Igényes modern családi enteriőr, egy csipetnyi glamourral fűszerezve

Kovács Ilona a Junior Art Centerben szerezte meg lakberendezői képesítését, majd ezt követően, 2013-ban még egy mesterkurzust is elvégzett. Ilona minden esetben a tökéletes összhangra törekszik, hiszen alapvető igénye a magas szintű, jó minőségű, lelkiismeretes munka.

Ilona számára a harmonikus otthon megteremtése már a tervekben is a jól látható funkció és design egyensúlyában keresendő, és lelhető fel.

A Style&Draw pályázatra benyújtott munkája is messzemenő igényességről és harmonikus összképről árulkodik, ahol is egy kétszintes családi ház lakótereinek térszervezését, berendezését álmodta meg a pályázatban megadott, kiemelt gyártók termékeinek felhasználásával.

A választható családmodellek közül Ilona a középkorú házaspárt választotta, két középiskolás gyerekkel, egy fiúval és egy leánnyal – így megmutathatta mind a fiú, mind pedig a lányszoba általa elképzelt harmonikus, ugyanakkor praktikus megoldásait.

A megbízó család életmódját is természetesen figyelembe kell vennie egy jó tervezőnek a tervezés során: ez esetben itt az anyukának könyvelőirodája van, s mivel olykor előfordul, hogy otthon is dolgozik, hazaviszi a munkát, Ilona egy otthoni munkahelyet is kialakított számára a lakásban.A lakás főbb térszervezési főként a konyha használhatóságának megoldása jelentette.

Az eredeti terven lévő U alakú konyha helyigénye minimum 240 cm volt csupán, illetve ezentúl lényeges szempont volt még a tágas közösségi terek kialakítása, és az otthoni munkavégzésre való lehetőség megoldása is.

A ház eredeti térszervezése Ilona és képzeletbeli megrendelői számára alig kívánt átalakítást: mindössze néhány kisebb falmozgatást, bontást és építést tervezett be, melyeknek a segítségével megoldást lelt a kis dolgozósarok kialakítására, ahogyan a konyha négytagú család igényeihez való „átszabására” is.

Az épület alsó szintjén kapott helyet természetesen az előszoba, a háztartási helyiség, valamint a WC egy kisebb mosdóval. Ide került továbbá az egy légtérben elhelyezkedő közösségi zóna, mely a nappali, a konyha és az étkező tereit képezi.

Itt, ezen a szinten helyezkedik el még  a szülői hálószoba is, a hozzá tartozó saját, önálló fürdőszobával.

A dolgozósarok kialakítására is a földszinten kellett helyet keresnie a tervezőnek, hiszen a felső szint alapterülete épp a két fiatal szobáinak, élettereinek az elhelyezésére elegendő – vélte Ilona.

A közös beszélgetésekhez, vendégfogadáshoz szükséges volt a nappali eredeti méreteinek megtartására, valamint a háztartási helyiséget sem szerettem volna beáldozni – magyarázza – így a dolgozósarkot a hálószobában helyeztem el, lévén, hogy az otthoni munkavégzés többnyire csupán néhány órára és azon belül is leginkább az esti napszakra korlátozódik.

Azzal, hogy az eredeti gardróbszobát megszüntettük, valamint a fürdőszoba falát elmozdítottuk,  így egy tágasabb méretű hálószobát kaptunk, ahol elhelyezésre kerülhetett egy nagyméretű gardróbszekrény és a dolgozósarok.

A konyha új kialakításánál egy kisebb falbontással illetve építéssel érte el Ilona, hogy kényelmesen elférjenek a mindennapi élethez és korunk igényeihez mérten szükséges, beépített háztartási gépek és még mindig maradt elegendő szabad munkafelület az ételek előkészítésére is.

Az étkezőben, a kandalló mellé kis kuckós ülőkét tervezett be Ilona, puha párnákkal, kellemes falburkolattal, mely meghitt beszélgetéseknek, olvasgatásnak vagy akár egy közös tanulásnak lehet egy kellemes színtere…

A konyhabútor egyedi terv alapján készült, EGGER bútorlapokból, visszafogott színösszeállításban.

A korpuszok szürke színt kaptak, az ajtók fényes fehér és natúr famintás kivitelben lettek megtervezve, a felső szekrények pedig fém és üveges változatban kerültek kialakításra. A konyha meghatározó színfoltja a Marazzi fali csempe.

Az emeleti szint helyiségei ugyanakkor megtartották eredeti elhelyezkedésüket, itt mindössze az egyetlen bontott rész a WC melletti parapetfal.

Egy lakás, illetve a ház stílusát, és annak egységbe hozását több optikai eszközzel is elérhetjük – mondja a tervező.

Mivel a ház tulajdonosai szeretik a letisztult, fiatalos formavilágot maguk körül, miközben természetesen fontos számukra az otthonosság és az igényesség – így ennek megfelelően kellett kialakítani a berendezést.

A földszint belső tereinek stílusa modern, itt-ott klasszikus formákkal, némi kis glamourral fűszerezve.

Színvilágára jellemzőek a finom meleg pasztellszínek, mint a bézs, a szürke, a fehér, és az élénkebb kék árnyalata.

