Nem is gondolnád, hogy ezt is megvalósíthatod a fürdőszobádban!

Akad néhány módszer, amivel a legtöbbet kihozhatjuk a fürdőből látvány és funkcionalitás terén is – és a látványt egységessé tehetjük egész otthonunkkal.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

Álljunk meg egy pillanatra, és nézzünk körül a lakásban: melyik pont az, amin leginkább lehetne javítani? A legtöbben – hacsak nem vadonatúj vagy teljesen felújított otthonról van szó – a konyhájukkal és a fürdőszobájukkal nem elégedettek.

Sok, már modernizált otthonban a fürdő alig változott valamit a kétezres évek óta – és akármilyen szomorú, azóta már két évtized is eltelt. A fürdőszoba tökéletesítésére pedig mostanában különösen megéri időt, pénzt és energiát szánni: 

ez a helyiség a tökéletes relaxáció színtere lehet.

Az utóbbi években mindannyian extrém stresszhatásoknak voltunk/vagyunk kitéve, ezért különösen fontos, hogy legyen egy hely, ahol relaxálhatunk – ahová elvonulhatunk a világ zaja elől, kikapcsolhatjuk elménket, és újult erővel térhetünk vissza a mindennapokba. Erre a fürdőszoba rendkívül alkalmas, feltéve, ha jól alakítjuk ki.

A tökéletes fürdő titka

Képzeljük el, ahogy elmerülünk a forró, habos vízben: hagyjuk, hogy ellepjék a habok a testünket, kinyújtózunk, lehunyjuk a szemünket, és csak élvezzük a nyugalmat, a kényelmet, kellemes zenei aláfestés kíséretében. 

A kádas lazításnak nincs párja – ha régóta tervezzük már, hogy Marie Antoinette-et megszégyenítő habfürdőket veszünk, itt az ideje, hogy valóra váltsuk elképzeléseinket.

A Marmorin szabadon álló dizájnkádjaival megtehetjük: ezek a térkádak sokkal kecsesebbek, mint a beépíthető darabok – segítségükkel légies lesz a fürdőszoba, és kitűnő fókuszpontot alkotnak a helyiség enteriőrjében. 

Persze a lenyűgöző látvány nem minden: mivel öntöttmárványból készülnek, a lágy érzetű, kényelmes kádakba élmény belefeküdni, fürdés után pedig könnyen takaríthatjuk őket. Akkor sincs gond, ha esetleg valamilyen sérülés miatt javítani kell: az anyag jellegzetességeinek hála könnyen és egyszerűen elvégezhetőek a javítási munkálatok.

A kínálatban rengeteg fantasztikus formatervezésű darabot találunk – a letisztult vonalvezetésnek hála bármilyen stílusú élettérben pazarul mutatnak, és a legminimalistább teret is új szintre emelik.

Az egységes megjelenés miatt sem kell aggódnunk: mindegyik kád valamilyen termékcsaládhoz tartozik, így találunk hozzáillő mosdókat – ezeket akár a pultra is tehetjük, beépíthetjük, a szekrényre tehetjük vagy konzollal is, dübelezéssel rögzíthetjük.

Ide kattintva megismerhetjük a Marmorin impozáns termékkínálatát.

Egységes látvány – az egész enteriőrben

Akadnak, akik kicsit idegenkednek a fürdőszoba berendezésétől, mivel a hidegburkolatos (általában klasszikus csempés) megjelenés nem illik otthonuk többi részéhez.

Kevesen tudják azonban, hogy a fürdőszobában is használhatunk melegburkolatokat: speciális, vízálló kialakítású padlóburkolatokra van szükségünk, amelyek bírják a magas páratartalmat és a nedvességet. 

Az IBDesign EGGER és a HARO egyes laminált padlói akár 72 órán át nedvességálló burkolatok, a LICO és a DESIGNFLOORINGLVT-VINYL és SPC padlók pedig folyamatos vízállóságot biztosítanak.

Így egy beázás során is megúszhatjuk a padlóburkolat károsodását, és mivel rendkívül változatos színeket és mintákat (fa-, kő- vagy akár betonhatású burkolatot is) találunk a különféle burkolatokból, könnyen megoldhatjuk otthonunkban az egységes megjelenést, legyen szó skandináv, minimál, kortárs, vintázs-country, indusztriális vagy épp klasszikus stílusról.

Ezek a burkolatok ráadásul nemcsak a nevükben melegek – kellemes hőmérsékletüknek hála elkerülhetjük azt a hátborzongatóan rideg érzést, ami átjárja az embert, amikor mezítláb lelép a fürdés után a jéghideg csempére. 

Ide kattintva megismerhetjük az IBDesign különleges, vízálló padburkolatait!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...