Hogy a kis helyiségek nagyobbnak tűnjenek

Túlságosan kicsi a fürdőszoba, a gyerekszoba vagy a nappali? Minden második embernek problémája van az otthona legalább egy helyiségével… Hányszor hallottam már: „Csak néhány négyzetméterrel lenne nagyobb!” Azonban biztosíthatom, hogy professzionális szakértelemmel könnyű pótolni otthona méretbeli hiányosságait.

A cikket szerkesztette: Egger by IBDesign

Az EGGER vállalatcsoport világszerte működő 17 gyárában és 23 értékesítő irodájában 50 ország 7200 munkatársa dolgozik. Elkötelezettségükkel, hozzáértésükkel és tapasztalatukkal, valamint hűségükkel ők szabják meg a vállalat arculatát.

Az EGGER az első osztályú padló megoldások széles választékát kínálja. A kínálatot természetes hatású dekorok jellemzik és a megfelelő felületi struktúrák kiváló összhangot alkotnak ezekkel a dekorokkal. A választék innovatív padló megoldásai integrált hangszigeteléssel, ragasztás-mentes lerakási rendszerrel és extrákkal, mint például LED lámpákkal rendelkezik. Az EGGER minden padlójával stílusos lakókörnyezetet és teljes megelégedettséget garantál.

EGGER – értékteremtés természetes anyagokból

Értékek a dinamizmus, a hűség, a felelősség és a bizalom, valamint az úttörő szellem megőrzése. Ez, többek között abból fakad, hogy a gyártó nagy mérete ellenére meg tudta tartani családi hangulatát.

Nemzetközi növekedésüket, függetlenségüket a saját teljesítményükkel és kitartó munkájukkal érik el.

Nemzetközi jelenlét

Termékeiket Európában gyártják és értékesítik, ide értve Törökországot és Oroszországot is. Európán kívülre is exportálnak termékeket, de a fő célpiac Európa maradt, ezzel is támogatva az öreg kontinens kereskedelmét.

Innováció

Termékeik újítása azon alapul, hogy folyamatos visszajelzéseket kapnak ügyfeleiktől, melyeket alaposan megfontolva beépítenek a mindennapi folyamataikba, hogy minden vásárlói csoportot teljes körűen ki tudjanak szolgálni a legmagasabb minőségben.

Integráció

Az ügyfelek mellett nagy hangsúlyt fektet a jó és hosszú távú beszállítói viszonyokra is. A gyár ügyesen integrálja folyamatait beszállítóival.

A fa felelősségteljes felhasználása

A nyersanyagokat gondosan, felelősségteljesen használják fel. A természethez hasonlóan, a gyár is arra törekszik, hogy olyan ciklusokat, folyamatokat szervezzen, mely a környezetet a legkevésbé károsítja, és lehetővé teszi az erőforrások megóvását.

Identitás

A cég kiemelt figyelmet szentel dolgozóira, és megállás nélkül erősíti jelenlétét a piacon a jól képzett, folyamatos tudást szerző kollégákon keresztül.

Ügyfeleik számára innovatív megoldásokat, piacorientált termékeket és szolgáltatásokat kínálnak, melyek természetes és megújuló anyagból készülnek.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Egger by IBDesign

Íme, a legfontosabb tippek és szabályok a legkisebb szoba tervezéséhez:

Egy biztos képlet: Gondosan kiválasztott színek!

A „vizuális szobabővítés” alapja: megfelelő színű fal és mennyezetfesték kiválasztása. A jól megválasztott színek csodákra képesek. Kis szobába világos tónusokat szükséges választani, gondolkodhatunk a kék, kékeszöld vagy szürke árnyalatokban – a cél, hogy kevésbé domináljanak. Második szabály: a kiválasztott színt alkalmazza nagy felületen és kerülje a kis mintákat, mivel ezek könnyen megtörik a terek nagyságát. Szokatlanul nagy szobákban a mennyezet lehet sötétebb árnyalatú színnel festett, mint a fal, így a belmagasság csökkentésének látszatát érhetjük el. Ez az elv működik fordított esetben is, ha a mennyezetet világosabb színnel festjük, mint a falat, a szoba nagyságát látszólag növelhetjük.

