Légiesen szellős, tágasnak ható, arányos terek? A titok a jól megválasztott, okosan betervezett burkolatban rejlik…

Egy kis terű lakásból olyan jó lenne nagyobbat, tágasabbat varázsolni! Ha másképp nem is, de optikailag mindenképpen sokat tehetünk ezért. Okos tippekkel, jó anyagválasztással akár szellős, légies, látványos tereket is tervezhetünk…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Mindent elsöprő szabadságélményre vágyik otthona belső terében is?

Ez nem meglepő, korunkban egyre többet halljuk a szabadság, felszabadultság, tágas terek üzeneteit, és azt is megtanultuk már, hogy a sokáig rakosgatott, felhalmozott lim-lomoknál a friss, felszabadult tér, a hely, a szabad felület jóval értékesebb.

Különösen ilyenkor, év elején tör ránk az olthatatlan vágy, hogy kiseperjünk, szelektáljunk, felszabadítsunk – azaz helyet adjunk az újnak, a változásnak – mely már itt kopogtat az ajtónkon, itt áll a küszöbön.

Tágasnak tűnő, légies tereket több módon is teremthetünk az enteriőrben, melynek a hatalmas nyílászárók, a kinti környezetre való tágas kitekintés csupán egy módja – és nyilván nem lehet mindenki olyan szerencsés, hogy ilyen ablakfelületekkel megáldott otthona legyen.

A fényesség azonban némi trükkel behozható, megteremthető akkor is, ha ablakaink kisebbek, nem annyira tágasak. A természetes fény útját ugyanis lehet terelgetni – például azzal, hogy visszatükröződéseket teremtünk világos, fényes, nagy felületekkel. Ezek szépen visszaverik a fényt és annak kellemes játékát továbbviszik a tereken.

Gondolkodjunk világosan – és ezt értsük szó szerint!

Ha otthonunk, életterünk optikai méreteit szeretnénk megnövelni, esetleg a tér arányain kívánunk változtatni, akkor járunk el helyesen, ha ezt már az alapoknál elkezdjük. A burkolás profi megtervezése, a burkolatok letételének módja, azok elhelyezésének iránya mind a segítségünkre lehet ebben.

El sem hinnénk ugyanis, hogy egy csempe mi mindenre képes: tágíthatja, szűkítheti a teret, növelheti a belmagasság látszatát, de akár a tér szélesebb vagy keskenyebb érzetét is nyújthatja ott, ahol szeretnénk.

Ha a légiesség és a tágasság növelése, a fényesség megteremtése a fő szempont számunkra, akkor a minél nagyobb, minél inkább egybefüggő felületek lesznek a mi választásaink!

Ugyanis minél egybefüggőbb maga a burkolt fal vagy padló és minél világosabb, fényesebb a felület, annál nagyobb, szellősebb lesz a térérzetünk. Ehhez a hófehér, fényes felületek a legideálisabbak és ha mindezt túl sterilnek éreznénk, akkor némi hullámos mintával, kerekded ívekkel, finom vonalakkal megspékelhetjük.

A 3D minták, textúrák most nagyon divatosak és egy jól irányzott megvilágítással nagyon különleges atmoszférát teremthetünk velük a térben.

A fehéret azonban nem mindenki szereti, a fényes csempe sem kedvence sokaknak – azonban nem csak ezek a megoldások léteznek a vizuális tértágításra.

Egy gyönyörű, matt, finom mintázatú, a természet textúráit megjelenítő padlóburkolat és a fal mellé elhelyezett fényes, világos bútorfront is csodákra képes  – a lényeg, hogy mindez látványban zárt, nagy, egységes felületet képezzen. Ezekhez remek háttérként szolgálhat egy szép, halványszürke vagy bézs csempe, mely időtlenné, örök érvényűvé varázsolja a teret.


És mi a helyzet a méretekkel, a formákkal?

Az utóbbi időben egyre inkább azt olvashattuk, hogy a minél nagyobb méretű, téglalap formájú burkolólapokkal érhetünk el igazán látványos hatást a térben, ám ez az elmélet mára megdőlni látszik. A 2018-as trendek szerint az egynemű, homogén, világos, semleges színek azok, amikkel alapot teremthetünk és ha ez megvan, akkor azon belül már bátran játszadozhatunk a mintázatokkal, felületekkel, méretekkel.

