Így kerüld el a cipőnyomokat otthonodban II.rész

A vinyil burkolatokról már beszélgettünk korábban – viszont az egészségre gyakorolt hatásukról még nem sok szó esett. Mit érdemes tudunk róluk, illetve milyen lehetőségeink vannak ma a vinyl burkolatokat illetően, és ezek milyen további előnyökkel szolgálhatnak például egy kisgyerekes, kutyás család számára – az egészségnek és a strapabírásnak egyformán jelentős szerep kell, hogy jusson?

A cikket szerkesztette: Designflooring by IBDesign

Az Egyesült Királyságban közel 40 évvel ezelőtt létrehozott cég világszerte több mint 300 embert foglalkoztat. Fő piacai Franciaország, Németország és Hollandia, de mivel egyre nagyobb az igény termékeikre, ezért folyamatosan nyitnak a keleti országok felé is.

A padlók

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával mára sokak kedvence lett.
Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki. Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

A Designflooring termékeivel növelheti a térérzetet különleges színekkel, hatásokkal elérve ezt.

A padló alatt fa lapok helyezkednek el, amelyek csendesek. Elérhetőek elegáns antik kerámia burkolólapok hatását keltik, amelyek soha nem repednek meg, és meleg hatást biztosítanak.

Megfizethető és sokoldalú, számos szín, méret és minta közül választhat, amelyek biztosítják, hogy megtalálja azt az egyedi padlót, amely tökéletes otthonába.

Innovatív design-jával, csillogó lapjaival nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódit hazánkban is.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Designflooring by IBDesign

Előző cikkünkben arról kezdtünk el írni, hogy milyen módon védekezhetünk az ellen, hogy a sáros cípővel behordott kosz könnyedén feltakarítható legyen, és a burkolatba se tegyünk kárt. Lássuk a folytatást!

Strapabírást illetően rendkívül jól teljesít a vinyl, amennyiben jól és szakszerűen történt meg a burkolás. A vinylt azt ugye ragasztani kell, éppen ezért nem mindegy, hogy milyen a beton, az alap – hiszen ettől függ majd a ráhelyezett burkolat tartása is. A vinylhez ideális a teljesen sima, úgynevezett „tükörbeton”, mivel ezek a padlók mindössze 2-3 mm vastagok csupán, de már létezik olyan vinyl padló is, amely klikkes rendszerben kapható, ezek már elbírnak némi egyenetlenséget, ahogyan a laminált padlók is.


Azon túl, hogy praktikus, mert vízálló, mert strapabíró, és még szép is – a természetes hatású dekoroknak, felületeknek köszönhetően – az egészségre sincs semmilyen káros hatása.

Sőt, még abból a szempontból is nagyon praktikus, ha szeretnénk kipróbálni, feltenni otthonunkban a vinylt, hogy egységes legyen a lakáskép, és mindenhol azonos burkolat fusson – azonban a fürdőszobát nem akarjuk szétverni, akkor akár rá is burkolhatjuk a korábbi csempére, kőre az új vinyl burkolatot…

És végezetül néhány szó a dizájnról: milyen anyagból vannak ezek a speciális melegburkolatok, és milyen felületekkel, textúrákkal találkozhatunk az egyes családokban?

A családokat nehéz lenne felsorolni, a dekorokat, színeket pedig még inkább! Az biztos, hogy a mai innovatív gyártók már szinte tökéletes részletességgel és pontossággal képesek visszaadni akár még a műanyag felületeken is a fa erezetét vagy a kő különleges, semmihez sem hasonlító textúráját.

A dekorokat a fa és a kő gyönyörű és abszolút élethű fotóinak segítségével kasírozzák rá az alapra, a trendeket pedig nemhogy követik, de alakítják is a gyártók – mindig arra felé mennek, amerre változik a világ. Ma például a természetes fa melegsége, és annak minél természetesebb látványa az egyik legnagyobb trend, de léteznek már a kő hideg hatását a melegburkolat természetes melegségével párosító izgalmas megoldások, vagy a stílusokhoz illeszthető egyedi textúrák is.

 vinyl burkolatok ugyanis tökéletesen alkalmasak arra, hogy különleges felületű, egyedi hatású, vagy bizonyos stílusú tereket tervezzünk meg velük, mint például a loft, az industrial, a rusztikus, az időtlen vagy a minimál…

Fahatású, kőhatású vinyl padlók elérhetőek ma már a legvilágosabb, tört fehér árnyalatoktól kezdve az egészen sötét antracit szürke vagy a gyönyörű ébenfa vagy mahagóni színekig, melyekkel valóban sajátos eleganciát adhatunk otthonunk, környezetünk belső tereinek.

És ha visszatérünk cikkünk elejéhez, az őszi szüreti hangulathoz – akkor hadd említsünk meg még egy abszolút ide illő érdekességet az IBD Magyarország kínálatából: Ez pedig a Marmorin gyönyörű dézsamosdója, mely tökéletesen beleillik az őszi, szüreti hangulatba, vagy a nyári natúr hatású terekbe – így ha éppen a nyaraló vagy a hétvégi ház felújítását végezzük éppen, akkor nincs is ehhez tökéletesebb választás!

A mosdó nagy, öblös medencéjének köszönhetően praktikus is, hiszen ideális kézi mosáshoz, hosszan tartó mosakodáshoz, vagy bármilyen más tevékenységhez – a design pedig önmagáért beszél…

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...