akkumulátoros készülékkel garantáltan rendezett lesz a pázsit, és amíg a gép helyetted dolgozik, a felszabadult idődben foglalkozhatsz a kert többi részével.

Mindegy, hogy teljesen sík a kert terepe vagy van benne emelkedő, mert az RLM 4 hegymászó a kategóriájában, hiszen gond nélkül megy fel a 45 fokos emelkedőn is. Lemerülés előtt pedig magától visszamegy a töltőállomására, így a fűnyírásra szánt időben nyugodtan foglalkozhatsz a többi előkészülettel.

Magasnyomású mosóval gyorsan tiszta a kert

Előfordul, hogy a nagy nyári zivatarok alkalmával rendesen beszennyeződnek a kertben lévő bútorok vagy épp a medence környéke. Ilyenkor az egyik legjobb társ a tisztításban nem a párod lehet, hanem a K7 Premium Full Control Plus magasnyomású mosó, hiszen a felületekkel kíméletesen bánva, könyörtelenül tünteti el még a legmakacsabb szennyeződéseket is. Használhatod a járda vagy a terasz megtisztítására is, de a buli előtti legfontosabb kellékének, a medence tisztításának is nagy segítője, amennyiben még csak most fogjátok feltölteni a medencét vízzel.

A Full Control pisztolyon kényelmesen, egy kézzel szabályozhatod a nyomás erősségét, a megtisztítandó felületek szennyezettségéhez mérten. Ezen felül szintén a pisztolyon, könnyedén válthatsz a magasnyomású mosás és a tisztítószer adagolás között, a rajta lévő LCD-kijelző segítségével pedig láthatod az aktuális nyomás erősségét.

A „Plug ‘n’ Clean” rendszerrel a kívánt tisztítószert kényelmesen, egyetlen mozdulattal cserélheted. Nemcsak a medence tisztításánál javasoljuk, hogy kizárólag a tisztítandó feladathoz való tisztítószert használj. Külön kaphatóak Kärcher műanyag-, fa-, kő-, és homlokzattisztító szerek, amik amellett, hogy alaposan tisztítanak, egyúttal védik és ápolják a felületeket.

Öntözés a tökéletes végeredményért

Ha nem szeretnél arra várni, hogy az időjárás, majd helyetted megoldja a növények és a fű öntözését még a buli előtt, akkor érdemes neki állnod saját kezűleg, hiszen egy csodaszép, gondozott, zöld pázsit remek hangulatot és megjelenést ad egy medencés bulinak. A hagyományos kézi locsolás rendkívül sok időt elvesz, amit akár arra is fordíthatsz, hogy kitaláld a megfelelő dekorációt a bulira. Természetesen itt is mindig jól jön egy kis segítség. 

TIPP: Használj Kärcher Rain System-et, amely rendkívül gazdaságos, hiszen csak akkor öntöz, ha a növényeknek szüksége van rá, és pontosan oda juttatja a vizet, ahova kell. A Kärcher Senso Timer-rel mindez előre beprogramozható, így a megfelelő időben gondoskodik arról, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot kapjanak a növények és szépen zöldelljen a gyep és minden más növény. Így az egész kert élettel teli és rendezett lesz – kerti partitól függetlenül is. Ráadásul mire a vendégek megérkeznek, fáradságmentesen végzel minden kerti feladattal. 

Ha a kerti bútorok, a terasz és a medence is tiszta, a fű megfelelő méretre van vágva és a vízpótlásról is gondoskodtál, akkor nincs más hátra, mint áthívni a rokonokat, a barátokat és már kezdődhet is az idei nyár legfantasztikusabb medencés partija. Az ételek, italok előkészítésében pedig nyugodtan kérd a család segítségét, vagy minden vendég hozzon magával valami snack-et. 

Mi másra van szükség egy felejthetetlen kerti partihoz? Kert, medence rendben, a jó társaság adott, étel-ital megoldva! Hát persze! A temérdek mennyiségű jégkockáról se feledkezz meg! A nagy hőségben jól jöhet.

2021. október 04.

Elképesztő átalakítás: így lesz a lepusztult erkélyből hívogató oázis!

Ha unjuk teraszunkat, erkélyünket, és nem tudjuk, hogyan hozhatnánk ki belőle a legtöbbet, érdemes példát vennünk az amerikai Jen Robinsonról. Unalmas, rideg, barátságtalan erkélyük...

2021. augusztus 20.

Ezt egy lakberendezés-rajongó sem hagyhatja ki!

2020-ban sajnos le kellett mondanunk a lakberendezési rendezvények legtöbbjéről, de idén végre újra megtartják a legizgalmasabb kiállításokat – így a wellness rajongók kedvencét, a...

2021. augusztus 18.

A skandinávok megmutatják, hogyan rendezd be stílusosan a nyaralót!

A nyaraló berendezése mindig nehéz feladat. Egy olyan teret kell alkotnunk, ahol tényleg kikapcsolhatunk – megfeledkezhetünk a munkáról, magunk mögött hagyhatjuk a mindennapi stresszt,...