Stílustippek egy színben, több variációra: klasszikustól modernig, rusztikuson át a glamour-ig…

Legyen ezúttal minden hófehér! Tervezzünk-e ragyogóan tágas, hófehér tereket!  Ehhez a mai, innovatív csempe  és padlólap családok számtalan variációt nyújtanak számunkra, és bármilyen stílusban is gondolkodunk, mindenképpen attraktív, sőt mi több ütős lesz végeredmény! Nézzünk is most meg néhányat a sok kínálkozó lehetőségből…

A cikket szerkesztette: Porcelanosa

​A PORCELANOSA gyár magasan kvalifikált, mely a termékei minőségén is megmutatkozik. A burkolatcsaládok letisztultak, naturálisak és minél inkább természetesek. A kő, a fa, a textilek textúrája élethűen jelenik meg a csempék és padlólapok felületén. Minden lapja élvágott, így pontosan, hajszálvékony fugával illeszthetőek. A tervezők játéka a lapok mintázata, egyes családoknál úgy alakítják ki, hogy a fuga egyáltalán nem látszik a lapok között, mert elrejti a mintázat. A Porcelanosa nem csak burkolatokat gyárt, hanem szanitereket és csaptelepeket is. Ha a Porcelanosa gyárcsoport kínálatából választ, akkor fürdőszobája elegáns lesz, időtálló és hosszú távra szóló.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Porcelanosa

Ma már egyre többet halljuk, – ami igaz is – hogy a hófehér optikailag növeli, tágasabbnak mutatja a tereket. Ennél fogva hány, de hány olyan ötlet, kérés, elképzelés születik – legyünk akár tervezők, akár magán felújítók vagy építkezők – hogy vajon milyen lenne, ha hófehérbe öltöztetnénk a teljes enteriőrt?

Attól szerencsére ma már egy cseppet sem kell tartanunk, hogy ridegen hűvös, vagy kórház-hatást kapunk – hiszen az egyedi anyagoknak, textúráknak és felületi hatásoknak köszönhetően egészen egyedi effekteket, gyönyörű fény-hatásokat érhetünk el.

Futurisztikus, modern világ, 3d effektekkel?

Ma már számos olyan család létezik, melyek a 3D effekteket, 3D hatást meglovagolva a különböző felületek geometrikus törésvonalainak köszönhetően a fény játékának szépségével, különleges hatásaival effektálnak.

Aki igazán modern enteriőrt, fürdőszobát vagy akár konyhát szeretne – enyhe futurisztikus, high-tech beütéssel – annak szinte kötelező legalább egy falon, vagy egy sávban végigfutó dekorációként egy ilyen attraktív különlegességet alkalmaznia, mint amilyen például a Porcelanosa Prizma White névre hallgató családja.

A hófehér szépséget kontrasztba tudjuk állítani ébenfa árnyalatú, sötét bútorokkal, és ha mindezt meleg fényű lámpákkal, finom, természetes kiegészítőkkel kombináljuk, rideg hatásnak nyoma sem lesz!

Hófehér ragyogás, glamour stílusban

A plasztikus mintázatok, anyagukban mintás felületek csak úgy ragyognak egy-egy jól irányzott megvilágítású fényben! Ha a 3d effekteket kisebb, finomabb törésmintákkal, rajzolatokkal választjuk, akkor a glamour stílus ragyogását varázsolhatjuk otthonunkba, életterünkbe.

Ha ezekhez még további fémes, tükröződő felületeket, finom, elegáns árnyalatokat választunk, és mindezt kiegészítjük különleges formájú design bútorokkal vagy szaniterekkel – akkor az elegáns, ragyogóan stílusos összhatás garantált…

A márvány klasszikus szépségével

Aki a modern ragyogás helyett inkább a klasszikus szépséget, a klasszikus eleganciát és fényűzést választaná, annak a fehér márvány, illetve márványhatású lapokat ajánljuk – akár még a nappali padlójának elegáns díszítésére is. Ha padlófűtésünk van, akkor nem lesz hideg sem pedig rideg a felület – a megfelelő klasszikus stílusjegyeknek, korhű kiegészítőknek, meleg kelméknek, puha szöveteknek és ragyogó lámpáknak köszönhetően. Itt az ideje, hogy a csempét és padlólapot kiemeljük a fürdőszoba univerzumából, és akár a teljes lakásképen tervezzünk és gondolkodjunk végre benne!

