Hogyan válasszunk tökéletes házbejárati-ajtót?

Bejárati ajtó vásárlásakor számos olyan körülményt, tényezőt kell figyelembe vennünk, melyek döntőek lehetnek a helyes választásban. Milyen anyagból készült, jó-e a hőszigetelése, biztonságos-e, emellett pedig természetesen esztétikai kritériumoknak is meg kell felelnie. Közel sem olyan egyszerű tehát a döntés, ahogy azt elsőre gondolnánk. Ha azonban a Hörmann bejárati ajtói mellett tesszük le voksunkat, élmény lesz a választás.

A cikket szerkesztette: Hörmann Hungária Kft.

Otthonunk őrzője, védelmezője, mely óv az illetéktelen behatolóktól, a hidegtől és a forróságtól – ez a bejárati ajtó.

A Hörmann modern bejárati ajtói egyszerre többféle elvárásnak is megfelelnek – biztonságosak, hőszigetelők, tűzállók – és szinte bármilyen típusú házhoz, lakáshoz illenek. Ugyanilyen fontos a garázskapu, amely szintén egy hosszú távú beruházás, általában évtizedekre választjuk. A bejárati ajtóhoz hasonlóan a garázskapu befolyásolja többek közt az otthon biztonságát, a ház esztétikáját és a kiadásokat. A tökéletes otthonképet úgy érhetjük el, ha a garázskapu és a bejárati ajtó összhangban vannak egymással. Európa piacvezető ajtó- és kapugyártójának kínálatában ilyen kombinációk is elérhetők, többféle választási lehetőség adott. A Hörmann portfóliója több mint 70 bejárati ajtó modellt tartalmaz, 11 színárnyalatban. Az alapfelszereléshez 5 pontos automata zár is tartozik. A H-5 automata biztonsági zár mechanikus működésű, önmagától reteszelődik, amint a kioldónyelv az ajtószárnyba nyomódik.

A fűtésszámla a rezsiköltségek jelentős részét teszi ki, ezért rendkívül fontos, hogy a bejárati ajtó megfelelően hőszigeteljen. A ThermoPro acél bejárati ajtók ennek az igénynek felelnek meg: szépek, 8 pontos reteszeléssel gondoskodnak a biztonságról, körbefutó dupla tömítésük csökkenti a hőveszteséget, a lábrésznél lévő kiegészítő kefetömítés szél és vihar ellen is védelmet nyújt. A kiváló ThermoPro Plus bejárati ajtók egy síkot alkotó felülettel, 65 mm vastag, PU-kihabosított, belső szárnykeretes és vastag falcos acél ajtólappal rendelkeznek. A ThermoPro Plus két modellje kapható az M bordás szekcionált garázskapuval azonos kivitelben. Passzívházakhoz ideális megoldást jelent a ThermoCarbon alumínium bejárati ajtó. Az acél szekcionált garázskapuk 15 azonos árú, népszerű színből, valamint a RAL skála kb. 200 színéből és 6-féle Decograin dekorfelületből választhatók. Tömörfa szekcionált kapu kétféle fafajtában – luc- és Hemlock fenyő – elérhető, a felületek lazúros színbevonatot kapnak, melyek nyolcféle színből választhatók, így a bejárati ajtóhoz, illetve a ház összhatásához igazítható.

A Hörmann érdekes megoldást ajánl a homlokzatkialakításhoz: az ALR alumínium szekcionált kaput úgy építi be a homlokzatba, hogy az szinte láthatatlan, kapuburkolatként pedig tetszés szerint lehet használni fát, kerámiát, fémet, műanyagot. Egy klasszikus vagy szecessziós stílusú épülethez tökéletes kiegészítő lehet az impregnált, fehérre alapozott, tömörfa kazettás kapu. A hagyományos családi ház különlegessé varázsolható például egy Silkgrain felületű, a homlokzat színéhez illő, L bordás kapuval, amitől az épület szinte megújul. Rusztikus kapumotívumokkal vagy egyedi kialakítású design fakapuval egyedi hatás érhető el. A garázskapun megjelenhetnek a kedvenc mintáink, monogramunk, a házszám – elég ehhez egy egyszerű rajz –, és a garázs kapu elkészül tömör fenyőből, sőt a kapu kaphat vasalatot, díszfogantyút is. Ráadásul a Hörmann minden kapuhoz egy vele külsőleg teljesen megegyező, praktikus garázsmellékajtót is kínál.

