Hozzuk ki a maximumot a minimálból már a bejáratnál! I. rész

Amikor egy új helyre érkezünk, a kapuban ácsorogva másodpercek alatt véleményt alkotunk az ott élőkről. Már a bejárat kialakítása alapján meghozzuk döntésünket, tetszik ez a ház, vagy nem. Sorozatunk első részében bemutatunk néhány minimál stílusban megépített bejáratot, hogy megkönnyítsük önnek a tervezést!

A cikket szerkesztette: Internorm

Napjainkban is hódít még a minimalizmus: letisztult architektúra, hatalmas üvegfelületek, fehér-szürke színdominancia. Ehhez a stílushoz sajátos építtetői igények társulnak. Hogyan válasszunk nyílászárót, ami az elvárásoknak megfelel? Tudjuk-e mit várhatunk el komfortban, biztonságban, egyedi elképzeléseink megvalósításában?

Köztudott, hogy az egy családi házra fordítandó fűtési energia kb. 25–30%-a szó szerint ablakon kidobott pénz. A hatalmas üvegfalakkal rendelkező épületeknél ezért még fontosabb olyan ablakok, ajtók választása, hogy az épület energetikailag egyik leggyengébb láncszeméből energianyerő eszköz legyen.

Maximálisan minimalista dizájn

Az Internorm KF 405 műanyag/alumínium ablakát a minimalista stílushoz teremtették. Ráadásul az üvegszárnyas kivitelnek köszönhetően nemcsak több napfény jut be a szobába, de a fix és a nyíló szerkezetek kívülről teljesen egyformák.

A 21. század ablaka a dizájn és technológia szerelmeseinek

Akit a technika vívmánya nyűgöz le, annak a műanyag ablakok csúcsterméke, az Internorm KF 500 ablaka a megfelelő választás. Az Európában piacvezető osztrák gyártó ebbe az ablakba sűrítette 85 év gyártási tapasztalatát. A még több fényt biztosító üvegszárnytól és az ablakgyártásban kuriózumnak számító láthatatlan vasalattól a KF 500 ablak igazi dizájntermékké válik. De mi lehet a dizájnnál még fontosabb? A biztonság. Az Internorm saját fejlesztésű vasalatának köszönhetően ez a műanyag ablak szinte kiemelhetetlen – ezt több betörési próba is igazolja. A kérésre az ablakba építhető hőcserélős szellőzővel pedig ablaknyitás nélkül is folyamatosan friss, pollenmentes levegő biztosítható a lakásban. És mindezt a tulajdonos akár a telefonjáról is vezérelheti.

Vigye haza a természetet!

Mindenkinek más elképzelése van a tökéletes otthonról. Egy dologban azonban egyetértünk: a nappaliban ragaszkodunk az óriási üvegfelületekhez, hogy minél szervesebben kapcsolódjon a belső tér a külső természettel. Ehhez igazán nagy-vonalú megoldás az emelő-toló ajtó. A hőszigetelt, lapos küszöbön laza mozdulattal kitolhatjuk a zsúrkocsit a teraszra, a hatalmas ajtószárny gyerekek által is könnyedén mozgatható. Aki már látott ilyet, az érti, miért rajongunk ezért az impozáns megoldásért! Valljuk meg, ez a kivitel a legdrágább verzió. Érdemes elgondolkodni, vajon tényleg mindenhova ezt kell választanunk? Jóval költséghatékonyabb megoldás, ha a fix üvegeket kombináljuk egy „akár kívül-belül síkban záródó‟ teraszajtóval.

Az Internorm teljes termékválasztéka működés közben megtekinthető és kipróbálható Európa második legnagyobb nyílászáró-bemutatótermében Budaörsön. Látogasson el a 600 m2-es Internorm központi bemutatótermébe, ahol az ablakok és ajtók szakértői személyre szabott tanácsadás keretében segítenek kiválasztani termékeink közül az igényeinek leginkább megfelelőt!

Internorm

Most akkor kint vagyunk vagy bent? (Megoldás: ha kilincset látunk, bent vagyunk)

 

Trendi szürke alumínium bejárati ajtó hosszú külső fogantyúval, mellette egy méretben megegyező oldalvilágítóval egyértelműsíti, hogy modern otthonba érkezünk. Egyszerű, letisztult, időtálló megoldás a minimál stílushoz igazodva. Gondoljunk rá, hogy az ajtóban ácsorogva, kulcs után keresgélve nem árt, ha nem ázunk bőrig –alakítsunk ki védett bejáratot!

Antracit és beton

 

Ha nem szeretnénk belátást engedni az előszobánkba sem, választhatunk olyan üvegek közül, amin át nem lehet látni, azonban fény érkezik a térbe. A különféle designüveg is hőszigetelő üvegek. Egy ajtónak a külseje és belseje lehet más-más színű, sőt akár más anyagú is. Ennél a háznál a betonhatású külső kialakítás mellett belül szürke alumínium látszik.

A vagány külső érző belsőt takar?

 

Még mindig a minimálnál időzve választhatunk egy kicsit feltűnőbb külsejű, fényes, osztásokkal tagolt bejárati ajtót, amit belső oldalon  a fa megjelenése otthonossá és barátságossá tesz.

Galambszürke elegancia

 

A minimál stílus sokszor egyet jelent a szürke szín egyeduralmával, a szürkének is vannak árnyalatai. Az ezen a képpáron látható galambszürke, kívül-belül síkban futó alumínium ajtó elegáns megérkezést garantál. A keskeny oldalvilágító hangulati elemként jelenik meg.

Nem csak a tóparti nyaralónál szuper az ujjlenyomat leolvasós ajtó!

 

A stílus kötelez: az ujjlenyomat leolvasós bejárati ajtó mindenkit lenyűgöz, kényelmi funkcióit nem is kell ecsetelnünk! A fogantyú feletti kis rész szolgál az ujjlenyomat azonosítására. Az sem gond, ha nagy a család – akár 100 ujjat is be lehet programozni.

A minimálhoz remekül illik a süllyesztett fogantyú. Mivel az ajtószárny akár 100-200 kg is lehet, lényeges, hogy a könnyű nyitáshoz-záráshoz ne tervezzünk 1 m-nél szélesebbet. A magasság is 2,10-2,20 körüli méretnél ideális.

Feketében, mégsem sötéten


Ez a fekete ajtó a hosszú alumínium fogantyú és az alu díszcsíkok (lizénák) miatt mégsem tűnik komornak. Bátran választhatjuk ezt a színt is, és tompíthatjuk a szín erősségét lágyabb anyagok használatával!

+1 tipp:

Megálmodta, milyen legyen otthona bejárata, de még szívesen megnézné, hogy is fog mutatni? Az Internorm honlapján talál egy ajtóvarázsló applikációt, ahol megnézheti, hogy a megtervezett ajtó milyen lenne pl. antracit szürkében, de két kattintással azt is leellenőrizheti, ugyanez az ajtó nem lenne-e jobb valamilyen világos árnyalatban? Ugyanígy az oldal vagy felülvilágítók elrendezését is tesztelheti. Kattintson ide és tervezze meg álmai ajtaját!

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...