Lenyűgöző a francia sikk és az amerikai stílus keveréke ebben a napfényes, greenwich-i otthonban

Bővült az amerikai család, és nagyobb lakást kerestek New York-i otthonuk helyett – a megvásárolt greenwich-i ingatlan felújításával pedig káprázatos munkát végeztek.

Claiborne Swanson Frank elismert New York-i fotós, így szakmájából adódóan kiváló esztétika érzékkel rendelkezik. Amikor a két gyermek – Hunter és Wilder – érkezésével és hatalmas golden retriever kutyusokkal kinőtték a kis New York-i lakást, olyan családi otthont keresett, ami nemcsak méretében, de adottságaiban is megfelel ízlésének.

Így találta meg a New York közelében,

Greenwich-ben fekvő ingatlant, ami természetesen felújításra szorult, hogy Swanson Frank stílusához igazíthassák az enteriőrt.

Ehhez a feladathoz profi szakemberre volt szükség: a fotós régi barátnőjét, a híres Asia Baker Stokes enteriőrdizájnert kérte fel otthona átalakítására – Baker Stokes pedig fantasztikus munkát végzett.

Kívülről befelé haladtak. A téglákat hófehérre festették, a sötétítők pedig sikkes szürke színt kaptak a modern francia stílus jegyében. 

A masszív beltéri fapadlókat is korszerűsítették, még hozzá krétafehér festékkel, és díszítőmotívumokkal. A cél az volt, hogy könnyeddé és légiessé tegyék az enteriőrt, és gördülékeny legyen az átmenet a kültér és a beltér között – ebben segít a rengeteg szobanövény is.

Ha hasonlóan stílusos padlókat szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign csodás kínálatában.

A dekoráció kialakításában hatalmas szerepet játszott Swanson Frank szofisztikált ízlése. Az art déco és a francia sikk nagy rajongójaként számos klasszikus bútordarab helyett kapott az élettérben, különböző korszakokból – az ízléses eklektika helyett könnyen káosz lehetett volna a végeredmény, azonban Baker Stokes profi lakberendezőként összefogta az enteriőrt a tengerész stílust idéző kék-fehér színkombinációval.

A gyerekszobában viszont eleresztették a fantáziájukat, és mindkét fiú birodalmát az ízlésük és érdeklődési körük szerint alakították ki: Wilder zsiráfokkal teli kobaltkék enteriőrt kapott, míg Hunter paradicsomvörös, tengeri környezetet.

Ha pedig közös játékra vágynak, a korábbi dolgozószobát cirkuszi sátorra hajazó játszósarokká alakították a fiúk számára.

De azért a legtöbb időt a fantasztikus, zöldnövényekben és virágokkal gazdag, napfényes kertben töltik – gyakran itt is étkeznek.

Ha hasonló kerti bútorokat keresünk, nézzünk körül a SpaTrend lenyűgöző kínálatában ide kattintva.

Claiborne Swanson Frank otthona remek példa rá, hogy a különféle nemzetek meghatározó lakberendezési stílusai nemcsak a származási országukban működhetnek.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Isabel Parra

Styling: Cynthia Frank

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. március 03.

Így válaszd ki a tökéletes vakolatot!

A színek, struktúrák és kötőanyagok erdejében nehéz lehet eligazodni –  itt egy kis segítség. Mutasd a házad, megmondom, ki vagy: nagyon sokat számít, hogy fest az épület,...

2023. február 20.

Egy modern, exkluzív, pazar EXPO a jakuzzikról (nem csak) a víz szerelmeseinek

Egy hétvége, nem wellness hétvége. Magyarország legnagyobb vásárral egybekötött kiállítása csak rád vár. Merülj el a SPATREND EXPO kínálatának tengerében! Miről is van szó?...

2023. február 19.

Érezd a természet lágy érintését otthonodban, meríts ihletet az IBDesign bemutatótermének segítségével!

Otthonunkból mindannyian a maximumot szeretnénk kihozni és erre kiváló lehetőséget nyújt egy bemutatóterem, ahol szakértő segítséggel, minden helyiségre kiterjedő összhangot...