Az otthoni wellnessezés titka

Ma már nem kell elutaznunk egy ötcsillagos wellness szállodába, ha pihentető kényeztetésre vágyunk, amikor ilyen csodás szépségek közül válogathatunk! A 2018-as kád-trendek azt sugallják, hogy rendezzük be úgy a fürdőszobánkat, mintha az egy valódi SPA, egy elegáns wellness központ volna, és ehhez szerencsére a mai gyártók meg is adnak minden szükséges kellékeket és hozzávalót számunkra.

A cikket szerkesztette: IBDesign by Marmorin

Közel 30 éve került megalapításra a Marmorin első gyára. Az eltelt évtizedek nem csak a gyártási tapasztalatok miatt jelentősek, de azért is, mert ezalatt több olyan gyártástechnológiát és anyagösszetételt dolgoztak ki, aminek eredményeképpen most exkluzív minőségű és rendkívül kedvező tulajdonságokkal rendelkező mosdó, mosogató, kád, zuhanytálca darabokat  tudnak Önnek kínálni. Így a tartósság, a szennyeződések lerakódását megakadályozó, ellenálló felület, vagy a légbuborékok teljes mértékű kiküszöbölése mind olyan sajátos tulajdonság, amik révén egy időtálló és mégis praktikus terméket vihet otthonába.

Ha a fürdőszobai megoldásokról beszélünk, akkor mindenképpen meg kell említeni, hogy a Marmorin mosdók öntött márvány alapanyaga többek között azt is lehetővé teszi, hogy fényes illetve matt felületű termékeket egyaránt megtaláljon kínálatukban. Az öntött márvány alapanyagú termékek kellemes lágy tapintású, nem hideg felületet biztosítanak. A széles forma- és méretválaszték nem csak a már megszokott típusokat, de speciális változatokat is jelent. A könnyű beépíthetőség mellett a használat során a könnyű tisztántarthatóság is fontos szempont, amikor a Marmorin mosdó, zuhanytálca, vagy akár fürdőkád megoldások mellett dönt.

A konyhai termékeik szembeötlő tulajdonsága az az ergonómiai tervezettség, ami által igazán kényelmes mindennapi használatot biztosít tulajdonosának. Természetesen a konyhában is olyan elemeket szeretnének látni, amelyek nem csak praktikusak, de esztétikailag is ugyanolyan magas színvonalon teljesítenek. Így konyhai termékeik (mosogató, mosogatótálca) esetében is 12-féle színárnyalat közül választhat, arról nem is beszélve, hogy ezek mindegyikére jellemző a finom vonalvezetés, a letisztult formavilág. A letisztultság a mosogatók esetében nem csak esztétikai vonatkozású, hiszen a Marmorin által kifejlesztett magranit néven szabadalmaztatott anyagösszetétel arról is gondoskodik, hogy a szinte pórusmentes felületen semmiféle szennyeződés ne tapadhasson meg. Így valójában az Ön és környezetének higiéniájáról gondoskodik.

A Marmorin azokról sem feledkezik meg, akiknek a kiváló terméktulajdonságok mellett, vagy még azokat megelőzve is elsősorban a formatervezés, a design, az esztétikai különlegesség a döntő szempont a választásukban. Számukra kínálják az Álom kollekciót, amelynek képviselőit neves formatervezők alkották meg. A kollekció különlegességét bizonyítják azok az elnyert elismerések, díjak, amelyeket világszerte megszereztek már különböző megmérettetések során.

„A dizájn része a DNS-ünknek, és a design utáni szeretetünket három generáció óta hordozzuk magunkban. Folyamatosan követjük, mi történik a design világban, de nem csak megfigyelők vagyunk, hanem alkotók is.

Gyártási módszereink folyamatosan fejlődnek, hogy rugalmasabbak és egyediek legyenek. Filozófiánk arra épül, hogy minden a tervezéssel kezdődik. Termékeink  hatással vannak az életminőségre, és minden ember számára rendelkezésre kell állnia, függetlenül az igényeik sokféleségétől. Évekig szép termékeket készítettünk a belső formatervező stúdióban, valamint együttműködünk a legjobb lengyel tervezőkkel, rájöttünk, hogy ezeket a csodálatos teremékeket mindenki számára elérhetővé kell tennünk. Olyan szokatlan és univerzális termékeket hozunk létre, amelyek megkülönböztetnek minket a piaci szereplőktől. Minden lépésünknél arról árulkodik, hogy igenis van új a nap alatt.”

