Így kerülheted el az egyik legidegesítőbb fürdőszobai hibát!

A fürdőszoba otthonunk egyik legfontosabb helyisége. Gondoljunk csak bele, minden napunk itt indul, és az esetek többségében a fürdő az utolsó helyiség, amelyet meglátogatunk, mielőtt álomba szenderülnénk. Épp ezért elengedhetetlen, hogy egy olyan fürdőt alakítsunk ki, amely tényleg tökéletes. 

De mit is jelent a tökéletesség ebben az esetben?

Az ideális fürdőszoba valószínűleg mindenkinek mást takar: a szókapcsolatot olvasva mindannyiunknak másfajta enteriőr jelenik meg lelki szeme előtt. Akadnak, akik a monokróm minimalizmusra esküsznek – másik meg inkább a vidám vintage-re. És ez így is van jól. 

Azonban akad pár kitétel, amelynek minden fürdőnek meg kell felelnie: strapabíró, esztétikus és funkcionális környezetet kell teremtenünk, minőségi fürdőszobai eszközökkel és berendezésekkel – egy kényelmes helyiséget, amely épp úgy alkalmas a reggeli felfrissülésre, mint a délutáni/esti relaxálásra egy fárasztó munkanap után.

Ehhez pedig elengedhetetlen, hogy megfelelő zuhanyzót válasszunk. 

De mitől lesz egy zuhanyzó A zuhanyzó? 

Ahhoz, hogy megtaláljuk a tökéletes zuhanyzót fürdőszobánkba, érdemes először megnézni, milyen a rossz zuhanyzó.

A rossz zuhanyzó csúnya. Vagy ha nem is csúnya, unalmas. Nem hívogató, nem otthonos.

A rossz zuhanyzó nem időtálló. Lehet, hogy a külsejével van a baj: talán most épp trendi, színes-mintás-szagos darab, de pár év múlva már kimegy a divatból, és a fejünket fogva sajnálkozunk, hogyan vehettük meg egy normális modell helyet. De még rosszabb, ha az időtállóság hiánya a szerkezetben nyilvánul meg – vagyis a zuhanyzó hamar tönkremegy.

A rossz zuhanyzó takarítása horror. A legtöbb zuhanyzónak a slendrián illesztés, a nem megfelelő felületkialakítás, a rosszul megtervezett és rögzített fémelemek miatt minden porcikája gyűjti a szappant és a koszt. Ha rosszul alakítják ki a profilt, a zuhanyzó megtartja a vizet, a tusfürdőt, a koszt – és a zsanér takarítására is bátran órákat áldozhatunk értékes szabadidőnkből. És akkor az üvegfelületen kialakuló vízkőről nem is beszéltünk.

És végül, a rossz zuhanyzó: kényelmetlen. Macerás használni. Példa? Képzeljük el, hogy kora reggel van: a kelleténél egynél többször nyomtuk meg a szundi gombot a telefonunkon, most pedig rohanhatunk, hogy odaérjünk aktuális (online vagy offline) meetingünkre. Sprintelünk a fürdőszobába, hogy felébredhessünk a vízsugarak alatt, de: ahogy kinyitjuk az ajtót, a rossz minőségű mozgó alkatrészek, a kilazuló szerkezet miatt a mozdulatot pokoli nyikorgás-zörgés-rázkódás követi, amely egyrészt brutális támadást intéz idegszálaink ellen, másrészt pedig felébreszti a család alvó tagjait is. Máris roppant kellemesen indul a nap… 

Ez egy nagyon idegesítő és gyakori hiba, de szerencsére könnyen elkerülhető – ha jól választunk zuhanykabint.

Milyen akkor a tökéletes zuhanykabin?

A tökéletes zuhanykabin gyönyörű. A vonzó légies design révén tökéletesen illik a fürdőszobába, legyen szó bármilyen stílusról. Hívogató, barátságos, stílusos – ide mindig örömmel lépünk be, és alig akarunk kimászni a forró vízsugarak alól.

A tökéletes zuhanykabin időtálló. Mind külcsín, mind belbecs szempontjából. Ha megvesszük, biztosak lehetünk benne, évek múlva is büszkeség tölt majd el minket, amikor végignézünk fürdőszobánkon.

A tökéletes zuhanykabin olyan kényelmes, hogy a legszívesebben el sem hagynánk. Az ajtaja halkan, könnyen nyílik, elegáns kialakításának köszönhetően örömmel használhatjuk nap mint nap.

A tökéletes zuhanykabin tisztítása gyerekjáték. A belső üvegfelület Easy Clean vízlepergető bevonattal rendelkezik, és üvegfelületeit keskeny, kecses, mégis stabil elemek rögzítik – így lesz egyszerre könnyen tisztítható és vonzó a zuhanykabin. 

A tökéletes zuhanykabin olyan, mint a Radaway FURO.

A Radaway FURO lenyűgöző látványa egyszerre futurisztikus és barátságos – tökéletesen mutat minden fürdőszobában. A formatervezés során figyeltek rá, hogy minden részlet tökéletesen stimmeljen: nincs túlprofilozva, semmi felesleges elemet nem találunk rajta, és egész egyszerűen képtelenség, hogy ne essünk szerelembe a Radaway FURO termékcsalád légies és letisztult tagjaival első látásra.

Elsőre a csodálatosan letisztult, science fiction filmekbe illő üvegfelület tűnhet fel – második ránézésre már látjuk a támasztórudat, ajtónyitót, alsó görgősort, de a zuhanyzó még így is magasabbnak tűnik, és az üveg dominál.

Hogyan érte el a Radaway ezt a letisztult formát? A hagyományosan felülre rakott görgősávot lecserélték alsó görgőkre, a működéshez szükséges elemeket (például az alsó görgőket) pedig dekoratív takarósapkával rejtették el, és acélküszöb irányítja őket.


Ergonomikus design foganytú
Felső stabilizáló elem, lassító betéttel
Karcolódásnak ellenálló küszöb
Zökkenőmentes görgőrendszer

Az időtállóság a szupermodern megoldásoknak, a korszerű, letisztult designnak és a minőségi anyagoknak köszönhetően garantált. Ráadásul a FURO ajtaja olyan stabil, olyan halk és légiesen nyitható, hogy garantáltan kellemes élmény lesz a reggeli zuhanyzás – számunkra és családtagjaink számára egyaránt.

A FURO egyedülálló módon visszafogott króm, káprázatos arany és hipnotikusan vagány fekete kivitelben is elérhető, így könnyen rálelhetünk arra a darabra, amelyik a legjobban illik személyiségünkhöz és fürdőszobánkhoz. A króm letisztult eleganciája mindenhova illik; az arany luxust és ragyogást visz a fürdőbe – a matt feketével pedig elképesztően dögös és merész hatást érhetünk el.  

Akkor is megtaláljuk számításunkat, ha walk-in (besétálós) zuhanyt keresünk, hagyományos zuhanykabinra vágyunk vagy épp kádparavánra van szükségünk fürdőszobában.

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...