Marmorin – az öntött márvány csodák

A történetem úgy kezdődhetne, mint egy tündérmese. Egyszer volt, hol nem volt, egy egyszerű srác, aki egy kis faluban élt. Kíváncsiságtól hajtva összecsomagolta holmiját és búcsút intve családjának elindult saját útján.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Ám ezen időtlen kezdetnek befejezése is van – boldogan, míg meg nem hal – amit mindannyian remélünk, hogy elérünk saját tündérmesénkben. A boldogság és a megvalósulás ad értelmet életünknek, különösen akkor, ha ezek egy olyan szakmából erednek, amelyet szenvedélyesen szeretsz.

Nagy méretű, de mégis könnyű kádak

A gyártó nemrégiben előrukkolt ugyanis egy LIGHTCAST névre hallgató, innovatív anyaggal, mely az öntött márványnak egy jóval könnyebb változata. Ez a fejlesztés leginkább a kádak esetében hoz könnyebbséget, nem véletlenül a nagy, térben álló kádak gyártásához – melynek most óriási a népszerűsége – fejlesztették ki elsősorban.

Az új LIGHTCAST anyagnak köszönhetően immár ezek a kádak jóval könnyebbek – miközben ugyanúgy strapabíró és időtálló minőséget képviselnek.

A termékek, melyeket ebből az anyagból gyártanak, sokkal könnyebb súllyal bírnak, mint más öntött márvány termékek, szilárd felületek – élettartamuk viszont sokkal hosszabb! További nagy előnye még, hogy az anyag felülete egy esetleges hiba, sérülés esetén javíthatóa víz hőmérséklete pedig a korábbinál jóval hosszabb ideig megmarad egy jó forró kádfürdő esetén – köszönhetően a magas hőszigetelésnek.

Megnövelt kopásállóság

A MINERALIST DURO bevonattal egy megnövelt felületi kopásállóságot kapunk, akár otthoni, akár a nagyobb igénybevételnek kitett közüzemi használatra szánt termékekhez magas fokú megbízhatóságot kapunk.

Létezik igazán matt felületű kád és szanitercsalád? Ahhoz, hogy matt legyen egy kád vagy egy mosdó – mit tesznek vele a gyárban, ez is egy felületkezelés eredménye?

Így van! A MINERALIST MAT egy speciális gél bevonó réteg – mely mattá, kellemes tapintásúvá és meleg hőérzetűvé varázsolja az így kezelt termékeinket. Ez tehát egy remek lehetőség számunkra akkor, ha a fényes lakkhatás helyett inkább a matt felületekre esküszünk. Ráadásul itt egy kiemelten vastag bevonó-rétegről beszélünk egyébként, mely extra hosszú élettartamot, és a termékek felújíthatóságát is biztosítja.


Igazán fehér, ragyogó kádak

A MONOCAST anyagot is már 15 éve gyártja a Marmorin, ez egy egységes és ultra fehér tömeg, 100%-ban szilárd, nem porózus, tehát semmilyen apró lyukak nem találhatók meg az anyag felületén.  Ez egy különleges ötvözet: tiszta, kiváló minőségű alumíniumot ötvöznek egy nagyon ellenálló  gyantával… Az így létrejött felületek – bármilyen nagyságban kerülnek is legyártásra – ugyanolyan magas minőséget képviselnek, mint az egyedileg gyártott darabok, így projektekhez tökéletes alternatíva, mely kivételes fehérséget garantál!

Ha pedig ultra fényeset szeretne valaki, akkor számára a MONOCAST GLOSS gél bevonóra hívnám fel a figyelmét, mely egyébként egy költséghatékony megoldás más, polírozott, szilárd felületekhez képest. Pedig ezt is kézzel addig polírozzák, amíg egy igazán magas fényű, ragyogó felületet nem kapnak – mely egyébként hibátlan, karc és ütésálló, hőálló, foltálló … és csodák csodája: ugyanúgy javítható, korrigálható, mint az összes többi felülete a Marmorinnak!


Ismerje meg a Marmorint, mint gyártót!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...