A márvány terek modern letisztultsága is páratlanul elegáns…

A sokoldalú márványlapok ráadásul megadják számunkra azt a szabadságot is, hogy stílusunknak, kedvünknek megfelelően játszadozzunk otthonunk, vagy akár üzlethelyiségünk burkolatain. Ha a klasszikus terek helyett inkább valami modern egyszerűségre vagy éppen eklektikára vágyunk, akkor is tervezhetünk velük, ha azokat a stílusnak megfelelő környezettel, kiegészítőkkel, berendezési tárgyakkal „ruházzuk fel”. A fehér és az ezüst, krómszínek találkozása, a szögletes bútorok és kiegészítők máris modern hangulatba öltöztetik ezt a páratlanul nemes, ősi követ…

Rusztikus – mégis elegáns: a csiszolt, vágott műmárvány erőteljes dekorációjával

A jó néhány évtizeddel ezelőtt feltűnt, csiszolt és vágott műmárvány kövek is egyfajta különös, újszerű életérzést, eleganciát sugároznak, és ha ügyesen alkalmazzuk ezeket a műmárvány dekorköveket, akkor egészen egyedi hatásokat is elérhetünk. Akár modern, akár rusztikus, akár elegáns terekben gondolkodjunk is, minden esetben jó szolgálatot tud tenni egy-egy falon, falrészleten a hófehér, szépen megvilágított, rusztikus műmárvány felület – melyet aztán kombinálhatunk szinte bármilyen más burkolattal, anyaggal, textúrával kedvünkre!

Hófehér óriás lapok, fém léniákkal kombinálva a modern látványért

Modern tereket, akár high-tech vonalat is teremthetünk az óriás hófehér lapokkal – akár fényes, akár matt felületben választjuk is őket. Ha pedig mindezt egyszerű, vonal hatású, fém léniákkal, dekorokkal törjük meg, akkor garantált a modern, egyedi tér-érzet! A fém dekorokkal, törésvonalakkal ugyanis egészen egyedi térhatásokat érhetünk el, és attól függően, hogy középvonalhoz képest inkább fentebb vagy lentebb törjük meg az egyes falsíkokat, tudjuk módosítani optikailag a helyiség magasságát, mélységét.

Gyönyörű, hófehér ragyogás a finom, romantikus minták szépségével

A hófehér terek akkor is nagyon szépek lehetnek, az egyszínű fehérségben finom, anyagukban mintás romantikus virágok, ornamentikus növényi motívumok bújnak meg. Választhatjuk őket akár egy-egy falsíkra, vagy akár a teljes falat betöltő minta-kavalkád formájában – mindenképpen eredeti és finom összhatást adhatunk akár a fürdőszoba, akár a konyha, vagy bármely más helyiség hangulatának. Akár barokkos, akár romantikus, akár a modern, hosszú szálas virágokban is gondolkodunk – hófehéren bármelyik remekül mutat, és szépen kiegészíti, otthonossá, stílusossá varázsolja élettereinket.

A hófehér ezer arca – Kreatív formák és színek párosításával

Azoknak pedig, akik úgy érzik, unják a hófehér egyhangúságát, jó tipp lehet, hogy bolondítsuk meg a klasszikus hófehéret vagány, erőteljes színekkel! Szerencsére a hófehér épp az az árnyalat, melyhez bármelyik szín jól párosítható, a hófehér mindenhez illik – épp ezért választásainknak csak a fantáziánk szabhat határt. Szerencsénkre a gyártók is a segítségünkre siettek, hogy egy-egy kreatív csempe vagy padlólap családnak elkészítsék több színben fellelhető változatait.

Hexagonok, fények és színek játéka

Aki pedig úgy érzi, nem meri bevállalni a csempe vagy a padló hosszútávra szóló választásaiban a konkrét, harsányabb színeket, azok a fehér és a fekete mellé társíthatják azokat élénk színű kiegészítők formájában is. Az Argenta vidám hexagon csempéivel játékos tereket teremthetünk, nem csupán a színek, de a fények is igazán vidám, játékos struktúrájával…

Válasszuk bármelyiket is, stílusunknak, alkatunknak, habitusunknak megfelelően – a VS Fürdőszoba üzleteiben mindig gyönyörű kollekciókat találhatunk, akár a színek, akár a hófehérség ezer arcú variációra! Hozzá pedig szakavatott munkatársakat, akik meg is tervezik nekünk álmaink fürdőszobáját, és segítenek az elképesztően széles választékból testre szabott, hozzánk illő megoldásokat találni…

www.vsfurdoszoba.hu

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...