A nagyméretű padlólap, csempe sávokat izgalmassá tehetjük például ugyanannak a burkolólap családnak a kisebb méretű változatával, esetleg színben azonos dekorokat, mozaikcsíkokat is alkalmazhatunk. Ráadásul egyre inkább kezd elterjedni az az irányzat, miszerint egy trendi csempe nem is feltétlenül négyszöglet alakú!

A PORCELANOSA olasz burkolólap család hosszú évtizedek óta áll a professzionális, minőségi csempegyártás szolgálatában és évről évre egészen elképesztő alakzatokat, mintázatokat és textúrákat hoznak ki a piacra.

A finom, természet ihlette rajzolatok és minták, a nemes, minőségi anyagok és az izgalmas, a figyelmet magukra irányító mintavariációkkal nemcsak látványossá, hanem időtlenné is tehető a tér. Ráadásul ezeket a szépségeket nem csupán a fürdőszoba területén – hanem otthonunk bármely helyiségében nagy sikerrel alkalmazhatjuk.

A SEEDWOOD kollekció például a kézművesek kifinomult munkássága előtt tiszteleg és az örök műalkotások elkötelezettségét tűzte ki zászlajára.

A kollekció pedig nem más, mint egy sor kiváló minőségű és szépségű, fából készült porcelántábla, amely a természetes keményfa valódi elemeit idézi fel. A gyártási folyamat végig a kézzel készült darabok mintázatát és jellegzetes vonásait idézi fel, legfőbb különlegességei pedig a csempe művészi stílusában, annak professzionális kidolgozásában fedezhetők fel. Ettől lesz a termékcsalád lélegzetelállítóan szép, egyedi és realisztikus.

A Seedwood gyűjtemény négy sorozata – a Tanzánia, Vancouver, Nebraska és Minnesota –  különböző színekben pompázik, és négy kiegészítő fali burkolólapja is van: Jég, Sivatag, Noa és Eden. Ezek esztétikai, látványbeli sokoldalúságát leginkább az adja, hogy a gyűjtemény minden egyes darabja szépen kiegészíthető, kombinálható egymással, és ezeket a kompozíciókat bármilyen helyre, felületre beilleszthetjük.

A csúcsminőségű fa vizuális vonzerejét ötvözték a porcelán cserép kiváló műszaki tulajdonságaival, így garantált a hosszú élettartam – mind kültéri, mind beltéri tereken.

 A kollekció egyéb előnyei közé tartoznak a vízzel és a karcolással szembeni ellenállóságuk, valamint csúszásgátló, matt felületük. Tizenegy különböző színnel, amely befejezi a gyűjteményt, a Seedwood kollekció valamennyi darabja különleges termék.


A figyelemreméltó textúrákkal, mintázatokkal akár formázhatjuk is a tereink látványát, összhatását!

Az előző példákból is szembetűnik, hogy a falak hosszanti csíkozottsága, vagy éppen keresztirányú vízszintes mintázata milyen erős befolyással van egy tér magasságára vagy szélességére. Ha tehát az a gondunk, hogy egy tetőtéri fürdőszoba vagy háló terében kicsi a belmagasság, esetleg aránytalanul keskeny a helyiség, akkor érdemes a csíkos burkolással próbálkozni. Erre kiválóan alkalmasak például a Porcelanosa BUTECH vagy Dover Calisa sorozatainak szép, finom darabjai.

Azonban ne feledjük: egy ilyen céllal kiválasztott csempe gondos tervezést igényel, így mindenképpen érdemes előtte megnézni, hogy milyen lesz majd a végső összhatás, mielőtt berendeljük az általunk legjobbnak ítélt kollekcióból a szükséges mennyiséget.

Nem szabad tehát kihagyni a 3D LÁTVÁNYTERVEZÉSI SZOLGÁLTATÁST, melyet a VS Fürdőszoba hozzáértő, felkészült munkatársai készséggel elvégeznek számunkra. Sőt, ha szeretnénk, a továbbtervezésben is segítenek, hogy a tér mérete, optikai alakja valóban olyan legyen, mint amilyet megálmodtunk.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...