Így kerüld el a cipőnyomokat otthonodban I.rész

Itt az őszi szüret, jönnek az esős hónapok…

A cikket szerkesztette: Designflooring by IBDesign

Az Egyesült Királyságban közel 40 évvel ezelőtt létrehozott cég világszerte több mint 300 embert foglalkoztat. Fő piacai Franciaország, Németország és Hollandia, de mivel egyre nagyobb az igény termékeikre, ezért folyamatosan nyitnak a keleti országok felé is.

A padlók

Főleg lakásokba és üzletekbe gyártja padlóit a gyár, ami lenyűgöző kinézetével, és könnyű tisztíthatóságával mára sokak kedvence lett.
Mindegyik termék rendelkezik testre szabható funkcióval, így igazán különleges és egyedi helyiségek alakíthatók ki. Sokféle stílus, kivitel és forma közül választhat, mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb lapot.

A Designflooring termékeivel növelheti a térérzetet különleges színekkel, hatásokkal elérve ezt.

A padló alatt fa lapok helyezkednek el, amelyek csendesek. Elérhetőek elegáns antik kerámia burkolólapok hatását keltik, amelyek soha nem repednek meg, és meleg hatást biztosítanak.

Megfizethető és sokoldalú, számos szín, méret és minta közül választhat, amelyek biztosítják, hogy megtalálja azt az egyedi padlót, amely tökéletes otthonába.

Innovatív design-jával, csillogó lapjaival nem véletlen, hogy egyre nagyobb teret hódit hazánkban is.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Designflooring by IBDesign

Már megint minden csupa sár lesz… ráadásul a vadonatúj padlón tombolnak sáros lábbal a gyerekek!  Hogy ez ne okozzon Önnek minden ősszel, és minden sáros idő előtt egy állandó fejfejást, jól gondolja meg, milyen padlóburkolatot választ… akár otthonába… de főleg a nyaralóba, hétvégi házba… Hiszen ennek pláne bírnia kell a strapát!…

Milyen padlót válasszunk a nyaralóba, a hétvégi házba, vagy az olyan otthonokba, ahol a nappaliból, étkezőből közvetlen a füves kertre nyílik ki a tér?

Teljesen vízálló laminált padló ugyan még nem létezik – mit ajánlotok akkor, ha valaki szeretné a szép fa textúrájával, meleg hatásával díszíteni otthonát – miközben egy kőhöz hasonlóan strapabíró, könnyen tisztítható, felmosható melegburkolatot keres? – kérdeztük Varga Erikát, az Innovatív Beltér Design ügyvezetőjét.

Én ilyen esetekre elsősorban vinyl-t választanék! Hiszen egy kertes ház, ahol a kinti cipővel bejön az apa a sörért, a kisgyerek és a kutya is gyakran bejönnek a vizes, olykor sáros cipővel, így ide olyan burkolatot érdemes választani, ami meleg hatású, ám emellett 100%-osan vízálló, és a gyakori felmosás sem fog majd kárt okozni a padlóban.

A laminált padló ugyan meleg hatású mind látványra, mint pedig tapintásra – de mivel minden laminált egy bizonyos mértékig tartalmaz fát – így az sohasem lesz 100%-osan vízálló, hiszen amiben fa van, az nem lehet sosem 100%-ig vízálló! A laminált padlók között is persze, léteznek nedvességállók, amik jobban bírják a vizet és a nedvességet, ám az, amiben fa található bármilyen mértékben is, az a padló biztos, hogy nem lesz teljes mértékig vízálló – figyelmeztet bennünket Erika.

A meleg hatás, természetes látvány, és a 100%-os vízállóság együttes tulajdonságait azonban mind megtaláljuk a vinyl-ben!

Az IBD Magyarország kínálatában mely gyártók termékpalettájáról választhatunk vinyl burkolatot?

Az IBD Magyarország Kft 5 gyártó termékeit forgalmazza, ezek közül a DESIGNFLOORING családjaiban gyönyörű vinyl padlókat találhatunk, de EGGER DESIGN PLUSZ, a HARO DISANO is kiváló alternatívák lehetnek a sokoldalú és szép vinyl burkolatra. A HARO DISANO termékcsaládról azonban fontos tudnunk, hogy ennek 4 alkategóriája létezik: a DISANO Pro, a DISANO CLASSIC, a DISANO Life és a DISANO AQUA.

Ez utóbbi az, amely 100%-ig vízálló, hiszen ez a család nem tartalmaz valódi fát – míg a többinél inkább a természetes hatás elérésére törekedett a gyártó, ám azok is rendkívül strapabírók, jól tisztíthatók, és egy bizonyos mértékig vízállóak, vagyis szakszerű megfogalmazással élve: nedvességállóak.

A vinyil burkolatokról már beszélgettünk korábban – viszont az egészségre gyakorolt hatásukról még nem sok szó esett. Mit érdemes tudunk róluk, illetve milyen lehetőségeink vannak ma a vinyl burkolatokat illetően, és ezek milyen további előnyökkel szolgálhatnak például egy kisgyerekes, kutyás család számára – az egészségnek és a strapabírásnak egyformán jelentős szerep kell, hogy jusson?

A minap láttunk éppen egy nagy szakmai felmérést egy külföldi konferencián arról, hogy az elmúlt évtizedben milyen burkolatot vásároltak leggyakrabban az emberek otthonaikba. Nos, a reprezentatív felmérésből szépen látszott, hogy a hidegburkolatokat egyre inkább kezdi kiszorítani már a laminált, és mióta megjelentek a vinyl padlók, azóta ezek bizony egyre nagyobb teret hódítva maguknak, egyre nagyobb „szeletet” foglalnak el abból a bizonyos tortából, – elvéve egyre újabb és újabb teret a laminálttól is – melyet a világ összes, különböző anyagú és fajtájú padlóját szimbolizálta az infografikus ábrákon.

További hasznos információkat olvashat cikkünk II. részében. Keresse Blog oldalunk alatt!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...