Hogyan válasszon jól csempét, járólapot? Bemutatunk néhány iránymutató gondolatot a megalapozott döntéshez

Ki ne ismerné azt az érzést, amikor tanácstalanul álldogál a szakboltban, és a hatalmas választék mintegy mumusként hat az ítélőképességére?  Leggyakrabban csak három kérdést mérlegelünk: milyen színvilágot képviseljen? Mennyibe kerüljön? Valamint, megfelel-e az aktuális trendeknek?

A cikket szerkesztette: Argenta

Az ARGENTA gyár termékpalettája változatos kínálatot ölel fel. A minimál, letisztult családoktól kezdve a manapság nagyon trendi vintage stíluson át az elegáns, sőt klasszikus csempecsaládokig minden megtalálható. Kisebb méretű lapjait a társasházi lakások fürdőszobájához méretezi, míg a tágasabb családi házak nagyobb fürdőibe is találunk elegáns, nagy lapokat. A divatos szürkétől egészen a színes csempékig válogathatunk kedvünkre, ízlésünknek megfelelően. Dekorcsempék és számos mozaik csempe segít egyedivé kialakítani a fürdőszoba hangulatát, melyeknek négyzetméterenkénti ára van, így gazdaságosan szépíthetjük fürdőnket.

 

Kapcsolat
Bemutatóterem
Argenta

Ennél persze jóval összetettebb érvek és szempontok vannak, melyeket egy olyan hosszútávra szóló terméknél – mint a csempe vagy a padlólap – érdemes mérlegelnünk. Mutatjuk, melyek ezek!

Porcelanosa

Az természetes, hogy az ár, egy komoly szempont a vásárlásnál, hiszen mindig figyelembe kell vennünk a rendelkezésre álló keretet, de nem javasoljuk, hogy a járólapon spóroljon, mert hosszabb távon az olcsóbb akár jóval drágább is lehet…. Hogyan hozzuk meg a jó döntést, ami büdzsét illeti? Honnan tudhatom, hogy mire mennyit érdemes áldozni?Építkezés, lakásfelújítás előtt talán ez a legnehezebb kérdés… mit tehetünk?

Állítsa fel időben a helyes prioritásokat, mérje fel időben a piacot!

Sokan ott rontják el, hogy mire a belső terek burkolóanyagai kerülnének kiválasztásra, addigra az építkezés vagy a felújítás költsége már bőven meghaladta a rendelkezésre álló keretet. Innentől kezdve általában már igyekszünk spórolni, amin csak tudunk. Az idő is fontos tényező, hiszen szeretnénk végre beköltözni, amilyen gyorsan csak lehet. Így sokszor olyan kompromisszumokba is belemegyünk, amik a minőség, vagy a technológia rovására mennek, vagyis, hosszútávon sok bosszúságot okozhatnak majd a mindennapok során.

Ezért azt javasoljuk, hogy időben állítsa össze a pontos ütemtervet, az árakat pedig ne hasraütésszerűen, hanem a valóságnak megfelelően kalkulálja.

Vagyis, már idejében menjen el a szaküzletekbe, a gyártók bemutatótermeibe vagy kiskereskedéseibe, és tájékozódjon az árakról, a kínálatról.


A komolyabb fürdőszoba vagy csempe szalonok értékesítői nem csak szakképzettek, és értékes tanácsokkal segítik választásunkat, de akár az általunk meghatározott büdzsét figyelembe véve is tudnak ajánlani konkrét terméket – ami még a kereteinkbe belefér, és még minőségben, funkcióját tekintve is megfelel az elvárásainknak. Aki a minőségen spórol, az ugyanis később akár a többszörösét is elköltheti az eredeti, tervezett árnak…

Ne akarjon azonnal, itt és most dönteni! Fontolja meg alaposan, szedje össze az érveket…

Többen gondoljuk úgy, hogy ha belépünk egy üzletbe, akkor már azonnal vásárolnunk, rendelnünk is kell, máskülönben kinéznek bennünket. Nos, ez az intelligens üzletpolitikát folytató, igényes cégek esetében nem így van! Ők hagyják, hogy válogassunk, nézelődjünk, sőt akár még több, az általunk kiválasztott csempe, padlólap kollekciókból 3D látványtervet is készítenek saját fürdőszoba paramétereinkre. Ennek köszönhetően könnyebben láthatjuk magunk előtt a majdani végeredményt.