A Hörmann termékpalettájában garantáltan megtalálja mindenki a háza stílusához, színéhez, bármilyen egyedi igényéhez tökéletesen alkalmazkodó bejárati ajtót, garázskaput.

Kapcsolat
Bemutatóterem
3D bemutatóterem
Hörmann Hungária Kft.

Manapság a design és a magas minőség, illetve az igényes kivitelezés nem zárják ki egymást, mi több, a Hörmann-nál kéz a kézben járnak. Akár építkezik, akár felújít, akár csak biztonságosabbá vagy szebbé tenné otthonát, a megfelelő bejárati ajtó kiválasztása elengedhetetlen. A Hörmann Thermo65-ös házbejárati-ajtói egyesítik mindezen tulajdonságokat.

Hőszigetelés tekintetében a PU keményhabbal kitöltött, teljes felületén 65 mm vastag acél ajtólap és a kompozit anyagú belső szárnyprofil garantálja, hogy a téli hideg vagy a nyári meleg kint maradjon. A Termo65 esetében a biztonság miatt sem kell aggódnunk, hiszen az alapkivitelben ötpontos biztonsági zárral felszerelt ajtók mögött biztonságban tudhatja saját magát és családját is. Amennyiben az alapkivitelt nem érzené elégségesnek, a Thermo65 házbejárati ajtók közül számos típus rendelhető RC 2-es betörésgátló biztonsági felszereltséggel is, mely extra védelmet ad háza bejáratának.

Ha üvegezett ajtótípust választunk, a Thermo65 akkor is megbízható minőséget nyújt. A hőszigetelt két- vagy háromrétegű üveg külső oldalán 8 mm vastag, ragasztott üveg szolgálja a maximális biztonságot. Egy esetleges üvegtöréstkor az üvegszilánkok a belső fóliára tapadnak, ezáltal kizárt a szilánkok okozta sérülésveszély. Ezen túlmenően a ragasztott üveg betét nagyfokú betörésgátlást biztosít, mert megnehezíti az ajtón való benyúlást.

A hőszigetelés és a biztonság mindenekelőtt fontosak, ám nem szabad megfeledkeznünk a designról és a színről sem, hiszen a bejárati ajtó az első, amivel a házunkba lépve vendégeink találkoznak. A Thermo65 esetében 15 motívum közül választható ki a számunka megfelelő, mely a 16 szín és az 5 különböző Decograin valamelyikével tehető még egyedibbé. Sőt, az egyező motívumoknak köszönhetően házbejárati-ajtónkat és garázskapunkat akár egymáshoz is hangolhatjuk, így egységesítve házunk homlokzatának megjelenését.

A bejárati ajtót mindemellett elektromos automata zárral is felszerelhetjük, így a kulccsal való bajlódás a múlté. Működtetéskor ebben az esetben a házbejárati-ajtó́ automatikus kireteszelését egy elektromotor végzi, így a kényelmes nyitáshoz csak az ajtót kell megnyomnunk. Ha az akadálymentesség fontos számunkra, a Thermo65 süllyeszthető padlótömítéssel is rendelhető, így a küszöb is eltűnhet – így biztosítva az átjárhatóságot.

A Hörmann cég termékeiről az OtthoNNeked Blog oldalán is tájékozódhat!

2023. május 10.

Eladóvá vált Az ördög Pradát visel főszerkesztőjének lenyűgöző luxuslakása

Ez az a különleges New York-i otthon, amelyben az ominózus Harry Potter-leadási jelenet játszódik. A 2006-os Az ördög Pradát visel (The Devil Wears Prada )című vígjáték rögtön a...

2023. április 19.

Ez a Long Island-i ház bizonyítja, hogy a betonvilág és a melegség tökéletesen megfér egymás mellett

A híres Raffaella Bortoluzzi építész különleges csodát alkotott a hétvégi luxusnyaralóban. Az Olaszországban és New Yorkban tanult, legendás építész, Raffaella Bortoluzzi...

2023. január 18.

Így lesz a fürdőszobádból wellness-szalon!

Minden nap tökéletes masszázsélményt kaphatunk, ha jól választunk – ezt pedig a testünk és lelkünk is megköszöni.  Már az ókori Rómában nagy hagyománya volt a különféle...