Hozzuk ki a maximumot a minimálból már a bejáratnál! I. rész

Amikor egy új helyre érkezünk, a kapuban ácsorogva másodpercek alatt véleményt alkotunk az ott élőkről. Már a bejárat kialakítása alapján meghozzuk döntésünket, tetszik ez a ház, vagy nem. Sorozatunk első részében bemutatunk néhány minimál stílusban megépített bejáratot, hogy megkönnyítsük önnek a tervezést!

Most akkor kint vagyunk vagy bent? (Megoldás: ha kilincset látunk, bent vagyunk)

 

Trendi szürke alumínium bejárati ajtó hosszú külső fogantyúval, mellette egy méretben megegyező oldalvilágítóval egyértelműsíti, hogy modern otthonba érkezünk. Egyszerű, letisztult, időtálló megoldás a minimál stílushoz igazodva. Gondoljunk rá, hogy az ajtóban ácsorogva, kulcs után keresgélve nem árt, ha nem ázunk bőrig –alakítsunk ki védett bejáratot!

Antracit és beton

 

Ha nem szeretnénk belátást engedni az előszobánkba sem, választhatunk olyan üvegek közül, amin át nem lehet látni, azonban fény érkezik a térbe. A különféle designüveg is hőszigetelő üvegek. Egy ajtónak a külseje és belseje lehet más-más színű, sőt akár más anyagú is. Ennél a háznál a betonhatású külső kialakítás mellett belül szürke alumínium látszik.

A vagány külső érző belsőt takar?

 

Még mindig a minimálnál időzve választhatunk egy kicsit feltűnőbb külsejű, fényes, osztásokkal tagolt bejárati ajtót, amit belső oldalon  a fa megjelenése otthonossá és barátságossá tesz.

Galambszürke elegancia

 

A minimál stílus sokszor egyet jelent a szürke szín egyeduralmával, a szürkének is vannak árnyalatai. Az ezen a képpáron látható galambszürke, kívül-belül síkban futó alumínium ajtó elegáns megérkezést garantál. A keskeny oldalvilágító hangulati elemként jelenik meg.

Nem csak a tóparti nyaralónál szuper az ujjlenyomat leolvasós ajtó!

 

A stílus kötelez: az ujjlenyomat leolvasós bejárati ajtó mindenkit lenyűgöz, kényelmi funkcióit nem is kell ecsetelnünk! A fogantyú feletti kis rész szolgál az ujjlenyomat azonosítására. Az sem gond, ha nagy a család – akár 100 ujjat is be lehet programozni.

A minimálhoz remekül illik a süllyesztett fogantyú. Mivel az ajtószárny akár 100-200 kg is lehet, lényeges, hogy a könnyű nyitáshoz-záráshoz ne tervezzünk 1 m-nél szélesebbet. A magasság is 2,10-2,20 körüli méretnél ideális.

Feketében, mégsem sötéten


Ez a fekete ajtó a hosszú alumínium fogantyú és az alu díszcsíkok (lizénák) miatt mégsem tűnik komornak. Bátran választhatjuk ezt a színt is, és tompíthatjuk a szín erősségét lágyabb anyagok használatával!

+1 tipp:

Megálmodta, milyen legyen otthona bejárata, de még szívesen megnézné, hogy is fog mutatni? Az Internorm honlapján talál egy ajtóvarázsló applikációt, ahol megnézheti, hogy a megtervezett ajtó milyen lenne pl. antracit szürkében, de két kattintással azt is leellenőrizheti, ugyanez az ajtó nem lenne-e jobb valamilyen világos árnyalatban? Ugyanígy az oldal vagy felülvilágítók elrendezését is tesztelheti. Kattintson ide és tervezze meg álmai ajtaját!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...