Kislakás extratágasnak tűnő, hófehér, szellős terekkel

A spanyolországi kislakás tervezői remek példát mutatnak arra, hogyan tudunk tágas és élhető, sőt kifejezetten szellős tereket varázsolni egy átlagos, viszonylag kicsi lakótérből!

Fotó: Design Milk  / Tervező: rh Studio (Spanyolország)

Egy átlagos, 60-70 négyzetméter körüli otthon tökéletes választás egy fiatal párnak, vagy kiscsaládnak – azonban, hogy a terek mégis élhetőek, és a modern minimál stílushoz mérten kellően szellősek, letisztultak lehessenek – érdemes ellesnünk a spanyol rh Studio ötleteit, melyeket azután itthon, hazai tervezők és gyártó partnerek kínálatából mi is megvalósíthatunk!

Az itt látható lakást persze teljes körűen felújították a tulajdonosok, át is alakították, saját ízlésükre, életmódjukra formálva azt. Eközben pedig számos, ötletes – ugyanakkor nagyon egyszerű – trükköt vetettek be annak érdekében, hogy a tágasság érzete, a nagy és élhető terek élménye kialakulhasson.

Ilyen például a fehér szín egységes alkalmazása a terekben. A fehérre festett falak nem csupán praktikusak és bármikor, saját kezűleg is újrafesthetőek – de a fényes fehér minimál bútorokkal és burkolatokkal gyönyörű kontrasztot alkotnak. 

A sok fehér köztudottan tágasabbnak láttatja a tereket –egy-egy sötétebb, natúr folt viszont elengedhetetlen, nehogy „lebegős” legyen az összhatás! 

A sok fényes felület, és a szabadon hagyott ablakok és üvegfelületek optikailag is tágítják a belső tereket, miközben a külvilágra is szép kitekintést biztosítanak, amelytől a négy fal közé való bezártság élménye is enyhül, amit egy ügyes teraszmegoldással is fokozhatunk.

Teraszunk otthonos berendezéséről is érdemes gondoskodni: a SPA Trend szebbnél szebb kortárs kültéri ülőgarnitúráit akár már most kinézhetjük…

A bútorok ügyes megtervezésével, ötletes, egyedi megoldásaival szintén sokat növelhetünk – nem csupán optikailag – otthonunk életterein. 

Már most gondoljunk a jó időre! Tervezzük meg időben kültéri bútorainkat, akár el is kezdhetünk spórolni egy komolyabb, minőségi garnitúrára…

A többnyire mindig „túl kicsi” konyha itt is adott volt – ám az rh Studio tervezői ebben az esetben a beépített konyhához egy innovatív, forgó pultot álmodtak meg, melynek teteje alkalmas a zöldségek szeletelésére vagy az ételek előkészítésére, miközben alatta tágasabb, nyitott tárolás válik lehetővé.

A nappali enteriőrben szintén megvalósul a hatékony és praktikus élettér: a TV állvány és a dohányzó asztalok is mind dupla funkciót látnak el – eredeti funkciójuk mellé még tárolómegoldást is nyújtanak a számunkra. 

Nem kell mindig túlgondolni: a legegyszerűbb bútormegoldásokból is sok mindent kihozhatunk…

A világos, ragyogó színek, a többfunkciós, ügyes bútormegoldások mellett azonban még más egyéb szükséges lehet a tágasság élményéhez…

Ennél a lakásnál például az építészek a nyitott tervezési koncepció mellett döntöttek: eltávolították belső falakat, és fehér műgyantát futtattak végig a teljes lakáson egészen a teraszig. Ez a fehér és fényes anyag – különösen hogy mindent bevon – tökéletes választás, hiszen így még nagyobb felületen képes visszaverni a ráeső fényt.

Egyenes-konyhát akár még a bejárat közelébe is tervezhetünk, ahol elbírja a tér

A mindennapi élettérhez zökkenőmentesen kapcsolódik a terasz áttetsző, üveg tolóajtaja, mely a padlótól a mennyezetig végigfut mindkét szobában, a teljes lakáson át. Ez a terület egyébként egy kis pihenő teraszként funkcionál, miközben „étkező és mosókonyha – szerepet” is ellát, méghozzá olyan ügyesen, hogy egyáltalán nincs zsúfolt érzetünk tőle. 

Egyedi tolóajtókkal, térelválasztókkal, betéri ajtómegoldásokkal a Hergroup csapatát érdemes felkeresnünk…

Ezt persze köszönhetjük annak az áttetsző, fa toló – illetve csúszó, mobil térelválasztó ajtónak is, mely az étkező teret ízlésesen és mégis szellősen leválasztja a mosó- illetve mosogatógépektől, így mindig a rend és rendezettség lehet a szem előtt…

Projekt neve: Tágas kis lakás: sok fehérrel, egybenyitott terekkel és egyedi, többfunkciós bútormegoldásokkal 

Tervező: rh Studio (Spanyolország)

Fotók: Design Milk

TERMÉKEK, AMIK ÉRDEKELHETNEK

2023. augusztus 21.

Akár vidéki iskolából is lehet idilli otthon

Bármilyen épület komfortos családi ingatlanná válhat, csak fantázia, kitartás és kreativitás szükséges hozzá. Egy virágárus úgy döntött családjával, hogy vidékre költözik,...

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...