Kapcsolat
3D bemutatóterem
IBDesign by Marmorin

A fa természetes, változatos textúráival nem csak száraz helyiségekben lehet gyönyörű burkolat, de kiváló vízállóságának köszönhetően már fürdőszobánkat is feldobhatjuk vele. Meleg fényekkel és elegáns, glamúr stílusú lámpákkal megvilágítva és előkelővé téve a helyiséget, könnyen megteremthetjük a sokunk által áhított, elegáns SPA hangulatot akár a saját fürdőszobánkban is.

És hogy igazán teljes legyen az élmény, vásároljunk egy mesés, elegáns térben álló kádat és egy őt tökéletesen kiegészítő mutatós mosdót! A térben álló kádat természetesen a legújabb trendeknek megfelelően a hálóba, vagy az egybenyitott, háló-fürdő intim térbe is helyezhetjük, hogy tökéletes legyen az ellazulás élménye.

Nézzük máris, milyen mesés és egyedi formákból válogathatunk a Marmorin kínálatából, és ki-ki eldöntheti ízlése szerint, hogy neki épp a szögletes, az ívelt, a tojásdad forma, vagy akár egy szabályos kör alakú, álló kád nyerné-e el leginkább a tetszését.

Kerek formavilág, öblös kialakítás

Elsőként máris itt egy egyedi, öblös, ívelt kialakítású, majdhogynem teljes kört megformáló modell, a ZORA kád – melynek testéből egy izgalmas kis „ficakot” csíptek le a tervezők – mint mutatós és igen tetszetős dizájnelemet. A félbevágott hatású modell egyik oldala így kissé kijjebb, és némileg magasabban helyezkedik el a másik oldalához képest.

A ZORA modellhez tökéletesen illő, vele teljesen azonos formavilágot képviselő ZORA álló mosdóval teljes lesz az összhang: egy modern, játékos, dizájnos, ugyanakkor kifejezetten kényelmes méretű fürdőszoba látványa kacsint majd vissza ránk nap mint nap.

A SELIA kád az előző modellhez alapvetően igen hasonló – ám itt nincs meg az a játékos kis bevágás, így viszont egy letisztult, ragyogó, teljesen sima, selymes felületű kádat kapunk. Méretben és kényelemben itt sincs hiány: a SELIA modell a maga 1560x835x585-ös méretével igazán kényelmes, tágas modell – akár ketten is elférnek majd benne. És ami még inkább vonzóvá teszi: szimpla vagy akár dupla álló mosdóval, sőt – élve a szabad választás örömével – akár még pultra tehető mosdóval is megvásárolható.

Íves formák, nőies vonalak

Az egyik legkényelmesebb, modern formavilágú kádunk a BONA kád (1820x854x615) mely, ovális formájának és öblös kialakításának köszönhetően kifejezetten tágas hatást kelt. Ez egy szabadon álló kád, melyhez szintén választható hozzá illő mosdó, méghozzá egy nagyon egyedi, félbevágott főtt tojás formára emlékeztető modell.


A páros mosdó remekül mutat egymással szembe fordítva is: teljesen olyanok, mint egy félbevágott főtt tojás – igazán egyedi, nagyon gusztusos kis forma!

Az AMOS KÁD (1747x764x583), szintén egy finom, ovális, de az előbbinél modernebb külsőt mutató formavilágot képvisel. Belül határozottabb éleket és belső peremet kapott – és bár nem öblös, ennek ellenére ez a modell is nagyon tágas és kényelmes.


Az AMOS modellnek az eddigi legnagyobb koncepció-választékában háromféle mosdót találunk: az AMOS I. – egy kellemes, kismérető, pultba süllyeszthető változat. Az AMOS 2. az első verzióhoz nagyon hasonló. A különbség annyi, hogy ez a modell vastagabb szélső peremmel van ellátva és csaptelep nélkül kapható. (Az előbbi modellnek viszont a hátulsó pereme vastagabb – így a mosdóba fúrt csaptelepet pl. ebbe tudjuk beilleszteni.) A harmadik mosdó-változat, az AMOS álló mosdó. Ez egy kifejezetten elegáns, térben álló szépség, melyet leginkább minimál terekbe, tágas, nagyméretű fürdőszoba enteriőrökbe ajánlunk.

