Minden percben a megfelelő fénnyel – EGLO Access

Legyen szó munkáról vagy otthoni lazításról, mindig érdemes a megfelelő fényerősséget és színhőmérsékletet választanunk az adott szituációhoz.

A cikket szerkesztette: EGLO Lux Kft.

A mai rohanó, felgyorsult világunkban a különböző megatrendek hatásaival számolva (pl. globalizáció, urbanizáció) valamint, hogy emellett egyszerre kell helytállnunk otthon és a munkahelyünkön, egyre fontosabbá válik, hogy olyan helyen dolgozzunk és éljünk, ahol jól érezzük magunkat. A relaxáció fontos eszköze pedig a fény. A világítás minősége, erőssége, színe hatással van szervezetünkre, hangulatunkra, viselkedésünkre, figyelmünk intenzitására, valamint számos alternatív gyógyító terápia eszköze is. Manapság számos lehetőség nyílik a lakás, a munkahely stílusához harmonizáló világítás megtervezésére, kialakítására, illetve az ehhez megfelelő lámpák, fényforrások kiválasztására, beszerzésére.

Az EGLO LUX Kft. legfőbb célja a vásárlói igények maximális kielégítése és egy olyan széleskörű lámpa- és fényforrásválaszték kialakítása, ahol mindenki megtalálja az egyéniségének, ízlésének, pénztárcájának megfelelő és a mai trendeket követő lakásbelső kialakításához szükséges termékeket. A cég történelmi múltja 1969-re nyúlik vissza, amikor Ludwig Obwieser Ausztriában megnyitotta az első villamossági szaküzletet EGLO Leuchten néven. 1986-ban megalapították az első leányvállalaltot Németországban és egyre népszerűbbé váltak az EGLO termékek az európai piacon. Mára már 60 leányvállalat dolgozik a konszernen belül és több mint 132 országban vannak jelen, nemcsak Európában, hanem Kínában, Indiában, Amerikában is. Az EGLO LUX Kft. – mint az EGLO egyik leányvállalata- 1992-ben kezdte el a működését Dunakeszin, és röviddel ezután felépült az EGLO gyár Pásztón, ahol mára már 12 ezer darab lámpa gyártása történik naponta. A kereskedelmi központ és az első bemutatóterem Dunakeszin található, de az EGLO 2019-ben Budapesten, majd 2020-ban Budaörsön újabb lámpaszalont nyitott. Ezekben az üzletekben, valamint az országos SHOP in SHOP partnerüzletekben az EGLO termékkínálat túlnyomó része nemcsak megtekinthető, de meg is megvásárolható.

Az EGLO márka sikere abban áll, hogy gyorsan reagál és érzékeny a világ vezető lakberendezés és design trendjeinek a változására, valamint a termékeket, termékcsaládokat a vevői igények és visszajelzések alapján – 90%-os saját fejlesztéssel – tervezi és alakítja ki. Vezető szerepét többek között a magas szintű minőség (5 év jótállás LED panelekre), megbízhatóság és a kiváló kültéri, beltéri és fényforrás termékválaszték garantálja. A Vintage, rusztikus, antik stílusú lámpák éppúgy megtalálhatóak náluk, mint a skandináv, klasszikus stílus és a modern/ minimalista, praktikusságra törekvő stílust képviselő termékek.

Az EGLO piacformáló vállalkozásként mindig törekszik a folyamatos megújulásra, mivel a termékek működtetéséhez a legmodernebb technológiákat használja fel pl. energiahatékony led fényforrás, bluetooth vezérlés, lépcsőzetes fényerő szabályozás (dimmelés), távirányítós funkció, illetve a legújabb Z-generációs lámpacsalád, az okoslámpa applikáció, az „EGLO connect” .

Az EGLO LUX-nál mindenki megtalálja a számára megfelelő terméket, árban, minőségben és stílusban, ezt az üzenetet a cég szlogenje „világos”-an közvetíti is:

my light my style – az én lámpám az én stílusom

Nézzenek be hozzánk!

EGLO Lux Kft.

Talán nem is vesszük észre, hogy a mindennapi életünkben mekkora szerepe is van a fénynek. Annyira természetessé vált számunkra, hogy a hétköznapi ember nem is gondol arra, mennyire befolyásolhatja a munkánkat, pihenésünket, kedvünket. Persze, sokan úgy gondolják, hogy egy fényforrás kiválasztása nem nagy dolog, de hosszú távon egy rossz megvilágítás vagy színhőmérséklet kihathat a teljesítményünkre a munkánkban is.

98208 EGLO SARSINA-A[/caption]

Az EGLO Access-t pont arra a célra találtuk ki, hogy a megfelelő szituációkhoz a megfelelő fényt kapcsolhassuk fel. Így könnyen beállíthatjuk a lámpánkat például:

    • pihenéshez (gyárilag előprogramozva: 2700K színhőmérséklet, 50%-os fényerősség),
  • éjszakai fénynek (gyárilag előprogramozva: 2700K színhőmérséklet, 10%-os fényerősség),
  • munkához (gyárilag előprogramozva: 4000K színhőmérséklet, 100%-os fényerősség),
  • 30 perces kikapcsolás időzítőre,

mindemellett két egyéni programot is lementhetünk a távirányítónkra.

98223 EGLO MORATICA-A

A beállítást egy olyan távirányító segíti, mely 10 méteres elérhetőséget biztosít 360°-ban. Ahhoz, hogy a lámpánkhoz kapcsolódjunk, nincs szükség internetre, így akár egy olyan helyen is telepíthetünk fényforrásokat, ahol az internet nem kiépíthető. A kínálatban nem csak lámpatestek szerepelnek, hanem akár a meglévő E27, E14, GU10-es foglalattal rendelkező lámpáinkba is vásárolhatunk EGLO Access LED fényforrást. A távirányító külön is megvásárolható, de bizonyos izzók mellé jár a csomagban. Ugyanígy LED-szalagok is a rendelkezésünkre állnak.

Ne felejtsük el, hogy a lámpa megfelelő kiválasztásában nagyon fontos szerepet játszik a Lumen érték. Nagyon sok vásárló – a régi iskola miatt – még mindig a Watt számra hivatkozik, holott csupán egy egyszerű képletet kell a fejünkben tartanunk ahhoz, hogy könnyen kiszámoljuk a megfelelő értéket a bevilágítandó területre: átlag belmagasság esetén (2,60-2,70 m) nagyjából 1500 lumen fényerő szükséges 10 m2 terület bevilágításához.

98212 EGLO FUEVA-A

Az EGLO Access lámpák minden környezetben megállják a helyüket, otthon és munkában egyaránt. Könnyen állíthatjuk be a távirányójával a kívánt színhőmérsékletet, fényerősséget. Amennyiben nem csak a színhőmérséklettel, hanem a színekkel is játszanánk az otthonunkban, vagy többféle programozási lehetőséget szeretnénk, úgy érdemes körbe nézni az EGLO connect lámpák között is.

Az EGLO lámpákat megvásárolhatja a www.egloshop.hu-n, illetve országszerte az EGLO SHOP in SHOP lámpa partnerüzletekben.

 

EGLO – az én lámpám az én stílusom!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...