Indusztriális loft, nagyvárosi hangulatban

Mezővári Edina, pályakezdő lakberendezőként nevezett a Style&Draw pályázatára, ahová ő is a tetőtéri otthon kidolgozását választotta. Edina jelenleg egy lakberendezési üzletben dolgozik, ahol nap, mint nap nagyon sok tudás és tapasztalat birtokába kerül, és lelkesen fejleszti magát különféle kihívásokkal, projektekkel, hiszen egészen kicsi korától érdekli a lakberendezés.

Edina terveinek főszereplője tehát a 60 négyzetméteres tetőtéri otthon, melynek fiktív megbízója egy 30-as évei elején járó, egyedülálló fiatalember, aki első lakását vásárolta meg ezúttal. A lakás ugyan átmeneti otthonául szolgál majd egyelőre, hiszen rendszeresen utazik bel – és külföldön egyaránt, lévén, hogy zenéléssel foglalkozik, ez tölti ki a mindennapjait. Ennek ellenére, az átmeneti otthonának is nyugodt, harmonikus kellemes légkört képzel el, jelenlegi életmódjához alakítva. Mivel rendszeresen részt vesz az éjszakai életben, leginkább kedvelt helyei a romkocsmák a belváros szívében, így esett a választásunk az indusztriális loft  hangulatra, stílusvilágra otthonának kialakítását és berendezését illetően.

Kedveli a természetes fa felületeket, melyeket előszeretettel ötvöz a fém illetve vasból készült kiegészítőkkel – mely szintén ennek a stílusnak az egyik jellegzetessége.

A térszervezés kialakításánál fontos szempont volt, hogy a közösségi zónák, vagyis a nappali-étkező konyha funkciók egy légtérbe kerülve, minél egységesebb és átláthatóbb területet alkossanak, hiszen a tulajdonos gyakran hív meg vendégeket, barátokat majd az elkészült, egyedi kis kuckójába.

A nappali természetből vett anyagokkal és a várisi, utazó stílus jellegzetességeivel lett berendezve: a natúr bőrök, a fa illetve fém anyagok mellé remek és egyedi hangulatot ad a hatalmas, utazóbőrönd, mely ezúttal egy praktikus dohányzóasztalként funkcionál, miközben másodlagos funkcióként elrejt jó néhány magazint, cd-ket, esetleg zenéhez, vagy egyéb hobbihoz köthető, nem mindennap használt tárgyakat.

A színek meleg hatásúak és jól harmonizálnak egymással – s ez adja meg az össze nem illő tárgyak halmazában mégis a harmóniát, elegáns összhangot.
A konyha berendezésénél egyedileg készített, gyártatott bútorokat alkalmazott a tervező, ügyelve arra, hogy az adott stílus végigvonulva a lakáson, ezáltal is még tágasabb, egységes, egybefüggő látványt alkosson a berendezés

A konyhabútor natúr fájának finom, természetes mintázata izgalmas kontrasztot alkot a nyers fekete vas rudakkal, állványokkal. Az egyedi lámpák, valamint az óriási méretű, római számlapos óra mind a városi, indusztriális stílushoz illeszkedő, egyedi elem.

A lakás hátulsó, legintimebb pontján található tetőtéri szobák összevonásával lett kialakítva a háló, mely egy égtérben helyezkedik el a gardróbbal. A két helyiséget a funkciókhoz illeszkedő berendezés szépen elkülöníti egymástól, miközben a két tér mégis egyben van és jól belátható.

A fürdőszoba kialakításánál szintén törekedni kellett a lehető legtágasabb térre, mert részben ez lesz majd az a legfontosabb helyiség a megrendelő számára. A falszínek kiválasztásánál az alap színkombináció a legegyszerűbb, ugyanakkor a megrendelő ízlésének megfelelően a legelegánsabb fehér illetve szürke árnyalatok lettek. Ez jól illeszkedik a natúr, puritán letisztultsághoz is, miközben időtlen, semleges megoldásokként hosszú távon is megállják a helyüket, valamint a világos árnyalatokról köztudott, hogy optikailag tágítják a tereket.

Valamennyi helyiség legfőbb, igen jellegzetes látványeleme a falakon megjelenő szürke, kenhető design beton.


Lakáshitel

Nálunk egyedi kamatkedvezmény igénybevételére is van lehetőség.

Minősített Fogyasztóbarát hitellel a törlesztőrészlet a futamidő végéig fix.

Lakástakarék

Korszerűsítené, felújítaná vagy bővítené otthonát?

Lakástakarékkal egyszerű a megoldás.

Személyi kölcsön

Egyszeri nagyobb összegre van szüksége?

A személyi kölcsönt ingatlanfedezet nélkül bármire szabadon felhasználhatja.

Segítünk ingatlanfinanszírozással
kapcsolatos tervei megvalósításában.
Érdekel
2019. május 22.

Tavaszi home office

A statisztikák szerint egyre többen dolgoznak otthonról - akár azért, mert szabadúszók, akár azért, mert a munkaadójuk lehetővé teszi számukra a távoli munkavégzést. S vannak persze...

2019. május 13.

Pietra Echo – a visszhang kövei

Tihany egyik jellegzetessége a visszhang. A félsziget építészetének egyik meghatározó alapköve a bazalttufa, azonban sajnos ma már nem fellelhető a környéken. Ez viszont kimondottan...

2019. május 09.

Egy előszoba is lehet trendi

Az előszoba az a helyiség, amelybe legelőször belépünk. Ez az, ami fogad bennünket akkor is, ha fáradtak, ha dühösek vagyunk és akkor is, ha örömmel telten térünk haza. Ez az, amit...