És ha már elegancia – akkor jöjjön a jól ismert, igazán mutatós és különleges CASCADA kád – a szintén páratlanul látványos CASCADA álló mosdóval. Természetesen, ha nem kedveljük az álló mosdót, vagy nincs hozzá elég szabad terünk, akkor a CASCADA fürdőszoba-koncepció egy szolidabb, pultra ültethető mosdót is kínál számunkra. Így még tárolásra is lesz lehetőségünk, kihasználva a mosdópult alatti helyet.


Különleges darabok, játékos elegancia

A Marmorin tervezői többet is kihoztak az ívelt, tojásdad formákból, hisz a legegyszerűbbtől az egészen különleges, íves vagy akár kihajtott peremszélekkel ellátott modellekig bármit megtalálhatunk a kollekcióban. Ilyen különlegesség például a már jól ismert, de még mindig ritkaságszámba menő GOCCIA kád, melynek kihajtott pereme, mintegy ing gallérja vagy karöltője, lezser eleganciával simul rá magára a kád testre, mely lehet egységesen hófehér, de akár fekete is!


A JENA kád szintén nagyon játékos, és mindemellett nagyon tágas is. A maga 1900x1155x1100mm-es méreteivel talán az egyik legnagyobb modellünk és olyan hatást kelt mint egy kényelmes, háttámlás fotel. Ez a kád szinte kínálja magát, hogy beleüljünk és megmártózzunk a jó meleg habos, forró vízében.


Ehhez egy olyan pultra ültethető mosdó kapható, amely ezt a háttámlás formát ugyan egy kisebb és alacsonyabb kivitelben, de tökéletesen reprodukálja. Ezzel válik tejessé az egyedi, kissé bohókás hangulatú fürdőszoba-harmónia.

A MISA kád egy aszimmetrikus, kellemes méretű (1553x916x812), különleges kád, mely legrövidebb oldalánál akár fal mellé is állítható. Ezt a terméket kétféle változatban, jobbos illetve balos kivitelben is választhatjuk, ahogy a rendelkezésünkre álló tér, a fürdőszoba helyzete megkívánja. Mosdója egy klasszikusabb, lecsapott csepp formájú kis tálka-mosdó, mely pultra tehető, és dűbellel is rögzíthető.


Szögletes vonalak, kifinomult geometria

Ma már egyre többen keresik a szögletes, modern, minimál formákkal rendelkező kádakat is – mint amilyen például a Marmorin egyik legújabb modellje, a TEBE kád. Ezt ráadásul két különböző méretben is választhatjuk: egy szélesebb, jobban kiteljesedő trapéz formában, 1805x802x602-as méretekben, illetve egy kicsit kisebb, az egyik oldalánál párhuzamos vonalvezetésben.

Ez utóbbi – pontos méretei (1805x732x600) és formai kialakítása révén, azáltal, hogy az egyik vége nem a csapott trapéz, hanem egy falhoz is állítható merőleges egyenesben végződik, fal mellé vagy sarokban is elhelyezhető – míg az előbbi modell inkább egy térben álló változat.

A TEBE kádak anyaga LIGHTCAST, Thermo-Light Composite, melynek legfőbb különlegessége a könnyedsége, vagyis, nagy mérete ellenére ezek a kádak meglepően könnyű súllyal, és ezzel együtt tartós, kivételesen ellenálló felülettel rendelkeznek. Tehát, ha valaki tetőtéri hálóba vagy fürdőbe szeretné betervezni, nem kell aggódnia, el fogja bírni a galériarész a kád súlyát.

Ha pedig annyira beleszeretett ebbe a valóban szép, mutatós és modern formába, hogy akár az egész fürdőszobában ezt a vonalvezetést látná viszont, akkor nagyon jó hírünk van Önnek: a TEBE immár teljes koncepcióban kapható a Marmorin kínálatában! Ez azt jelenti, hogy ugyanezzel a formavilággal és stílusbeli kialakítással zuhanytálcát, és akár kétféle állómosdót – egy letisztult, sima vonalút, illetve egy kis polccal, saját anyagából kialakított tároló felülettel rendelkezőt – is választhatunk TEBE kádunk mellé.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...