Ez nagy segítséget nyújt abban, hogy döntésünket alaposan megfontolt érvekkel alátámasztva hozzuk meg, hiszen az óriási kínálat egy cseppet sem könnyíti meg a választást, sőt sokaknál komoly feszültséget, stresszhelyzetet okoz. A saját méreteinkhez, adottságainkhoz illő, személyre szabott választások azonban helyes döntéseket eredményezhetnek. Érdemes tehát átgondolni, és majd az értékesítővel is megosztani, hogy mekkora keretösszegből, milyen stílusú, milyen színvilágú térben gondolkodunk, annak mi lesz a funkciója, hányan fogjuk napi szinten használni, mekkora igénybevételnek lesz kitéve, és milyen időtávra keresünk benne megoldást? Sokkal rosszabb utólag rájönni, hogy erre a komoly kopásállóságra azért itt mégsem lett volna szükség, vagy valamilyen más, nem mérlegelt döntésünk miatt fölösleges költségbe vertük magunkat.


Ahogy a spórolás sem, úgy a hirtelen döntésekből adódó túlköltekezés sem célravezető. Kérjen ki inkább több látványtervet, árajánlatot, és fontolja meg alaposan a döntést! Inkább kérdezzen rá többször is az eladótól, hogy az Önnek tetsző típusok valóban jók lesznek majd arra, és oda, amire és ahová Ön azt tervezi, és a látvány szempontjából sem szabad túlzásokba esni, mert könnyen megbánhatja később…

Ne csak a szemére hallgasson: kövesse a trendeket, de okosan!

Sokan az adott pillanatnyi hangulatuk, és az éppen aktuális kínálat alapján hozzák meg a gyors döntést, melyben nagy szerep jut az éppen aktuális divatnak, a magazinoknak és TV műsoroknak, vagyis, akár tudatában vagyunk, akár nem, a média nagyon erősen befolyásol minket. Sajnálatos módon a látvány elviszi a döntést.


A praktikum, a használhatóság, valamint, hogy az adott burkolat mennyire igénybe vehető, mennyire jó minőségű, mennyire válik be hosszútávon, vagy mennyire csúszik majd, ezek felett sok esetben átsiklunk. Persze, lényeges, hogy szem előtt tartsuk az esztétikát, azonban az időtlen, kortalan, hosszú távon is szerethető, nem túl harsány padlólap és csempe sokkal szerencsésebb választás lesz hosszú távon, mint az éppen aktuális trendszínek, minták, melyeket lehet, hogy 2 év múlva meg fogunk unni, és már rájuk nézni sem esik jól.


A trendeket inkább az anyagok és a kivitelezési megoldások tekintetében érdemes követnünk: amerikai konyhás nappali esetében például már nem szerencsés, ha a két funkció közötti átmenetet burkolatváltással oldjuk meg, szebb összképet teremthetünk, és még inkább egybenyithatjuk, tágasabb, szellősebb hatásúvá varázsolhatjuk a teret az egységes, egész lakáson végigfutó burkolat megoldásokkal.

Szerencsére a mai technológia már ezt is megengedi, lehetővé teszi a számunkra. Szabályok ma már nincsenek, hála az egyre több és többféle anyagnak, és felületi megjelenésnek – ma már rengeteg féle lehetőséget ki tudunk próbálni, és van is rá lehetőségünk!


A Porcelanosa vagy az Argenta csempe és járólap kollekciókkal akár az egész lakást, irodát, szalont, vagy épp vendéglátóhelyet leburkolhatja úgy, hogy az megfeleljen az aktuális, kortárs irányzatoknak, miközben hosszú időn át stílusos marad, a minőségre, funkcióra, kopásállóságra és csúszásra pedig szintén nem lesz gondja!


A VS Fürdőszoba munkatársai segítik Önt a döntésben, ha beavatja őket a részletekbe: hová keres terméket, milyen keretösszegben, milyen méretre, időben mikorra, milyen típusút, milyen célra, milyen igénybevételre, milyen időtartamra, milyen korosztálynak, milyen stílusban, milyen színvilágban, milyen terekbe, milyen berendezés mellé… és még sorolhatnánk. Ha ezeket mind végiggondolja, mielőtt az üzletbe ellátogat, akkor biztosan jól megalapozott döntés, és személyre szabott, elégedettséget hozó választás lesz majd az eredmény!

2023. július 03.

3 gyakori, idegesítő otthoni probléma – és a megoldásuk

Így küszöbölhetjük ki a frusztráló gikszereket otthonunkban. A legszebb, legigényesebben kialakított otthonokban is előfordulhatnak olyan problémák, amelyek őrületbe kergetik az...

2023. június 21.

Ezzel az egyedülálló, bámulatos dizájnmegoldással új szintre emelheted a fürdőt!

Innovatív technológiával készülnek a lenyűgöző falpanelek, amelyek a vizes helyiségekben is tökéletesen működnek. A LICO két elképesztő falpanel-kollekciója a legújabb trendek...

2023. június 06.

Így lesz tökéletes és álomszép falad otthonodban

A falak meghatározzák az enteriőrt, ezáltal pedig a lakók hangulatát is. Fontos ezért, hogy odafigyeljünk a részletekre – szerencsére költség- és időhatékonyan is ki lehet...