Az anyaghasználat pedig igen változatos: kőhatású fapadló, kevés dekorációs kőpanel a falon, beton, valamint a SIBU HIPS polisztirol termékei mellett megjelennek még a különféle fémek, kristályok is az enteriőrben.

A nappaliban elhelyezett igényes ülőgarnitúra, kényelmes bőrfotel kapott helyet, melyhez szépen illik a természetes alapanyagú szőnyeg. A különös gonddal megtervezett hangulatvilágítás, illetve a kandalló látványa szintén hozzájárul a család meghitt otthoni légköréhez, ugyanakkor alkalmas a baráti társaságok kellemes fogadására is.

A nappali általános világítását a mennyezetre szerelt csillárral, helyi világítását állólámpával oldotta meg Ilona: a hangulatfényeket a mennyezet gipszkarton párkányába rejtette, a párkány fölött LED szalag fut, melynek segítségével egy kellemes, diszkrét felső megvilágítást kaptak a falra helyezett kőpanelek…

A hálószoba különleges bútora az egyedi tervezésű gardróbszekrény. A szekrény különleges külső megjelenését az egyszerű bútorlap tolóajtók tükörfóliás struktúrlemez burkolásával értük el.

A hálószobában az ágy két oldalán végigfutó sávot, valamint az ágy fölötti gipszkarton dobozokat a SIBU dekorpaneljeivel burkoltuk, a hangulat fokozására LED szalagokat futtattunk végig a mennyezet alatt – meséli Ilona.

Az egyedi tervezésű íróasztal munkalapját, és fölötte lévő polcokat is SIBU dekorpanel díszíti, mely a lakás több pontján is visszaköszön a különböző elemeken.

A viszonylag keskeny szülői fürdőszobát a Porcelanosa tükörfelületű csempéivel burkolta a tervező, mivel a fényes felületek optikailag tágítják a teret.

Ezek a csempék a kedvező optikai hatás mellett rendkívül elegáns, különleges megjelenést adnak a helyiségnek.

E két helyiség impozáns megjelenését mennyezeti kristály csillárokkal, valamint egyedi tervezésű gipszkarton álmennyezetbe épített LED spotokkal – és szalagokkal emelten ki Ilona.

A fiatalok az emeleti szintet kapták meg, ahol külön szobát és közös fürdőszobát terveztem meg nekik – meséli.

A szobák berendezése itt is modern stílusú bútorokkal történt, a lányszoba galmouros, a fiúé pedig enyhe indusztriális árnyalattal.

Itt a pasztellszínek mellett megjelennek még más tónusok is: a lányszobában a bordó és rózsaszín, a fiúszobában a farmer-kék, és nagyobb mennyiségben fémes felületek.

A lányszoba élénk bordó kanapéjához bordó-szürke szőnyeget, fehér-világos tölgy bútorokat, kristálylámpákat választott Ilona. A falak szürkeségét finom rózsaszín falfestéssel oldotta meg, a glamouros csillogást a SIBU dekorpanelje és a kristályok adják.

A lányszoba általános világítását a mennyezeti kristály csillár, valamint két darab falon kívül szerelhető LED spot. A helyi világításokat az íróasztali lámpa, valamint a fali kristály lámpa adja meg.

A helyiség hangulatvilágítását a szobán keresztben futó gipszkarton álmennyezet fölé épített LED szalagokkal álmodta meg a tervező.

A fiú szobája ezzel szemben markánsabb megjelenést kapott – melynek eléréséhez hozzájárulnak a fali kőpanelek, valamint a fémes falburkolatok.

Itt a bútorok szürke-világos tölgy színűek, a szőnyeg többféle szürke árnyalatos. A falak szürke és halványkék színt kaptak, tervezett világítással mégse tűnik komornak. A szoba különleges bútora a Top Trade által forgalmazott Bordbar fedélzeti szekrény.

A szoba kiemelt fala az ajtóval szemben elhelyezkedő, kanapé körüli rész: itt a gipszkartonozást keretszerűen képzelte el Ilona, ahol a két sáv között középen a SIBU fémes dekorpanelje fut a falon és mennyezeten egyaránt.

Az általános világítást a mennyezeti LED spotok adják, a helyi világítást az asztali- és állólámpa szolgáltatja. Az emeleti fürdőszoba kiterjedése is viszonylag keskeny, itt az optikai tágítást keresztben elhelyezett mennyezeti gipszkartonokkal, valamint egyedi falfestéssel oldotta meg. Az egyszerű alapcsempék kiegészítőjeként fényes mozaikok valamint a beépített LED világítás hoznak csillogást, különleges fényjátékot a helyiségbe.

Az anyagok terén a stílusigénynek megfelelő anyagok használatára törekedett a tervező, jó minőségű, közép és felső kategóriás bútorok, textíliák használatával. Mind anyaghasználatban, mind színvilágban az otthonosság és igényesség érzését igyekezett kialakítani a négytagú család otthonában.

A berendezési tárgyaknál fő koncepció volt, hogy megbízható, igényes, mindig a minőséget és a korszerűséget előtérbe helyező forgalmazóktól kerüljenek beszerzésre.

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...