Lengyelné Varga Nóra- Németh-Marik Renáta 2020 Style&Draw

Lengyelné Varga Nóra

Néhány éve a generálkivitelezéssel foglalkozó családi vállalkozásunkban dolgozom. Építészmérnök férjem irányítja a szerkezetépítési munkákat, míg az én feladatom a befejező tevékenységek szervezése. Tevékenységem sokrétű, a kivitelezés szervezéstől a helyszíni művezetésig mindent magába foglal. A szakmai tudásom mélyítése és rendszerbe foglalása, valamint megrendelőink részéről jelentkező tervezési igények késztettek arra, hogy elvégezzek egy lakberendezői képzést. Választásom a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskolára esett, mivel ez az iskola a LOSZ tagiskolája, 2,5 éves képzést nyújt, és pozitív visszajelzéseket hallottam róla. Idén – 2020 – februárban vettem kézhez a bizonyítványomat, de már korábban tudtam kamatoztatni a mindennapi munkám során az iskolában megszerzett tudásomat. A tanulmányaim nem csak ismeretet adtak, hanem egy tervező partnert – Németh-Marik Renáta – is, akivel közösen vágtunk bele a Liveable Interrior Design Tervezőiroda megalapításába. https://www.facebook.com/liveableinteriordesign
Szerencsés helyzetben vagyunk, mert a tervezői munka mellett kivitelezésszervezést is tudunk vállani generál kivitelezői hátterünkkel, így az ügyfeleinknek az első gondolattól a beköltözésig tudunk szolgáltatást nyújtani. Ahogy azt a közös vállalkozásunk neve is fémjelezi, élhető otthonokat szeretnénk megrendelőinknek nyújtani. Jelen pályázatban – amiben közösen indulunk – is célunk volt a család számára második lakóhelyként szolgáló ingatlan kialakításánál, hogy ténylegesen otthont nyújtson nekik. Szem előtt tartottunk minden kényelmi funkciót, és természetesen a fenntarthatóság, a költséghatékony üzemeltetés, a környezethez való harmonikus kapcsolódás is kiemelt szempont volt. Ebben nagy segítséget jelentett a pályázatot támogató cégek szolgáltatásainak és termékeinek a megismerése.


								
Németh- Marik Renáta

Németh- Marik Renáta lakberendező tervező vagyok. Néhány éves tanulmányi, és szakmai kitérővel jutottam el a lakberendezői pályáig. Idén – 2020. februárban – végeztem a Stílusház Kreatív Művészeti Magániskolában, Budapesten. Ebben az iskolában nagyon sokrétű, és mély tudásra tettem szert. Nagy hangsúlyt fektettek az esztétikai és művészeti képzésen túl a szakmai ismeretekre is. A képzés 2,5 éve alatt már elkezdtem gyakorolni a szakmát, és amióta a bizonyítvány a kezemben van főállású tervezőként tevékenykedem. Az iskolai projektfeladatban kerültem egy csapatba Lengyelné Varga Nórával, akivel a hasonló mentalitás miatt nagyon jó munkakapcsolatunk alakult ki, így az iskola befejezését követően együtt vágtunk bele a lakberendezői szakma gyakorlásába Liveable Interior Design Tervezőiroda néven. https://www.facebook.com/liveableinteriordesign Bár még kezdők vagyunk a szakmában már számos megrendelésünk van.
Jelen pályázatra is közös munkát készítettünk el. Úgy gondolom, hogy egy jó lakberendező a megrendelő igényeit, az épített külső- és belsőkörnyezetet, a természeti adottságokat figyelembe véve, környezettudatosan hozza létre a terveit. Nagy kihívást látok ebben a szakmában, a szakmai fejlődésnek folyamatosnak kell lennie, hiszen évről-évre nem csak a dizájn, az aktuális trendek változnak, hanem technológiai újítások is történnek. Nagyszerű kezdeményezésnek tartom az ilyen jellegű pályázati kiírásokat, mivel lehetőséget ad arra a tervezőknek, hogy megismerkedjenek a támogató cégek kínálatával, újdonságaival, innovációival, így naprakész tudást tudnak szerezni erről a szerteágazó és összetett piacról, ezáltal ügyfeleiknek a legoptimálisabb lehetőséget nyújtani.