Konzisztens design

Összességében egy színcsaládot kellene használni otthona tervezésére. Ez azt jelenti, hogy egy színt ajánlott választani otthona egy adott helyiségében, értjük ezt a falak, a padló és mennyezet, a bútor és dekoráció elemekre. Annak érdekében, hogy az enteriőr ne váljon unalmassá, használja a szín különböző árnyalatait. A szabály, amely vonatkozik a falakra és a padlóra is: következetes és világos legyen. Míg a nagy elemek a szobát tágasabbnak láttatják, a kisebbek zsugorítják. Tippünk: a mozaik helyett a nagy csempékre és a többosztású parketta helyett a széles, hosszú kivitelű padlócsaládokra érdemes fókuszálni. Továbbá a lamináltpadlók, parketták burkolásakor fontos figyelni azok lerakási irányának megfelelő választására, hiszen ezen választásnak is ellensúlyoznia kell a „négyzetméter hiányokat”. Példa: egy hosszú folyosó rövidebbnek hat, abban az esetben, ha a padlólapokat keresztbe tesszük le. Van még egy tippünk Önnek! Kis méretű szobába jobb néhány nagy képet felakasztani, mint sok kicsit!


Finom és átlátható

Túl van az alapterveken? Itt az idő gondolkodni a bútorokról. Alapvető szabály kis helyiségben: Rendetlenséget elfelejteni! Mi a szisztematikus és módszeres bútorválasztást támogatjuk, és kis helyiségekbe legjobb választásnak a multifunkcionális bútorokat ajánljuk. Mindemellett általában kecses bútorok választása ajánlott. Kerüljük a szoba bútorokkal való felosztását! A „titkos recept” pedig a tükör – ugyanis a tükrök optikailag nagyítják, tágítják a teret, mivel visszaverik a fényt és szétterjesztik azt a szobában.

Harmonikus világítás

A világítás nagy hatással van a szoba megjelenésére. Ha egy szobának nagy ablakai vannak, biztosítsa, hogy a napfény beragyogja a teret. Függönynek lehetőleg válasszon áttetsző anyagot, engedje be otthonába a napfényt! A mesterséges világítás jó, használjon több, különböző fényforrást, használja együtt a szórt fényt és a spotlámpa lehetőségeit. A fénycsíkok vagy a mennyezetvilágítás is ideális lehet.

Végül, de nem utolsó sorban: Tartson rendet!

Egy mobiltelefon, egy toll az asztalon egy magazin, amit olvas… Mindez dekoratív egy nagy szobában, de egy kis helyen könnyen nézhet ki rendetlenül. Tehát fontos, hogy tervezéskor gondoljon előre a tárolási lehetőségekre, és minél többre. Például jobb választás egy komód fiókokkal, mint egy nyitott polc. Mint azt már korábban is említettük, kis helyiségek alapvető szabálya a rend! Ez nem is olyan nehéz ugye? Hiszen rend a lelke mindennek!

2022. április 26.

Így válassz padlót otthonod helyiségeibe!

Összeszedtük, melyik helyiségbe milyen típusú padló illik a legjobban. Sokan az otthontervezésnél nem fordítanak elég figyelmet a padlóválasztásra: a koncepció csupán annyi, hogy a...

2021. december 09.

Így lehet igazán fenntartható, barátságos otthonod karácsonyra!

Mezítlábas, jókedvű futkorászás a lakásban. Izgatott ajándékbontás a karácsonyfa alatt ülve. Fenntartható, zöld otthon, ahol mindig jól érezzük magunkat: környezetbarát módon...

2020. december 14.

Trilak

Küldetésünk Elsőként reagálunk a fogyasztói igényekre felhasználóbarát termékekkel, előremutató, minőségi megoldásokkal.Jövőkép Kiváló csapatmunkával, több mint 100 éves...