Lenyűgöző a francia sikk és az amerikai stílus keveréke ebben a napfényes, greenwich-i otthonban

Bővült az amerikai család, és nagyobb lakást kerestek New York-i otthonuk helyett – a megvásárolt greenwich-i ingatlan felújításával pedig káprázatos munkát végeztek.

Claiborne Swanson Frank elismert New York-i fotós, így szakmájából adódóan kiváló esztétika érzékkel rendelkezik. Amikor a két gyermek – Hunter és Wilder – érkezésével és hatalmas golden retriever kutyusokkal kinőtték a kis New York-i lakást, olyan családi otthont keresett, ami nemcsak méretében, de adottságaiban is megfelel ízlésének.

Így találta meg a New York közelében,

Greenwich-ben fekvő ingatlant, ami természetesen felújításra szorult, hogy Swanson Frank stílusához igazíthassák az enteriőrt.

Ehhez a feladathoz profi szakemberre volt szükség: a fotós régi barátnőjét, a híres Asia Baker Stokes enteriőrdizájnert kérte fel otthona átalakítására – Baker Stokes pedig fantasztikus munkát végzett.

Kívülről befelé haladtak. A téglákat hófehérre festették, a sötétítők pedig sikkes szürke színt kaptak a modern francia stílus jegyében. 

A masszív beltéri fapadlókat is korszerűsítették, még hozzá krétafehér festékkel, és díszítőmotívumokkal. A cél az volt, hogy könnyeddé és légiessé tegyék az enteriőrt, és gördülékeny legyen az átmenet a kültér és a beltér között – ebben segít a rengeteg szobanövény is.

Ha hasonlóan stílusos padlókat szeretnénk, nézzünk körül az IBDesign csodás kínálatában.

A dekoráció kialakításában hatalmas szerepet játszott Swanson Frank szofisztikált ízlése. Az art déco és a francia sikk nagy rajongójaként számos klasszikus bútordarab helyett kapott az élettérben, különböző korszakokból – az ízléses eklektika helyett könnyen káosz lehetett volna a végeredmény, azonban Baker Stokes profi lakberendezőként összefogta az enteriőrt a tengerész stílust idéző kék-fehér színkombinációval.

A gyerekszobában viszont eleresztették a fantáziájukat, és mindkét fiú birodalmát az ízlésük és érdeklődési körük szerint alakították ki: Wilder zsiráfokkal teli kobaltkék enteriőrt kapott, míg Hunter paradicsomvörös, tengeri környezetet.

Ha pedig közös játékra vágynak, a korábbi dolgozószobát cirkuszi sátorra hajazó játszósarokká alakították a fiúk számára.

De azért a legtöbb időt a fantasztikus, zöldnövényekben és virágokkal gazdag, napfényes kertben töltik – gyakran itt is étkeznek.

Ha hasonló kerti bútorokat keresünk, nézzünk körül a SpaTrend lenyűgöző kínálatában ide kattintva.

Claiborne Swanson Frank otthona remek példa rá, hogy a különféle nemzetek meghatározó lakberendezési stílusai nemcsak a származási országukban működhetnek.

A képek forrása: Architectural Digest

Fotós: Isabel Parra

Styling: Cynthia Frank

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...