Imádjuk a nappalit!

A nappali az egyik legmeghatározóbb tér otthonunkban. Lehet amerikai stílusú, lehet hagyományos, lehet kicsi vagy éppen nagyon tágas, általában ide hívjuk a vendégeket, itt fogadjuk a családot és itt dőlünk le egy hosszú munkanap után. Éppen ezért nem mindegy, hogy hogyan rendezzük be. Pont ez az a tér, ahol a praktikum mellett lényeges, hogy nekünk mi a fontos, mi a stílusunk és hogyan szeretnénk megjeleníteni elképzeléseinket.

Forrás: pixabay.com

 

Ez az a tér, ahol mindenki megfordul, így egy kicsit mindenkié. Éppen ezért a berendezése sem olyan egyszerű, mégis ha megtaláljuk az egyensúlyt, akkor biztosan nagy örömöt okoz a végeredmény.

 

Stílusok kavalkádjában

A letisztult formavilág ma nagyon népszerű. A skandináv stílus vagy éppen a hygge nálunk is virágkorát éli. Gyerekszobába is jó választás és természetesen a nappalinál is dönthetünk a stílus mellett. Nagy kockázatot nem vállalunk vele, hiszen a stíluselemek egyértelműen visszafogottak és színben sem kell túlzásokba esni. Ennek pontosan az a legnagyobb előnye, hogy ha szeretnénk egy kicsit feldobni vagy megújítani, akár a textilek vagy kiegészítők cseréjével is markáns változást érhetünk el.

Ráadásul a letisztult stílusba a képek, emlékek, családi fotók is passzolnak, amitől egyedi, mégis végtelenül egyszerű marad a tér. Szobanövényekkel, szezonálisan pedig akár vágott virágokkal pedig még természetesebbé és otthonosabbá varázsolhatjuk a környezetet.

Forrás: pixabay.com

 

A skandináv stílust azonban nem mindenki tartja otthonosnak, a közép-európai mentalitástól sokszor távol is áll. Ha tehát van, aki úgy érzi, hogy bár a skandináv divatos, mégis rideg számra, az teljesen rendben van. Bátran használhatjuk a korábban is népszerű mediterrán hangulatot, a klasszikus vonalakat, az eklektikát, de a stílusokat keverhetjük is, senki sem várja el tőlünk, hogy határozottan felismerhető tereket és kötött stílusjegyeket alkalmazzunk.

Forrás: pixabay.com

 

Kényelem mindenek felett

A dizájnt azonban néha felülírhatja a kényelem. Bármilyen elemek is állnak közel hozzánk, ne feledkezzünk meg arról, hogy nem csak attól érezzük jól magunkat a térben, ha minden elegáns vagy éppen divatos, hanem attól is, hogy ha megválasztott bútorok valóban kényelmesek és igényeinknek megfelelnek. Egy szeretett karosszék, egy kényelmes kanapé minden stílusjegyet felülír, ha kedvenccé tud válni.

Ma már tényleg bátrak lehetünk, használhatjuk fantáziánkat, vagy akár szakértő segítségét is kérhetjük. Annak az a legnagyobb előnye, hogy ő olyan megoldásokat is csempészhet a térbe, amely nekünk eszünkbe sem jutna. Így ha tényleg nincs ötletünk, akkor a bátran forduljunk egy lakberendezőhöz!

 

Burkolatok: a kőtől a parkettáig

Mivel általában a nappali a legnagyobb tér otthonunkban, így a burkolat is erősen meghatározza hangulatát és kényelmét. Éppen ezért ne kössünk kompromisszumot, azt a verziót válasszuk, amelyet igazán otthonosnak és kényelmesnek tartunk.

Haro melegburkolat – nagyon gyakori választás

 

Élve a közhellyel: ahány ház annyi szokás, nos, ez a burkolatra is igaz. Sokan nagyon megszerették a laminált parkettát, mások esküsznek a hagyományos fa változatra. A mediterrán szerelmesei könnyen döntenek járólap mellett, amely padlófűtés esetén kimondottan meleg is lehet, főleg, ha otthonos mintázatot vagy kellemes színt választunk. És, még a kőburkolattól sem érdemes elzárkózni, hiszen nagyon elegáns változatok kaphatók a piacon.

Otti kövek – otthonunk bármely részére

 

Bármilyen stílus mellett is döntünk, egy a lényeg: a család minden tagja úgy érezze, hogy ez a tér kicsit az övé is. Ha ezt sikerül elérnünk, akkor mindenki több időt tölt itt, így aztán akarva-akaratlan együtt lesz a család.

2020. június 18.

Megelevenedik az álomotthon! – Vegyél részt az EXPO360 online kiállításon!

Az idei év nem kedvezett a rendezvényeknek, ez azonban nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a legnevesebb lakberendezési és otthonteremtési cégek innovatív fejlesztéseinek és legújabb...

2020. június 11.

Kényelem és luxus 30 négyzetméteren – svéd módra!

Hacsak nincs hatalmas, több száz négyzetméteres otthonunk vagy nem vagyunk a minimalizmus hívei, valószínűleg szembesültünk már azzal, hogy sosincs elég hely. Érkezik egy új bútor,...

2020. június 10.

Country stílus a maximumon – Sheryl Crow fantasztikus nashville-i otthona

Sheryl Crow vitathatatlanul a világ legnépszerűbb énekesnői közt van. Az 58 éves (bár sokkal fiatalabbnak tűnő) Crow 1993-ban tört be a slágerlistákra All I Wanna Do című dalával,...