Kislakás extratágasnak tűnő, hófehér, szellős terekkel

A spanyolországi kislakás tervezői remek példát mutatnak arra, hogyan tudunk tágas és élhető, sőt kifejezetten szellős tereket varázsolni egy átlagos, viszonylag kicsi lakótérből!

Fotó: Design Milk  / Tervező: rh Studio (Spanyolország)

Egy átlagos, 60-70 négyzetméter körüli otthon tökéletes választás egy fiatal párnak, vagy kiscsaládnak – azonban, hogy a terek mégis élhetőek, és a modern minimál stílushoz mérten kellően szellősek, letisztultak lehessenek - érdemes ellesnünk a spanyol rh Studio ötleteit, melyeket azután itthon, hazai tervezők és gyártó partnerek kínálatából mi is megvalósíthatunk!

Az itt látható lakást persze teljes körűen felújították a tulajdonosok, át is alakították, saját ízlésükre, életmódjukra formálva azt. Eközben pedig számos, ötletes - ugyanakkor nagyon egyszerű - trükköt vetettek be annak érdekében, hogy a tágasság érzete, a nagy és élhető terek élménye kialakulhasson.

Ilyen például a fehér szín egységes alkalmazása a terekben. A fehérre festett falak nem csupán praktikusak és bármikor, saját kezűleg is újrafesthetőek – de a fényes fehér minimál bútorokkal és burkolatokkal gyönyörű kontrasztot alkotnak. 

A sok fehér köztudottan tágasabbnak láttatja a tereket –egy-egy sötétebb, natúr folt viszont elengedhetetlen, nehogy „lebegős” legyen az összhatás! 

A sok fényes felület, és a szabadon hagyott ablakok és üvegfelületek optikailag is tágítják a belső tereket, miközben a külvilágra is szép kitekintést biztosítanak, amelytől a négy fal közé való bezártság élménye is enyhül, amit egy ügyes teraszmegoldással is fokozhatunk.

Teraszunk otthonos berendezéséről is érdemes gondoskodni: a SPA Trend szebbnél szebb kortárs kültéri ülőgarnitúráit akár már most kinézhetjük…

A bútorok ügyes megtervezésével, ötletes, egyedi megoldásaival szintén sokat növelhetünk - nem csupán optikailag – otthonunk életterein. 

Már most gondoljunk a jó időre! Tervezzük meg időben kültéri bútorainkat, akár el is kezdhetünk spórolni egy komolyabb, minőségi garnitúrára…

A többnyire mindig „túl kicsi” konyha itt is adott volt - ám az rh Studio tervezői ebben az esetben a beépített konyhához egy innovatív, forgó pultot álmodtak meg, melynek teteje alkalmas a zöldségek szeletelésére vagy az ételek előkészítésére, miközben alatta tágasabb, nyitott tárolás válik lehetővé.

A nappali enteriőrben szintén megvalósul a hatékony és praktikus élettér: a TV állvány és a dohányzó asztalok is mind dupla funkciót látnak el – eredeti funkciójuk mellé még tárolómegoldást is nyújtanak a számunkra. 

Nem kell mindig túlgondolni: a legegyszerűbb bútormegoldásokból is sok mindent kihozhatunk…

A világos, ragyogó színek, a többfunkciós, ügyes bútormegoldások mellett azonban még más egyéb szükséges lehet a tágasság élményéhez…

Ennél a lakásnál például az építészek a nyitott tervezési koncepció mellett döntöttek: eltávolították belső falakat, és fehér műgyantát futtattak végig a teljes lakáson egészen a teraszig. Ez a fehér és fényes anyag - különösen hogy mindent bevon - tökéletes választás, hiszen így még nagyobb felületen képes visszaverni a ráeső fényt.

Egyenes-konyhát akár még a bejárat közelébe is tervezhetünk, ahol elbírja a tér

A mindennapi élettérhez zökkenőmentesen kapcsolódik a terasz áttetsző, üveg tolóajtaja, mely a padlótól a mennyezetig végigfut mindkét szobában, a teljes lakáson át. Ez a terület egyébként egy kis pihenő teraszként funkcionál, miközben „étkező és mosókonyha – szerepet” is ellát, méghozzá olyan ügyesen, hogy egyáltalán nincs zsúfolt érzetünk tőle. 

Egyedi tolóajtókkal, térelválasztókkal, betéri ajtómegoldásokkal a Hergroup csapatát érdemes felkeresnünk…

Ezt persze köszönhetjük annak az áttetsző, fa toló – illetve csúszó, mobil térelválasztó ajtónak is, mely az étkező teret ízlésesen és mégis szellősen leválasztja a mosó- illetve mosogatógépektől, így mindig a rend és rendezettség lehet a szem előtt…

Projekt neve: Tágas kis lakás: sok fehérrel, egybenyitott terekkel és egyedi, többfunkciós bútormegoldásokkal 

Tervező: rh Studio (Spanyolország)

Fotók: Design Milk

2020. január 24.

Nyugalom és aktív élet: garzon interaktív folyosóval

Az egyszobás, ám mégis tágas, kellemes kis garzon Göteborgban városi kilátásával és folyóra néző panorámájával igazán inspiráló, a mindennapi életre tökéletes megoldás...

2020. január 17.

Hogyan rendezzünk be egy komplett minigarzont?

Egyensúly, forma és funkció tökéletes egysége tárul a szemünk elé, ha ránézünk a fiatal, román építészstúdió, a Davidsign által alkotott projekt megvalósítására. Az egészen...

2020. január 14.

5 tipp, miként hozzuk be otthonunkba a havas tájak meghitt nyugalmát!

Látványos téli összeállításunkkal pár perc csendet és nyugodt pillanatot élhetünk át az ünnepi rohanás közepette. A hófehér, havas tájakra emlékeztető enteriőrválogatásunk...