Hogyan válasszunk tökéletes házbejárati-ajtót?

Bejárati ajtó vásárlásakor számos olyan körülményt, tényezőt kell figyelembe vennünk, melyek döntőek lehetnek a helyes választásban. Milyen anyagból készült, jó-e a hőszigetelése, biztonságos-e, emellett pedig természetesen esztétikai kritériumoknak is meg kell felelnie. Közel sem olyan egyszerű tehát a döntés, ahogy azt elsőre gondolnánk. Ha azonban a Hörmann bejárati ajtói mellett tesszük le voksunkat, élmény lesz a választás.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Manapság a design és a magas minőség, illetve az igényes kivitelezés nem zárják ki egymást, mi több, a Hörmann-nál kéz a kézben járnak. Akár építkezik, akár felújít, akár csak biztonságosabbá vagy szebbé tenné otthonát, a megfelelő bejárati ajtó kiválasztása elengedhetetlen. A Hörmann Thermo65-ös házbejárati-ajtói egyesítik mindezen tulajdonságokat.

Hőszigetelés tekintetében a PU keményhabbal kitöltött, teljes felületén 65 mm vastag acél ajtólap és a kompozit anyagú belső szárnyprofil garantálja, hogy a téli hideg vagy a nyári meleg kint maradjon. A Termo65 esetében a biztonság miatt sem kell aggódnunk, hiszen az alapkivitelben ötpontos biztonsági zárral felszerelt ajtók mögött biztonságban tudhatja saját magát és családját is. Amennyiben az alapkivitelt nem érzené elégségesnek, a Thermo65 házbejárati ajtók közül számos típus rendelhető RC 2-es betörésgátló biztonsági felszereltséggel is, mely extra védelmet ad háza bejáratának.

Ha üvegezett ajtótípust választunk, a Thermo65 akkor is megbízható minőséget nyújt. A hőszigetelt két- vagy háromrétegű üveg külső oldalán 8 mm vastag, ragasztott üveg szolgálja a maximális biztonságot. Egy esetleges üvegtöréstkor az üvegszilánkok a belső fóliára tapadnak, ezáltal kizárt a szilánkok okozta sérülésveszély. Ezen túlmenően a ragasztott üveg betét nagyfokú betörésgátlást biztosít, mert megnehezíti az ajtón való benyúlást.

A hőszigetelés és a biztonság mindenekelőtt fontosak, ám nem szabad megfeledkeznünk a designról és a színről sem, hiszen a bejárati ajtó az első, amivel a házunkba lépve vendégeink találkoznak. A Thermo65 esetében 15 motívum közül választható ki a számunka megfelelő, mely a 16 szín és az 5 különböző Decograin valamelyikével tehető még egyedibbé. Sőt, az egyező motívumoknak köszönhetően házbejárati-ajtónkat és garázskapunkat akár egymáshoz is hangolhatjuk, így egységesítve házunk homlokzatának megjelenését.

A bejárati ajtót mindemellett elektromos automata zárral is felszerelhetjük, így a kulccsal való bajlódás a múlté. Működtetéskor ebben az esetben a házbejárati-ajtó́ automatikus kireteszelését egy elektromotor végzi, így a kényelmes nyitáshoz csak az ajtót kell megnyomnunk. Ha az akadálymentesség fontos számunkra, a Thermo65 süllyeszthető padlótömítéssel is rendelhető, így a küszöb is eltűnhet – így biztosítva az átjárhatóságot.

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2021. december 16.

Mivel dobd fel a karácsonyi ünneplést?

Ha kicsit többre vágyunk a megszokott, mindenhol látható karácsonyi díszeknél, érdemes saját, rendhagyó dekorációval készülni az ünneplésre. Miért nem próbálunk ki ilyenkor valami...

2021. november 17.

Szauna tippek kezdőknek és haladóknak

Az északiak tudják a boldogság és az egészséges élet titkát – hiába a hideg és a ború, mégis a legboldogabb népek közé tartoznak. Ennek természetesen több különféle oka is...

2021. október 22.

Nyerj 500 000 forintot, és emeld új szintre otthonodat!

Hogyan turbóznánk fel otthonunkat félmillió forintból? Ennyi pénzből rengeteg otthoni fejlesztést megvalósíthatunk, hogy tényleg olyan legyen életterünk, mint amilyennek megálmodtuk...