Így válassz fürdőkádat!

Rendkívül nehéz rálelni a megfelelő fürdőkádra – az ember pedig mindig megbánja az elhibázott döntést, a csere pedig sokszor rengeteg munkával, kellemetlenséggel és hatalmas költségekkel jár. Íme egy kis segítség a fürdőkádválasztáshoz.

Ha tanácstalanok vagyunk, milyen fürdőkád lenne a legmegfelelőbb álomfürdőszobánkba, az alábbi szempontokat érdemes figyelembe venni vásárlás előtt.

Milyen anyagú legyen a kád?

Ha hosszú évekre, évtizedekre tervezünk, olyan kádat válasszunk, ami tartós, ilyen például az akrilból készült fürdőkádak.

Az akril rendkívül strapabíró és erős, ennek ellenére kiválóan formálható anyag, így lenyűgöző dizájnokat is lehet alkotni belőle – emellett pillekönnyű, így nemcsak egyszerű beszerelni, de a burkolatot/födémet sem terheli.

A tükörsima felület mindig gyönyürű és hófehér, ráadásul viszonylag karcálló, valamint antibakteriális, nem gombásodik– emellett szobahőmérsékletű, így nem kell jéghideg kádba lépnünk.

Az M-Acryl kádállományát mindenképp érdemes szemügyre vennünk: a csodálatos kádakhoz 4 milliméteres üvegszálerősítésű akrilt használnak gyantába ültetett, 2 centiméter vastag farostlemez-erősítéssel.

Mire figyeljünk a beépítésnél?

Mindig kövessük a dokumentációt, és ne hagyjuk, hogy a műveletet végző szakember eltérjen az útmutatótól – mindenképp ragaszkodjunk a dokumentációhoz.

  • Az M-Acryl kádjáihoz ajándékba kapunk gyári kádlábat is, ami megkönnyíti a beépítését. A 10 éves garancia csak akkor érvényes, ha a kádat a gyári kádlábra és peremrögzítőre ültetjük fel – így garantált a minőség.
  • Figyeljünk arra is, hogy az akrilkád peremére ne burkoljanak rá. Az akril rugalmas anyag, így hő hatására tágul – ez néhány millimétert jelent, de ha a ráburkolás miatt nincs hely, akkor feszültség keletkezik, és megreped a kád (esetleg a fuga vagy a burkolat). Ez nemcsak esztétikai, hanem funkcionális probléma is: a hajszálrepedésekből szivárogni kezd a víz a falra, ami ázáshoz és penészedéshez vezet.
  • Ne használjunk plusz alátámasztást a kádhoz. Lehet, hogy a beszerelést végző szakember azt gondolja, hogy szükség van extra támaszra, de az alátámasztás (például: ha téglára ültetjük a kádat) többet árt, mint használ. Minden M-Acryl kád alapos teszteken megy át: a kádláb mindent elbír, amit egy kádba bele tud pakolni. 

Ha az M-Acryl márkaszervizt kérjük meg a beépítésre, akkor nem kell aggódnunk: garantálják a szakszerű kivitelezést.

Milyen kádformát válasszunk?

Ez főleg ízlésünkön múlik, mivel minden alakzatnak megvan az előnye.

Egyenes kád – A hagyományos modell, örökérvényű dizájnnal. Az egyenes kádaknak valójában nincs semmi hátrányuk, méretük és formájuk a legsokoldalúbb.

Sarokkád – Nagy mérete ellenére is helytakarékos, mert jól kihasználja a sarokterületet. 140 centimétertől már két embernek is kényelmes, szinte mindig van ülőke vagy pakolórész a fürdőtér mellett. Sokan úgy hiszik, hogy a sarokkád drága, és rengeteg helyet foglal – ezek azonban tévhitek.

Aszimmetrikus kád – Izgalmas forma, amely zuhanyzóvá alakítható egy kádparavánnal. Nagy előnye, hogy ezek a kádak szélesebbek, tágasabbak a hagyományos méretű, egyenes kádak többségénél.

Különleges kád – A legkülönlegesebb formákat és technikai megoldásokat ebben a kategóriában találjuk, ha kedveljük a rendhagyó megjelenést.

Szabadon álló kád – A legelső kádak szabadon álltak, mivel még nem tudták őket beépíteni, azonban ez a megjelenés az utóbbi időben ismét népszerűvé vált. A térkád bárhová elhelyezhető, és rendkívül hangulatos – filmben érezheti magát az ember minden fürdésnél. 

Kádparaván – A zuhanyzók hátránya, hogy nem lehet bennük fürdeni. Szerencsére a kádakból egy paraván segítségével zuhanyzót alakíthatunk, így nem kell választani, hogy kádat vagy zuhanyzót építsünk-e be fürdőnkbe – mert mindkettőt megkaphatjuk egyben. Itt választhatunk többféle kádparaván kialakítás közül, (Fix, összecsukható,  befelé-kifelé hajtható és faltól, falig beépíthető verzióval is.

Ha mozgássérült vagy idő ember használja a kádat, érdemes alacsony beszállási magasságú kivitelt választani –  a Héra akadálymentes kádja azonban még ennél is biztonságosabb, ugyanis oldalán vagy kis ajtó, így könnyen be lehet sétálni a kádba. 

Hol legyen a lefolyó?

Ha a kád egyik szélén van a lefolyó, és ketten fürdenek, akkor valakinek a lefolyón kell majd ülnie, a hátát a túlfolyónak támasztva – ez rendkívül kényelmetlen. Amennyiben párunkkal, kisgyermekünkkel közösen használnánk a kádat, válasszunk középlefolyós kivitelt.

Wellnessélmény otthonunkban

Az M-Acryl kádakhoz kérhető hidromasszázs-rendszer és színterápia. Ha hidromasszázst használunk, mindennap élvezhetjük a masszírozó vízsugarakat, miközben ellazítják izmainkat, így fürdés közben kiűzik belőlünk a stresszt. A rendszer öntisztító (a vízfúvókákból a víz magától távozik minden használat után), így hosszú évekig ugyanolyan finoman és tisztán masszíroz – és szabályozható, vagyis mindennapi kedvünkhöz és fáradtságunkhoz állíthatjuk be a kívánt fokozatot.

Ha megtaláltuk az ideális modellt, akkor látogassunk el az M-Acryl központi bemutatótermébe (időponttal soron kívül szolgálnak ki minket), és tapasztaljuk meg élőben a kádakat. A szakértők segítenek kiválasztani a tökéletes darabot, amelyet rugalmasan ízlésünkre szabnak – de előtte persze le is tesztelhetjük a kád kényelmét.

M-Acryl kedvezmények az évvégéig! Válogasson kedvére! Akár masszázsrendszerrel felszerelt fürdőkádat, akár egyenes kádat, akár szabadon álló kádat szeretne vásárolni, most Önnek is kedvezünk.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...